• 15.03.2017, 14:03

SLIK FÅR DU RÅD TIL EN REISE FOR LIVET


Hvordan få råd til en reise på ubestemt tid?

Hei på dere, alle mine fine! Noen spørsmål jeg har fått mye etter at jeg dro ut på eventyr er alle disse rundt penger og økonomi. Hvordan jeg har råd til å reise på ubestemt tid, hvor lenge jeg har spart, hvilke tanker jeg har rundt dette med å si opp jobben og hvor mye penger jeg faktisk har med meg på bankkontoen min. Av ulike grunner kommer jeg ikke til å skrive eksakt hvor mye penger jeg har på konto, men jeg kan si så mye som at jeg har godt nok og at dette er noe jeg har jobbet hardt for.

Sparing

Når sant skal sies har jeg vell i grunn alltid vært ganske flink med økonomien min, jeg har "alltid" hatt sommerjobb og jeg har hatt ekstrajobb ved siden av studier siden jeg var 17 år gammel. Selv om jeg er en aldri så liten shopaholiker så er jeg også helt avhengig av å ha nok penger til å kunne si ja til det jeg ønsker. Jeg tror faktisk aldri jeg har måttet takke nei til en kinotur eller en fest fordi jeg har vært blakk. Jeg har kanskje skyldt på dette et par ganger fordi jeg ikke har orket å dra ut, og har selvsagt sagt nei til ting før denne turen, men det har da vært grunnet at jeg heller ønsker å spare disse pengene til reisen. Så ja, alt handler om prioriteringer. Etter at jeg ble ferdig med utdannelsen min har jeg jobbet fulltid i 1 og 1/2 år før jeg bega meg ut på denne reisen. Planen til Omar og meg var egentlig å kjøpe leilighet forrige sommer, så sparingen startet for fult i fjor vår. Vi endret altså planene, men fortsatte å spare for fult etter dette. For min del har det ikke vært noe problem å legge av 10.000 kr i måneden (kommer selvsagt an på inntektene dine), men da sier det seg selv at jeg heller ikke kan dra på storshopping eller feste hver eneste helg hvis jeg ønsker å overføre dem til sparekontoen min. Dere lurer kanskje på hvordan noen har råd til en designerveske til 50.000 kr? Vell, interesser og ønsker er motivasjon i seg selv, for min del har jeg alltid hatt råd til å reise nettopp fordi jeg fint klarer å spare opp penger til det jeg liker alle best, akkurat som fashionistaer klarer å spare opp til en veske. Du trenger altså verken å være superblogger eller milionær for å kjøpe Chanel- vesker. Prioritering = sparing = penger.

Salg 

Ved siden av å spare mesteparten av lønnen min den siste tiden har jeg også solgt så og si alt jeg eide hjemme i Norge. Omar og jeg sa opp leiligheten vi leide i Stavanger i høst, og da startet også Jannes bruktbutikk opp. For hva skal jeg med masse tull som skal ligge å støve ned hos foreldrene mine mens jeg er ute og reiser på ubestemt tid? Her vil nok noen si at dette hadde vært en veldig vanskelig del av prosessen, men som jeg har sagt før så er jeg et skikkelig ordensmenneske, så for min del ble jeg bare tilfredsstilt av å se ting etter ting forsvinne fra boder og skap. Spesielt når jeg på denne måten fikk penger som gikk rett i sparebøssen min eller til nødvendigheter og utstyr som måtte kjøpes inn i forkant av denne reisen. Og tenk så deilig det blir den dagen jeg bestemmer meg for å kjøpe leilighet og kan starte helt fra starten. Det blir kanskje dyrt der og da, men da vil jo interiør bli en av mine store prioriteringer og interesser, så da skal jeg jammen meg klare å spare opp nok penger til det jeg ønsker meg på den fronten også ;-) Det eneste jeg eier for øyeblikket og som Mamma og Pappa passer på er klærne jeg ikke klarte å kvitte meg med, en kaffemaskin, en blender og en full ryggsekk på 95 Liter. Jeg elsker følelsen av frihet, og det er nettopp hva dette livet gir meg for øyeblikket! Salg = penger = sparing. 

Jobb og motivasjon

Til slutt har vi punktet som så mange har lurt på og som jeg vet er litt for risky for andre å gjøre. Si opp jobben og den faste økonomiske sikkerheten. Både Omar og jeg gikk fra gode stillinger og faste inntekter i Stavanger, men for å være ærlig var dette helt greit for meg å gjøre. Jeg var virkelig ikke klar for det A4- livet med jobb og hverdag. Ikke riktig enda! Heldigvis er vi to like der, vi er rastløse, kreative og eventyrlystne, og har ikke problemer med å gjøre noe nytt og annerledes. Selv om dette tok fra oss sikkerheten. For min del er lykken det viktigste, det vil det alltid være, og jeg vet at jeg alltid kommer til å klare meg uansett hvilke risk jeg utsetter meg selv for. Jeg sa opp en jobb jeg trivdes i, som jeg tjente godt i og som jeg var veldig trygg i. Det kjentes godt ut å gjøre det, og vet dere hvorfor? Fordi jeg er ung, fordi jeg hadde en større drøm og fordi jeg har all tid i verden til nettopp det jeg drev med før denne reisen. Selvsagt er dette lett å si nå som jeg fortsatt har en full sparekonto. For selv om jeg har mye penger nå, har jeg ingen jobb og nesten ingen inntekter, så pengene vil (dessverre) ta slutt en dag.. og kanskje enda fortere nå som jeg er ute i den store verden og opplever. Men hva er egentlig det verste som kan skje her? At pengene tar slutt fortere enn jeg ønsker, eller at jeg til slutt blir blakk. Men vet dere hva? Løsningene på disse problemene er ikke vanskelige de heller. Det er alltids mulig å skaffe seg en liten jobb eller to i utlandet. På ulike hosteller er det for eksempel mulig å jobbe for gratis opphold. Genialt spør du meg! Hvis ikke er jeg så heldig at jeg er norsk, og Norge vil for meg alltid være hjem. Og om jeg plutselig må avslutte reisen tidligere enn jeg ønsker for å dra hjem og starte jobblivet igjen, så vil (etter noen flere måneder på reise) ikke det heller være så ille. Drøm = motivasjon = hard jobbing = drøm oppfylt. 

Du trenger altså ikke å vinne i Lotto for å oppnå en stor drøm. Jobber du hardt nok for noe, kan du oppnå alt du vil. Det er i allefall slik jeg ser på livet :-) Jeg vet det er flere lesere som skulle ønske de var i mine sko, men da sier jeg bare kjør på. Jeg er ingen wonder woman (eller det er vi alle), så ja... kan jeg - kan du! Lykke til <3

#inspo #travel #blogger #økonomi #penger #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 04.02.2017, 18:43

WOKE UP IN...


...Where are we now?

At jeg våknet opp i ett nytt land blir vell nesten litt feil å si, ettersom jeg har flydd i hele natt og ikke sovet i et spesielt land. Men at jeg nå er på et helt nytt sted er sikkert og visst, for akkurat nå er jeg nemlig å finne i Rio De Janeiro, Brasil! Jeg har hatt eksakt 8 timer i byen når jeg skriver dette, og jeg har bare en ting å si: WOW! Rio går over alle forventninger, og jeg kan ikke vente med å oppleve alt den store byen har å by på!

Jeg lover selvsagt masse fine bilder fra stedet og opplevelsene våre her, men dere får nøye dere med litt reisebilder fra turen bort enn så lenge. Dette er vår aller første dag her i Rio, og den har vi brukt på å utforske uten kamera og mobiler, så først må jeg få tatt noen idylliske bilder jeg kan dele. Can´t wait, og det håper jeg ikke dere kan heller! Tusen takk for all respons og oppmerksomhet rundt det store eventyret vårt de siste dagene, det har gått over all forventning, og det setter jeg utrolig stor pris på! Shit, dere, dette blir så bra alt sammen. Sommerfuglene har ikke sovet noe i natt, og de har visst enda ikke sovnet <3 Snakkes snart, alle mine fine!

Følg reisen min på Instagram @Jannexplor (HER) og på Snapchat @Jannelb!

//I can´t really say that I woke up in a new country, after all I flew all night.. But, that I´m in a whole different place right now is true! At the moment you can find me in Rio De Janeiro, Brazil! I´ve been in the big city for exactly 8 hours as we speak, and I only have one word to say and that´s WOW! Rio is even better than imagined, and I can´t wait to explore everything the big city has to offer!

I promise a lot of nice pictures in here, but for now I only have some travels pictures to share with you. This is our really first day here in Rio de Janeiro, and Omar and I have walked around exploring without any phones or cameras. But wait till you see the place! I´m really looking forward sharing with you guys, and I hope you do the same. Thank you all for every kind words and excitement about our travels, it´s more than I could have dreamt of, and I´m really grateful. Oh my, this is going to be so so good!! My butterflies won´t go to bed.. at all! See you soon, loves!

Follow my travels on Instagram @Jannexplor (HERE) and Snapchat @Jannelb!

#inspo #travels #travel #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #onewayticket

Follow
 • 03.02.2017, 19:40

LET´S START A NEW LIFE


...time to celebrate! <3

Følelsen når du endelig skal få gjennomføre noe du har drømt om så lenge! Den følelsen er det faktisk veldig lite som slår. Endelig skal jeg oppfylle min aller største drøm her i livet, og med meg har jeg den beste gutten og reisepartneren jeg noen gang kunne ha drømt om! Omar og jeg sitter nå på flyplassen i Portugal og er snart klare for en lang flytur til det O store utland. Jeg håper dere er klare for reiseoppdateringer, fine bilder og kule opplevelser. I know we are! Og ut i fra bloggengasjementet deres i går ser det virkelig ut som om dere er det også - det gleder meg mer enn dere tror! Jeg har så sommerfugler i magen at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg.. Så jeg fortsetter dansingen her på flyplassen og inn i flyet om noen timer! Tenk at denne jenta har klart å kvitte seg med 90 % av klærne sine og nå kun har en ryggsekk å forholde seg til da. Kontrollfreaken i meg er superhappy, mens moteløva er litt så som så. Uansett.

2017 er mitt år, og det store eventyret starter NÅ! Jeg håper dere er klare for litt inspirasjon her inne igjen. For det er nettopp inspirasjon jeg finner når jeg er ute og opplever. Og når jeg er inspirert er jeg lykkelig. Snakkes på andre siden av jorden! <3 Er det noen av dere som klarer å gjette hvor turen går? 

//The feeling when you finally are doing something you´re dreamt of for a really long time! Nothing can beat that.. Finally I´m fulfilling my big dream, and with me I have the best boy and travel partner I could ever ask for. I´m lucky! Omar and I are now at the airport ready for a long flight out in the big World! I hope you are as ready as me for some beautiful pictures and crazy adventures. From the blog engagement yesterday to judge it looks like you all are, and that makes me so so happy :-) Oh my, the butterflies in my tummy are crazy right now.. I just have to dance (as always) from here and into the airplane! Who would have know this girl could get rid of 90 % of her clothes, and now are dealing with only this backpack? The control freak in me is super happy, but the fashionista not so much. Haha.

2017 is my year, and my big adventure starts right NOW! I hope you´re ready for some inspiration in here again. Because that´s exactly what I find when I xplor. And when I´m inspired I´m happy. Talk to you on the other side! <3 Can you guess where we are going? 

#inspo #travels #travel #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 02.02.2017, 19:06

2 + 1 = ?


The big secret is out!

Jeg har lenge snakket om at store ting skal skje, at livet skal ta en vending og at jeg har en hemmelighet å fortelle dere. Jeg skal ærlig innrømme at det har vært vanskelig ikke å skrive noe, for gleden har gjort at jeg nesten har gått på veggen her hjemme de siste månedene, og har også vært grunnen til at motivasjonen har vært litt borte i perioder. Jeg har gledet meg så innmari til dette nye kapittelet i livet mitt, og jeg har virkelig holdt meg på pinebenken ved ikke å skrive noe om det her inne. Men nå er altså tiden inne for å fortelle dere hva jeg har jobbet mot det siste halvåret, for ja, big things are going to happen og jeg har tatt en helomvending her i livet. Jeg har sagt opp jobben, solgt alt jeg eier, sagt fra meg alt som kan kalles et hjem og stukket fra Stavanger. I skrivende øyeblikk er jeg å finne i Oslo, og i morgen går turen videre til andre siden av jorden. Omar og jeg har endelig gjort det vi så lenge har drømt om å gjøre, den felles store drømmen som bandt oss sammen fra dag 1 skal nå bli virkelig. Vi har bestilt våre aller første enveisbilletter og i morgen forlater vi trygge, gode Norge. For hvor lenge, eller hva som vil skje videre, vil tiden vise, men akkurat nå har vi ingen planer om å komme hjem igjen. 

2+1=3, men jeg er ikke gravid (selv om noen av dere har trodd at dette har vært hemmeligheten min). Det får vi ta senere i livet, akkurat nå skal jeg ut å oppleve den store, fantastiske jordkloden vår, og jeg håper dere vil være med meg på det som kommer til å bli mitt livs eventyr <3 Og så håper jeg at jeg endelig finner meg selv 100% og min plass her i verden. For som jeg alltid har sagt så er mitt mål med livet å finne min egen lykke, og nå skal jeg endelig få utforske alt jeg er så flink til med min store kjærlighet. Nå skal reisebloggen min virkelig bli en reiseblogg hvor du og jeg kan drømme oss litt bort. XPLOR is alive - Finally! HASTA LA VISTA, NORGE, og på gjensyn alle jeg er så glad i. Vi sees når tiden er inne! #onewayticket 

Følg reisen vår på Instagram @Jannexplor eller HER!

//As I´ve said for a little while big things are going to happen, my life is going to change and I have a secret to tell you. I have to admit it´s been hard not writing anything in here, because of the excitement I´ve felt the last couple of months, and also the reason for some lack of motivation at some points. I´ve looked so much forward to my new chapter in life, and I´ve forced my self not to write anything about it.. before now! It´s time to tell you what I´ve been working for the last 6 months - big things are going to happen and I´ve really taken a different direction in life. I´ve quitted my job, sold everything I owned, said goodbye to my home and all my subscriptions in Norway and left Stavanger. I am in Oslo at this moment, and tomorrow I´m going to the other side of the World. Omar and I are finally going to do what we´ve always wanted to do, our common big dream that connected us from day 1 is now going to be real. We´ve order our first one way tickets and tomorrow we´re leaving our life in Norway. For how long, or what´s going to happen next, time will show, but for now we have no plans for home coming. 

2+1=3, but I´m not pregnant. That will be another time in life, right now I´m going to explore our big, beautiful World, and I hope you all will join me on my big adventure <3 I also hope I´ll find my self 100%, that´s what this journey is all about. My goal in life is to find my own happiness, and now I´m going to seek every corner of the world with the love of my life. My travel blog is finally going to live it´s life - XPLOR is finally alive! HASTA LA VISTA, Norway, and goodbye for now to all my beloved ones. I´ll see you when the right time´s up! #onewayticket

Follow our travels on Instagram @Jannexplor or HERE!

#travels #inspo #reise #reiseblogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 30.07.2016, 18:43

DERFOR ER DET BEST Å REISE MED KJÆRESTEN


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Traveling with the one I love

Hele forholdet til Omar og meg har egentlig bestått av reising og opplevelser. Ikke rart vi har blitt så close som det vi er i dag! Og siden reise er noe vi begge lever for, er jeg veldig glad for at vi har funnet hverandre, og kan dele disse opplevelsene sammen. Nå har vi reist med hverandre såpass mange ganger at vi vet hvor vi har hverandre, og jeg er sikker på at vi kunne ha reist jorden rundt sammen uten å bli lei. Ja, nå har jeg faktisk ikke lyst å reise til steder uten Omisen min. I løpet av årene har jeg samlet opp noen fordeler med det å reise med kjæresten sin, og under tenkte jeg å dele dem med dere.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det er alltid noen der som tar ansvar og hjelper meg.

Han dreper alle insekter og fjerner alle kakerlakker jeg er så redd for.

Han bader når jeg vil så jeg slipper å kjede meg i vannet.

Jeg har alltid noen som passer på meg i enhver situasjon.. Det er verre for han som alltid må være den som passer på! Jeg kan nemlig være litt av et vimsehue, og er ganske så naiv. Hvorfor skal noen mennesker ønske å være slemme mot meg liksom..? 

Han kjøper vann til meg mens jeg fortsetter å steke på stranda.

Han må pent nødt både ta alle bilder jeg ber om og stille opp foran kameraet til enhver tid jeg ønsker.

Blir jeg lei av å snakke engelsk tar han seg av det.

Hvis jeg ikke vet hva jeg vil spise tar han avgjørelsen for meg.

Han setter seg alltid foran i taxien og tar seg av alt mens jeg sover i baksetet.

Han bærer daglig sekken for meg, og løfter den tunge kofferten min gang på gang.

Jeg kan klage på at jeg er sulten, har vondt i magen, må tisse eller er trøtt. Selvsagt blir han irritert, men slike ting må jeg bare få ut og det ville jo vært ille å gå til fremmede å fortelle dem om behovene mine. Omar ordner alltid opp!

Kommer jeg til et ekkelt hostel klager jeg enda litt til, men så gjemmer jeg meg bare bort fra alt jeg synes er ubehagelig og legger meg i armkroken hans. Der sovner jeg alltid.

Og hva ville vell et minne vært uten noen å dele det med?

SAMSUNG CSC

...And that´s why I love you

Når det gjelder reiser er ikke det alltid bare-bare, og det er ofte på lengre turer at man lærer personer virkelig å kjenne. Derfor anbefaler jeg dere alle å dra på et par småturer med kjærestene deres, før dere legger ut på langtur i verden med sekk og sovepose. Dere vil jo heller komme hjem med fremtidsplaner sammen enn å komme hjem uten hverandre! <3

SAMSUNG CSC

#inspo #travel #reise #blogg #bildedryss #tips #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 21.07.2016, 18:57

4 THINGS TO DO IN GOTHENBURG


VISIT ESCAPE ROOM

I gangavstand like utenfor Gøteborg sentrum finner du Escape Room Gøteborg. Er du på tur med venner og ønsker å finne på noe litt mer lekent og gøy enn bare sightseeing og shopping anbefaler jeg dere virkelig å ta turen hit. Escape Room er som et slags spionspill hvor dere selv er spillbrikkene og sammen skal løse gåten som rommet dere blir satt i inneholder. Det kan være alt fra et bankran dere skal gjennomføre, et mordmysterie dere skal løse eller rett og slett et stjålent pass dere må finne for å kunne reise hjem fra en ferie. Dere blir altså tildelt en case før dere har 1 time dere innelåst i et rom (som ofte fører til flere rom), før dere må ha løst gåten og kommet dere ut igjen. Jeg skal love deg at hjernen får kjørt seg, for det er virkelig ikke bare enkle oppgaver som finnes inne i rommet. Gøygøygøy!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

LUNCH AT TACO BAR

Det første spistestedet vi sjekket ut da vi ankom Gøteborgs hovedgater var Taco Bar, som ligger langs en sidegate midt i shoppingområdet i byen. Du svinger inn ved JC. Denne tacoen hadde Anniken spist forrige gang hun var i Sverige, og siden hun vet hvor høyt jeg elsker taco var hun ikke sen med å anbefale oss dette stedet. Noe jeg er veldig glad for at hun gjorde! Det er ikke ofte jeg er fornøyd med tacoen jeg spiser ute, ettersom jeg liker å få det akkurat slik jeg spiser det hjemme på fredager, men tacoen jeg fikk servert her på Taco Bar var like god som jeg håpet. Endelig! Et lite tips til alle tacoelskere der ute :-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

A DAY IN LISEBERG

Å besøke Gøteborg uten å ta turen til Liseberg vil jeg si er unødvendig. Med mindre det finnes noen som ikke liker karuseller der ute..? Jeg blir i alllefall som et barn igjen når jeg besøker ulike fornøyelsesparker, og Liseberg er definitivt min favorittpark som man ikke må fly langt for å besøke. Jeg dro dit med verdens beste gjeng, hvor alle ble like barnslige som meg. Selv om ikke jeg tok alle de høyeste karusellene tok jeg i det minste alle berg-og-dalbanene og det er det aller beste jeg vet! Jeg anbefaler alle en tur til Liseberg, parken sjekkes ut!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

DINNER AT MASALA KITCHEN

Skal du ut å spise middag i Gøteborg og ønsker god indisk mat må dere teste ut Masala Kitchen. Restauranten ligger i gangavstand til både Liseberg fornøyelsespark og gågatene i Gøteborg, vi bodde nemlig på hotell rett ved Liseberg og møtte denne restauranten halvveis på vei til sentrum. Nå skal det sies at jeg er over gjennomsnittet glad i indisk, men jeg tror likevel at alle andre også vil like denne restauranten. Maten var såå god, bare se hvor fristende nanbrødet på bildet under er :-) Jeg bestilte chicken tandoori, noe som smakte helt nydelig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

#gothenburg #gøteborg #sweden #sverige #inspo #reise #travel #tips #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 15.07.2016, 09:46

GOTHENBURG THROUGH MY LENS


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gothenburg through my lens

Good morning, babes! Jeg tok så mange bilder i løpet av våre Gøteborg- dager, at jeg virkelig ikke kunne avslutte turen uten et skikkelig bildedryss. Over ser dere et knippe bilder fra våre tre dager, som forresten var helt supre! Som dere ser på bildene fikk vi gjort litt av hvert på kort tid, jeg tror vi bare slappet av på hotellrommet til sammen en time om dagen, og når vi da stod opp 09 hver morgen, sier det sitt. Jeg håper virkelig ikke det blir lenge til neste tur sammen med superparet, for dette var det perfekte reisefølget til Omar og meg. I dag er det kjempefint vær her i Sagesund, så nå skal jeg straks vekke Omar og få noe ut av dagen. Jeg krysser fingrene for en dag i båten, før Internasjonalt marked i nabobyen venter senere i ettermiddag. Jeg håper dere alle får en fin fredag, og en god helg! Vi skrives snart igjen <3

SAMSUNG CSC

#inspo #bildedryss #sverige #gøteborg #sweden #travel #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 14.07.2016, 10:16

ROAD TRIP


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Road trip with friends

Hei! Etter en dag på farten i Sverige i går, kom vi tilbake til Tvedestrand rett før leggetid. Vi har altså sovet i vår egen seng i natt, og jeg er nå godt plassert mellom Mamma og Kira her jeg sitter og blogger. Vi startet gårsdagen med en bedre hotellfrokost, før vi pakket bagene våre og sjekket ut fra hotellet. Derfra tok vi turen rett til Strømstad og Nordbysenteret. I det vi svinger inn på parkeringsplassen til senteret forteller jeg om en gang jeg var der tidligere hvor brannalarmen gikk og det var fult kaos på senteret.. Vi kom oss ikke lenger enn innafor skyvedørene før brannalarmen gikk nok en gang. Haha, er det mulig? Vi kom oss til slutt inn, og ble gående rundt å kikke i flere timer enn planlagt før vi kom oss på veien mot Norge. Jeg må bare si at dagene i Gøteborg har vært helt supre, og vi kunne ikke ha dratt med et bedre reisefølge enn det vi gjorde. Det blir nok ikke siste gang vi fire drar på tur sammen for å si det sånn! Det blir heller ikke siste Sverige- oppdatering her inne før jeg har fått delt alle bildene jeg vil dele. Kameraet har nemlig vært med i sekken min hvor enn vi har gått, og Even har vell vært med på flere bilder på disse to dagene enn han har vært hele sitt liv. Som Anniken så fint sa, er man på tur med en blogger er man bare pent nødt til å stille opp foran kameraet. Jeg håper dere alle får en fin torsdag, vi skrives igjen senere! Klem <3

SAMSUNG CSC

#sverige #roadtrip #gøteborg #gothenburg #inspo #hverdag #blogg #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 13.07.2016, 09:48

A DAY IN LISEBERG


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

A perfect day in the park

Good morning, babes! Da var vår siste dag i Gøteborg kommet, og jeg oppsummerer turer med fart, moro, spenning og kos. Vi har fått gjort så utrolig mye i løpet av kort tid, så når jeg la meg i går kveld rakk jeg omtrent ikke å treffe puten før jeg sovnet. Gårsdagen ble som jeg allerede har sagt brukt i Liseberg fornøyelsespark, som forresten er utsiktspunktet vårt fra hotellet. Dere skulle sett sky baren vi var på i 23.etasje her på hotellet i går kveld, med utsikt over et lysende Gøteborg, og de største attraksjonene i Liseberg. Alt er så veldig fint på nattestid! Uansett. Etter trening og en stor hotellfrokost dro vi til Liseberg, hvor vi trasket rundt fra den ene karusellen til den andre i nesten 7 timer. Vi ble som barn igjen alle sammen, og hadde det så utrolig gøy! Selv om jeg ikke vant noen sjokolade i lykkehjulene i år heller.. Anniken derimot, vant nok en gang! Jaja, jeg fikk i allefall poset sammen med en sjokolade på noen bilder. Haha. Jeg merker at jeg blir reddere og reddere for høyder for hvert eneste år, så etter å ha gitt en av disse høye karusellene en sjanse, bestemte jeg meg for å holde meg til de store berg-og-dal-banene.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det er litt rart, for når det er snakk om berg-og-dal-baner synes jeg at jo større de er, jo bedre blir det, mens jeg ikke lenger orker tanken på oppskyttere, slenger, og den slags karuseller. Besøker dere fornøyelsesparken må dere teste ut den nye rollercoasteren Helix! Det tror jeg er den sykeste jeg har testet ut noen gang. Da vi stod en time i kø og omtrent sovnet før den startet, tok det ikke lang tid før vi var over- hypre igjen.. Haha. I dag er jeg så sår i halsen at det føles ut som om jeg har halsbetennelse. Satser på at en god hotellfrokost gjør susen. Have a good day <3

SAMSUNG CSC

#gothenburg #sweden #gøteborg #sverige #inspo #hverdag #blogg #bildedryss #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 12.07.2016, 08:10

TACO HEAVEN


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Taco Bar Gothenburg

​Good morning from Gothenburg! Jeg må si at været virkelig ikke er med oss her i Sverige, men det stopper likevel ikke oss fra å ha det gøy. I går trasket vi rundt i sentrum fra vi kom til hotellet, og sett bort i fra en liten time hvor vi stelte oss for middag var vi rundt i byen helt frem til vi la oss. Selv om vi kjøpte oss hver vår paraply, var både sko, genser og ben gjennomvåte, og jeg tror jammen meg det samme kommer til å skje i dag. Jeg bestemte meg for å droppe vekkerklokken i natt, og selv om jeg har sovet som en drøm, våknet jeg av meg selv allerede før klokken slo 07.00. Jeg fikk dessverre ikke sove igjen, og da tenkte jeg at jeg heller kunne stå opp og bruke tiden på bloggen min i stedet. Har dere sett en så herlig lunsj som på bildene over noen gang? Jeg er en skikkelig tacolover, og er det noe jeg savner i Norge er det flere gode taco- barer som den vi besøkte i hjertet av Gøteborg sentrum i går formiddag. Alt fra mat, innredning og stemning var skikkelig meksikansk (eller maten var vell litt mer skandinavisk-meksikans), og hele opplevelsen førte meg rett tilbake til Playa del Carmen 2014.

SAMSUNG CSC

Så fort de andre har våknet står en liten treningsøkt samt hotellfrokost på planen, før en hel dag i Liseberg venter oss. Jeg håper virkelig regnet gir seg snart, slik at jeg får dokumentert den fine dagen vi kommer til å ha i parken i dag... Som forresten ligger rett over gaten fra hotellet vårt. Jeg håper dere får en like fin tirsdag som oss! Talk later, superstars <3

SAMSUNG CSC

#gothenburg #sweden #sverige #travel #reise #blogg #inspo #hverdag #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 25.05.2016, 10:27

FREEDOM


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

​Where I feel the best - Phi Phi Island, Thailand

God morgen, fine jenter, og god onsdag! Jeg får omtrent sjokk hver eneste morgen jeg våkner og finner ut hvilke dag det er i dag. Jeg tror hjernen min egentlig ligger noen dager etter tidsskjema, og det gjør meg forvirret hver eneste dag. Da jeg våknet opp i dag etter tidenes drøm hvor jeg både har gjennomført ekstreme vannløyper, funnet min døde katt og vært dansestudent ble jeg både overrasket og glad. Onsdag betyr fridag, og selv om jeg har mye på tapetet skinner solen som bare det og varmegradene er på vei oppover. Jeg sier aldri nei takk til sommer jeg altså! Jeg har sittet og sett litt på bilder fra Thailandsturen i det siste, og funnet en hel del bilder jeg aldri har fått vist dere - be ready for some inspo freomver. I dag skal jeg stelle meg og ta med meg kameraet mitt ut, det blir jeg alltid giret på så fort solen titter inn gjennom vinduene mine på morgenkvisten. Omar og jeg har et møte i banken sammen og jeg har en time hos negledesigneren min, før jeg skal møte Jeanett for en aldri så liten kaffedate i solen i ettermiddag. But first: chiapudding and some workout! Have a nice day, babes <3

SAMSUNG CSC

#inspo #pictures #travel #reise #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 23.05.2016, 10:31

BEACH LIFE


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

​Railay Beach - Krabi Thailand

Good morning, babes! Når jeg har en avslappende kveld hjemme sammen med Omar og vi spiser middag litt seint på kvelden, ender det som regel opp med at vi blitt sittende å se tv- serier helt frem til jeg sovner. Med andre ord lar jeg være å shine leiligheten frem til etter PC- tiden min morgenen etter. Og jeg angrer like mye hver gang. Jeg har nemlig støv på hjernen, og når jeg skal sette meg ned å blogge i rot er det noe som ikke er helt på topp. Uansett, i det siste har jeg blitt flink til å pause kvelden en liten halvtime for å rydde både stue og kjøkken før tvkosen fortsetter. Det slår virkelig aldri feil! Når jeg våkner opp til en ryddig leilighet blir dagen min lettere, og kaffekoppen sammen med bloggingen kjennes ti hakk bedre ut. Siden været er grått og trist om dagen tenkte jeg det var på tide med litt beach throwback her inne! Hva synes dere om det? Bildene er tatt på flotte Railay Beach like utenfor Krabi i Thailand. Jeg har nevnt det før, men jeg sier det likevel igjen, skal du besøke Sør- Thailand du ta turen til Krabi! Dette er området jeg likte aller best på fastlandet i Thailand (av de stedene jeg har vært), stemningen her er fantastisk og atmosfæren mer avslappet. I tillegg hadde jeg en bedre mat- og menneskeopplevelse her, samt at jeg fant noen av de vakreste strendene - just like this one. Bortsett i fra blogg har jeg brukt morgenen på å dagdrømme om neste ferie. Akkurat nå står små perler som Monaco eller Korsika høyest på travel- listen min. Jeg håper mandagen behandler dere bra, og at dere alle får en topp uke! Now: Breakfast and then it´s back to work!

SAMSUNG CSC

#travel #reise #inspo #tb #thailand #krabi #drømme #destinasjon #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 21.04.2016, 11:08

5 NYE REISEMÅL


WHERE I WANT TO GO

God morgen, alle sammen! I dag følte jeg at det var på tide med en ny reiseoppdatering her inne. Hva synes dere om det? Jeg har jo merket tidligere at flere av dere liker litt reiseidyll i hverdagen, så da tenkte jeg å hjelpe til med det i dag. Det passer egentlig bra for min egen del også, siden det gikk fra sol og strålende vær i går til grått og trist ute i dag. Nå har jeg bare sett ut av stuevinduene mine enda, men kjenner jeg Stavanger rett er himmelen beksvart rett bak huset vårt. Er det først overskyet her på Vestlandet kan jeg garantere deg at det begynner å regne minst 10 ganger i løpet av dagen.. det slår aldri feil. Jeg har ingen andre planer enn jobb denne torsdagen da, så det gråværet får bare være, så lenge solen er tilbake i morgen når jeg har frihelg! Nå har jeg forresten vært på jobb non- stop siden forrige onsdag, pluss hatt mye planer i fritimene mine, så jeg kjenner det skal bli utrolig godt med en hel frihelg før mandagen kommer igjen. Under har jeg satt opp en liten liste med mine nyeste reisemål, jeg håper dere får litt inspirasjon:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

1. USA. Som jeg har lyst på en skikkelig roadtrip gjennom store deler av USA, spiser på mange ulike Diners og ta flotte bilder på endeløse, øde veier mellom delstatene. Jeg vil besøke blant annet California, Florida, Washington DC og New York. I tillegg har jeg veldig lyst å reise til både Hawaii og Bahamas. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

2. Zanzibar. Er det et sted jeg skal besøke i Afrika så er det Zanzibar. Det ser så utrolig idyllisk og vakkert ut her! Jeg vil også ta med meg Omar tilbake til Cape Town, og så vil jeg besøke Victoria Falls.. samt reise på safari! Det må jeg bare..

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

3. Santorini. Ikke trenger du å reise langt, men likevel kommer du til en helt magisk øy.. Ser det i allefall ut som på bildene. Ja, jeg vil definitivt reise på kjærlighetsferie til Santorini eller en annen gresk perle. 

SAMSUNG CSC

5. Paris og Barcelona. En storby slår aldri feil, og vi har så utrolig mange flotte av dem her i Europa. Det elsker jeg, for da går det nemlig an å ta en weekendtur hit uten at flyturen er alt for lang. Storbyer forbinder jeg med shopping, sightseeing, tusenvis av skritt og masse mat. Øverst på reiselisten nå står enten Paris eller Barcelona. Jeg har også lyst til å dra tilbake til London sammen med Omar, så jeg får oppleve den byen enda litt til, denne gangen sammen med min kjære.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

5. Sist, men ikke minst, vil jeg så gjerne tilbake til Mexico. Denne gangen vil jeg også komme meg over havet til Cuba mens jeg er der, så jeg får oppleve et nytt land samtidig som jeg blir gjenforent med mitt kjære Mexico. Jeg blir visst aldri lei den tanken der..

SAMSUNG CSC

Hvis noen av dere har vært på reisemålene over legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet her med deres anbefalinger. Som dere ser stemmer ikke bildene overens med reisemåla, men jeg ville så gjerne bruke egne bilder i stedet for ulike inspirasjonsbilder så da ble det sånn. Det er jo alltid gøyest med personlige bilder her inne, right? Jeg håper torsdagen din blir topp! 

#reise #travel #inspo #reisemål #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #travelsbyjannebodin

Follow
 • 12.04.2016, 11:00

TI TIPS TIL EN BEDRE REISE


TI TIPS TIL EN BEDRE REISE

God morgen, alle sammen! Eller jeg burde vell heller si formiddag ettersom dette innlegget er lagt til forhåndspublisering klokken 11. Jeg velger likevel å skrive morgen når jeg sitter og jobber med innlegget og klokken ikke er 06 engang. Jeg hadde planer om å stå opp klokken 6, for så å ta bussen til jobb halv 7... Jeg våknet lys våken 05.15 og fant ut at jeg likegodt kunne stå opp å ha litt bedre tid før jobb, og skrive dette innlegget på morgenen i stedet for kveld. Uansett. Der satt jeg da, med kaffekoppen i hånden, godt plassert foran Macen og følte meg utenomjordisk så tidlig som jeg hadde stått opp. I vinduene ser jeg rett over på Fresh Fitness, og jeg ser folk som... trener? Jeg tror jeg heller velger å kalle disse menneskene utenomjordiske jeg.. eller gale. Under har dere mine ti beste tips til en bedre ferie, med et knippe Thailandsbilder!

1. Aller først, vær nøye med pakkingen til reisen. Har du topper og shorts hjemme som du aldri får brukt, får du garantert ikke brukt dem i utlandet heller. Krøller du håret en gang i måneden, men ser for deg at det blir fint med krøller på tur.. Dropp krølltangen også! Hvis du ikke gidder å bruke tid på det i Norge, gjør du nok ikke det når du er på ferie heller. Og det du dropper å ta med går det alltids an å finne billig i utlandet hvis du skulle savne det. Det er nemlig  kjedelig å drasse rundt fra hostell til hotell med en sekk eller koffert overfylt med unødvendige saker og ting du absolutt skulle ha med deg da du dro hjemmenifra... og som du ikke har rørt når du pakker opp kofferten etter endt reise. 

2. Ta masse bilder! Jeg vet at ikke alle er like interessert i foto som det jeg er, men hvordan går det egentlig an å være på ferie uten å ta bilder? Det er jo halve moroa med turen.. Og så er det så mye gøyere å mimre tilbake når du har fine bilder å se på! Er du ikke flink eller interessert i bilder, går dette alltids an å gjøre noe med. 

3. Ikke vær redd for å spørre! Om du så skulle få et nei, noen rare blikk eller et surt svar så gjør jo ikke det noen ting - du kommer aldri til å se disse menneskene igjen uansett. Det å være åpen og tørre å spørre har fått Omar og jeg til plasser vi aldri ville ha vært om vi ikke spurte, det har gitt oss kule bilder, ekstra tid på utflukter og oppgraderte rom. Og hvem sier vell neitakk til ting som dette?

4. Ta i bruk beina dine, og opplev alle steder til fots! Du ser så utrolig mye mer av hvert enkelt sted du besøker om du går rundt.. og om du skulle gå deg vill? Fortvil ikke, det er akkurat på denne måten du best lærer stedet å kjenne. Når jeg er ute og reiser går jeg vell minst 20.000 skritt til dagen. Føttene mine blir kanskje utslitt, men det er verdt det! 

5. Mat er en viktig del av reisen for de fleste av oss, og også noe av det mest spennende et land har å tilby. Ikke vær redd for å teste ut rare, spennende, nye, morsomme og fristende retter. Enten så liker du det, eller så liker du det ikke, that´s it. Selv anbefaler jeg deg å kjøpe mat på de litt mindre og shabby plassene som flere andre turister vil kalle dem. Her har de som regel den beste lokalmaten.

6. Forberedelser er bra, men ikke overdriv. Skal du ut å reise i to uker, og har planlagt alt fra dag 1 til 14 blir turen fort mer stressende enn gøy. I tillegg har som regel alle land mye mer å tilby enn det du er klar over, og hvordan skal du ha tid til en ny aktivitet du oppdager etter 1 uke, hvis du allerede har fullbooket hele siste uken på forhånd? Omar og jeg planlegger alltid maks 1 uke av gangen, også når det kommer til hotell. På denne måten er vi ikke bundet til noe - det beste med å reise er jo nettopp følelsen av frihet. 

7. Snakk med de lokale! Du leser kanskje mye om et sted du skal til på Tripadvisor eller får tips og anbefalinger fra venner og bekjente. Dette er ofte tips fra turister, som igjen har fått tipsene sine fra andre turister. Vil du oppleve det beste av det beste på stedet du besøker vil jeg anbefale deg å snakke med noen lokale. De vet som regel om små perler av noen strender, skjulte skatter og hvor du får tak i den aller beste nasjonalretten.

8. Mine beste pakketips er en tursekk og gode sko. Dette er to helt nødvendige ting for at reisen min skal bli perfekt. Som sagt går jeg mye, så gode sko er viktig så det ikke går utover rygg og knær, mens en god sekk som rommer mye er noe Omar og jeg ikke forlater hotellet uten. Her har vi med oss vann, kamera, solkrem, bøker, solbriller, badetøy, kort og pass - da er vi klare for å gripe dagen, og med det kommer vi oss så langt vi ønsker uten stress i løpet av dagen.

SAMSUNG CSC

9. Opplev nye ting! Har du ikke gjort det før? Gjør det! Da vil opplevelsen garantert bli ti ganger bedre. Å gjøre noe en ikke har gjort tidligere slår omtrent aldri feil, og er perfekt å gjøre når du besøker et annet land hvor mulighetene til nye ting er store. Prøv å være mindre redd når du er ute og reiser, det verste som kan skje er at du ikke liker det - og da trenger du ikke å gjøre det igjen. Vi vil vell alle heller angre på noe vi gjorde enn noe vi ikke turte å prøve? 

10. Sist, men ikke minst, reis med en du er glad i! Ikke dra på ferie med noen fordi du føler at du må bli med, eller med noen du egentlig ikke tror du passer så godt sammen med på tur. Husk at når dere skal sove, bo, reise, spise og være sammen til alle døgnets tider kan en fort gå i tottene på hverandre, og det vil bare ødelegge hele reisen din. Jeg har funnet min reisepartner i samboeren min, noe jeg er uendelig glad for. Vi passer ikke bedre sammen enn det vi gjør når vi er ute og utforsker verden! 

SAMSUNG CSC

Jeg håper dere likte denne ukens "Ti tips", og at dere fikk noen små tips til deres neste reise. Jeg har planer om å fullføre jobbvakten jeg startet på klokken 07 i dag morges, og så blir det kosekveld med Omar resten av dagen. Han skulle lage god middag til meg når jeg var ferdig på jobb, så jeg gleder meg til å komme hjem i kveld. Jeg håper tirsdagen din er topp!

#titips #bedre #reise #inspo #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #travelsbyjannebodin

Follow
 • 05.04.2016, 19:39

COCONUT LOVE


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg tenkte bare jeg ville titte innom og dele noen idylliske feriebilder med dere denne tirsdagskvelden. Selv er jeg på jobb når dette innlegget publiseres, noe jeg blir helt frem til leggetid i kveld. Jeg sa jo at jeg jobber hver dag frem til helg denne uken, men på grunn av endringer har jeg fri igjen imorgen, og jobber fredag i stedet. For å være helt ærlig elsker jeg en fridag midt i uken, så at onsdagen er fri er midt i blinken for meg. Og så slutter jeg tidlig på fredag, så da har jeg uansett helgen fri til å være sammen med min kjære. 

SAMSUNG CSC

Verken Omar eller jeg trodde vi kom til å savne Thailand noe særlig, siden vi fant ut at vi var litt ferdige med det landet og heller vil reise til et nytt ett neste gang.. Vell, der tok jeg feil! For nå savner jeg absolutt alt ved hele Thailand.. til og med maten som jeg ikke likte! Haha. Det er vell fordi jeg rett og slett savner ferie og livet med en avslappet hverdag uten stress. Sparebøssen er allerede klartgjort, og sparingen til en ny ferie har begynt. Det blir kanskje en liten stund til neste gang, men så lenge jeg har noe å se frem til, samt bildene fra Thailand å se tilbake på, klager jeg absolutt ikke. Hva synes dere forresten om at jeg fortsetter å dele litt feriebilder jeg ikke har fått vist dere fremover? Jeg vet i allefall at jeg aldri får nok av fine bilder fra ulike paradis. Ha en fin tirsdagskveld :-)

SAMSUNG CSC

#reise #inspo #coconut #travel #blogg #krabi #thailand #travelsbyjannebodin #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 03.04.2016, 11:22

TO TRAVEL IS TO LOVE


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Disse bildene får virkelig frem en magisk stemning en kveld i Thailand, og hva passer vell bedre en regnfull søndags morgen? En liten stund etter at jeg har kommet hjem fra ferie får jeg alltid en litt vond følelse av lengsel.. akkurat som jeg har når været ikke er på plass i hjembyen, og samboeren min jobber mye. Da kan jeg sitte i flere timer og bla meg gjennom bildearkivet fra turen, og jeg har i dag plukket ut noen blinkskudd som jeg ikke har fått delt med dere tidligere. Jeg tror faktisk jeg velger å si at dette er noen av de aller fineste bildene fra hele turen vår, bare fordi bildelyset får frem følelsen som ligger i og bak bildene. En av stundene jeg vil virkelig vil tilbake til. Du, meg, rooftop bassenget vårt, varme, solnedgang og masse kjærlighet. 

Mitt favorittord ved reise er deg. Du og jeg er det eneste som betyr noe. Her har vi ingen bekymringer fra jobb og hverdag, og vi har ingen distraksjoner fra mobiltelefon og andre sosiale medier. Når du og jeg reiser er vi fri, og får bruke all vår tid på hverandre. Dette er virkelig noe jeg savner i hverdagen! Men man kan ikke få i pose og sekk, og det er vell nettopp derfor vi elsker å reise så mye som vi gjør..

SAMSUNG CSC

Nå har jeg nettopp fulgt Emilie til bussen. En helg går virkelig alt for fort, men vi har storkost oss med både med Eirik og Omar og kosekveld på fredagen, og shopping og kino på lørdagen. The Boy som vi valgte å se i går slo forresten godt an hos oss begge. Emilie som er livredd skrekkfilmer klarte seg fint, mens jeg som ikke er sånn veldig redd ble skremt skikkelig et par ganger. Jeg tror jeg liker hovedrollen bedre i rollen som Maggie i The Walking Dead, men alt i alt en grei film å se på kino. Skal jeg være ærlig tror jeg verken Eirik eller Omar hadde vært veldig begeistret for filmen, da det var en del dødtid hvor fokuset var på kjærlighet og drama, men for Emilie og jeg gjorde dette absolutt ingenting. Vi liker jo litt kliss på kino! Hehe. Jeg håper dere alle får en veldig fin søndag, vi skrives igjen litt senere i dag med en liten oppdatering fra den siste uken. Hva synes du om bildene?

SAMSUNG CSC

#travel #reise #inspo #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels #blogbyjannebodin

Follow
 • 25.03.2016, 10:29

SANNHETEN OM REISING


Expectation:

SAMSUNG CSC

Reality: 

SAMSUNG CSC

Expectation:

SAMSUNG CSC

Reality:

SAMSUNG CSC

Da jeg så et bildeinnlegg som dette på en random side på Facebook fant jeg ut at jeg måtte skrive noe likenende selv her på bloggen. Jeg har reist en del, og vet at bildet øverst her er så sant som det går an å bli.. Haha. Noen flere som føler at inspobilder som omhandler reise ofte lyver litt? Jeg drar alltid på ferie med et mål om å ta noen flotte reisebilder med kun meg selv, Omar og selve plassen eller severdigheten i fokus, men med all turismen her i verden er det jammen meg ikke allitd like lett. Når det gjelder reality- bildene mine i innlegget er ikke de av de verste, men det er kun fordi jeg unngår typiske overfyltestrenderavturister- bilder, og holder meg til de mer idylliske. En venninne av meg som befant seg i Thailand på lik tid som det jeg gjorde sa at hun syntes det var dumt at de hadde valgt å dra til Phi Phi Island i stedet for Similian Island som vi gjorde fordi det så så mye mer idyllisk ut der hvor vi var.. Vell, jeg besøkte begge stedene og kan bekrefte at alle de idylliske strendene er like overbefolket. Jeg er bare blitt flinkere med kameraet i løpet av min lille reisekariere. Bare se på bildene under her, de er tatt på samme sted rett etter hverandre. Heldigvis bryr både Omar og jeg oss nok til at vi gidder å stresse med å finne lokation til de perfekte feriebildene, men jeg forstår godt at de som ikke bryr seg heller ikke klarer å få til de mest idylliske bildene når de er ute og reiser.. Noen av dere som kjenner seg igjen? 

Expectation:

SAMSUNG CSC

Reality:

SAMSUNG CSC

#travel #blogger #reise #inspo #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 16.03.2016, 18:53

MIN FØRSTE REISEARTIKKEL


ARTIKKELEN FINNER DU HER

Da jeg først opprettet denne reisebloggen planla jeg i utgangspunktet kun å blogge om reise, men jeg innså fort at det ble umulig da jeg tilbringer mesteparten av livet mitt i Norge, samtidig som jeg liker å blogge daglig. Jeg håper dere likevel liker denne bloggen om reise, med masse innslag av mote, mat, skjønnhet og hverdag. Jeg har brukt hele denne onsdagen på jobb, og var kun hjemmenom en liten tur før jeg skulle videre på jobbmøte. På vei hjem fra møtet gikk jeg innom butikken for å kjøpe et påskeegg samt masse smågodt til å fylle det, men dere kan jo tenke dere hvor mye av det smågodtet som kommer til å være igjen i det påskeegget i morgen etter at jeg har en alenekveld her i leiligheten foran meg... Ser ut som om jeg må kjøpe litt nytt innhold før jeg skal treffe venninnen min som jeg planlegger å gi egget til :-)

Som overskiftet tilsier har jeg endelig skrevet min første reiseartikkel, altså for noen andre og ikke for meg selv og bloggen. Jeg ble spurt om å skrive en artikkel om Thailand ettersom jeg da befant meg der, men spurte om jeg ikke heller kunne få skrive noen ord om landet jeg velger fremover alle land når som helst. Jeg snakker selvsagt om Quintana Roo - Mexico! Hva jeg skrev finner du ved å gå inn HER og skrolle deg nedover siden til du kommer til anbefalinger for eksotiske ferier! Jeg garanterer deg at du får lyst til å reise til Mexico etter min lille beskrivelse av stedet :-) Jeg håper onsdagen din er bra!

#travel #reise #reiseblogg #reiseartikkel #mexico #inspo #travelsbyjannebodin #xplor #xplorbloggno #omiandjannetravels

Follow
 • 02.02.2016, 10:22

COMFY TRAVEL OUTFIT


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Når jeg skal ut å reise er faktisk reiseantrekket noe av det som blir best planlagt. Her snakker vi comfy & chick at the same time, samtidig som buksen ikke må være for stram, t- skjorten ikke for kort, genseren varm nok og sveisen slik at håret holder seg fint over en lengre periode. Hatt er alltid en sikker vinner når det kommer til sistnevnte, samtidig som enten en hettegenser eller ullgenser gjør at jeg holder varmen på flyet som alltid blir kaldt i løpet av natten. Fra Stavanger til Oslo gikk jeg for antrekket over, mens jeg til dagens Oslo- Doha, Doha- Phuket- reise har byttet ut hettegenseren med en tynn, stor og god ullgenser, og Adidas- skoene med noen nye Nikes. Viser dere mer en annen dag! Jeg byttet forresten koffert med Omar i går ettersom min er lilla og han sin svart. Det er viktig å ta seg godt ut selv på en flyplass, eller hva? Haha. Vi ankom Oslo til snøstorm i går, så dere kan tro det var to frysepinner i genser og skinnjakker som vandret gjennom Oslos gater denne mandagen. Heldigvis lå hotellet vårt så sentralt at vi omtrent ikke trengte å gå utendørs fra ett ærend til ett annet, men jeg skal ærlig innrømme at det ikke kunne passet meg bedre med en måned i Thailand enn akkurat nå :-) Litt kaffekos med min kjære Bete fikk jeg også tid til i går kveld, så nå er jeg mer enn fornøyd her jeg sitter allerede godt i gang med første flytur. Vi snakkes igjen fra Asia dere!

#travel #reise #reiseblogg #thailand #inspo #photo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels

 • 26.01.2016, 11:06

ME AND YOU AT THE AIRPORT


I går begynte Omar og jeg nok en gang å snakke om Gardermoen, flyturen og dagen før den store reisen begynner. Noen vi har snakket non- stop om de siste ukene. Mens andre gruer seg til ventetiden på flyplassen, den vonde flymaten og den lange reisen er det nettopp dette vi gleder oss mest til om dagen. Andre klager over alle timene de må slå i hjel på alle flyplassene de skal innom, mens vi jubler over et flyplass- stopp på mer enn 1, 5 time. Mindre tid vil si mindre tid til å gjøre ting, og har dere noen gang tenkt over hvor god en kopp kaffe smaker på en flyplass? Mennesker i alle størrelser stresser forbi deg, tempoet er skyhøyt, og plassen er bråkete, mens skuldrene mine er senket, jeg har mye underholdning foran øyene og kaffekoppen smaker sjeldent bedre. Til og med parfyme- lukting blir gøy på en flyplass, nettopp fordi det kun er her jeg tar meg tid til dette, og noe av det jeg forbinder med reise. 

Flyplass- tips nr. 1: Ta med deg en tom vannflaske gjennom sikkerhetskontrollen her i landet, og fyll den på flyplassen så du slipper å kjøpe ny mens du enda er på norsk jord.

Flyplass- tips nr. 2: Forbered det første måltidet på forhånd, prisene på flyplassene i Norge er skyhøye.

Flyplass- tips nr. 3: Det er alltid gratis Wifi på flyplassen, ikke vær redd for å få hjelp til å logge på (det er ikke alltid like lett). 

En annen ting vi stadig klager på på reise er maten. Men når det gjelder denne flymaten, er den virkelig så ille som vi alle skal ha det til? Jeg har gått fra ikke å like denne maten til å elske den. Når du skal bruke ca. en arbeidsdag på et fly gjelder det å finne frem de positive sidene slik at tiden blir kortere. Hos oss har vi funnet maten, tv- underholdningen og ikke minst den endeløse servicen som høydepunkter, tenk at jeg kan be om akkurat det jeg har lyst på til alle døgnet tider - og få det servert! Omar pleier som regel å sovne før vi har lettet, men så fort han bare kjenner lukten av kaffe fra trallene til flyvertinnene er bordet hans i stolryggen foran nede før han rekker å åpne øynene. Akkurat nå gleder vi oss begge altså mest til selve flyturen. Vi gleder oss jo selvfølgelig til å være i Thailand også, men den gleden tar vi etter den andre. Det er viktig å holde fast ved de små gledene her i livet så lenge som mulig ♥ Ha en god dag! 

xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits