• 24.04.2017, 15:54

DERFOR FORLOT JEG NORGE


Local time, Mexico, 09 am

How can life work if you don´t?

God morgen, fine dere! I dag tenkte jeg å snakke litt om valget jeg tok i starten av sommeren 2016 og hvorfor jeg forlot Norge med en instilling om "for godt". Nå har det seg slik at denne tanken allerede har endret seg, og at alle små drømmer om å kjøpe, starte noe eller jobbe i utlandet har forsvunnet - jeg skal helt klart tilbake til Norge i løpet av 2017. Og med det sikre valget sier jeg meg fornøyd med målet om å finne meg selv og min plass her i verden i løpet av denne turen. Jeg skal for alltid leve og bo i mitt kjære, vakre Norge. Så får jeg heller reise ut på ferier og langturer så fort lysten og muligheten byr seg. Det var vell i juni 2016 at jeg med sikkerhet kunne si at jeg var sikker på valget om å forlate Norge for en god stund. Jeg ville si opp jobben, selge alle tingene mine og rett og slett utforske denne verden og alt den har å by på. Om jeg angrer? Så langt i fra! Ved siden av å reise alene til Mexico i 2013 er dette det aller beste valget jeg noen gang har tatt her i livet! Nå får jeg sett så utrolig mye av det jeg ønsker å se, jeg får drive med min største interesse på fulltid, og jeg har som sagt blitt sikker på at det er i Norge jeg vil bo, jobbe og stifte familie i fremtiden. Det er i allefall en god start! Tankene mine har sakte, men sikkert, begynt å endre seg tilbake til at hverdagen er fin, men hva var det egentlig som fikk meg til å slippe alt jeg hadde i hendene og reise til den andre siden av jorden på ubestemt tid? 

Stresset - For det første var det stresset i Norge og jaget etter hele tiden å komme seg videre. Det er så mye forventninger rundt en i vår norske livsstil, og rundt disse forventningene kommer alt stresset. Etter mange år på leiemarkedet er det på tide å kjøpe seg leilighet, men dette er ikke bare, bare, når man ikke finner en fin leilighet i Stavanger under 3 mill. For det andre har vi nå begge kommet over 25- årsalderen, vi er i et stabilt forhold, og det er på tide å planlegge fremtiden med giftermål og barn. Men vi er da enda så unge? Jeg var virkelig ikke klar for noen av disse voksengreiene enda, det høres kanskje egoistisk ut, men jeg vil bruke tiden på meg selv og min egen kjærlighet før jeg får barn og vet at jeg kommer til å gi hele meg til ungen(e) min(e). Og nettopp derfor utsatte vi hele kjøpsprosessen midt i visningsrundene og bestemte oss for å reise på heltid. Jobbe kan vi gjøre resten av livet, det samme kan vi gjøre med voksenlivet. Vi skal da være voksne så lenge vi lever nå vi, ungdomstiden får man ikke tilbake.. så hold på denne så lenge som mulig, om det er det du ønsker! Nå følger vi altså vår største drøm, vi lever i nuet, og tiden som hele tiden jager oss hjemme i hverdagslivet har stoppet opp for en periode. Det føles fantastisk ut å leve uten klokka, uten stresset rundt dager og datoer. Jeg vet at dagene går og at hverdagen fortsetter som før hjemme i Norge, selv om jeg selv ikke er en del av den. Men jeg vet også at jeg kan hoppe smertefritt tilbake til den når jeg selv ønsker, akkurat som 45 sekunder på mølla etter de 15 sekundene pause på sidelinjen, og at ting etter 2-3 dager hjemme i Norge vil bli akkurat som før. Bare enda bedre, fordi jeg har tatt de valgene jeg nå har tatt! 

Eventyrlysten - Dere vet det nok allerede, men noe som stadig driver meg er eventyrlysten jeg sitter inne med. Den er som en tikkende bombe, som kommer til å eksplodere om jeg ikke tar den i bruk. Hadde jeg ikke reist nå, hadde jeg ikke blitt lykkelig før jeg hadde gjort det. Jeg kan virkelig ikke gå inne med en stor drøm, uten å fullføre den. Det vil i allefall ikke gjøre meg lykkelig. Slik har jeg alltid vært. Jeg kan ikke gå rundt å si at jeg skal gjøre noe, uten å gjøre det. Det vil bli som et eget, lite nederlag som alltid vil gnage inni meg. Nå fullfører jeg altså drømmen om å slippe ut eventyrlysten i meg på heltid, min ene store drøm som jeg har hatt i 20- årene mine. Hva blir den neste? Jeg vet faktisk ikke, annet enn at jeg vil ha en hund så fort jeg får et stabilt hjem. Og dermed vil det bli en hund så fort muligheten byr seg!

Ensomheten - For går det egentlig an å være ensom uten å være alene? Mitt svar på dette er helt klart ja. På slutten av min tid i Stavanger hadde jeg ingen nære venninner rundt meg, Omar jobbet ekstremt mye og jeg tilbragte svært mye tid alene i mitt eget hjem. Og det er klart at man ikke blir lykkelig av dette! Nå skal det sies at jeg stortrives i mitt eget selskap, er avhengig av alenetid, og kan kose meg med blogging, husarbeid og tv- serier i mange timer uten å kjede meg... men i lengden blir dette også kjipt. Jeg var som sagt mye hjemme da jeg hadde en turnus- jobb som gjorde at jeg arbeidet mye de dagene jeg arbeidet, men også hadde mange fridager i løpet av en uke. I tillegg jobbet jeg på slutten en del som bakvakt, noe som vil si at jeg var hjemme og hadde telefonvakt. Dette er i grunn en livsstil jeg tror jeg kunne ha trivdes godt med i lengden, da jeg elsker å ha fri, hadde jeg bare hatt Omar eller gode venninner rundt meg å tilbringe fritiden min med. Omar jobbet hver kveld med unntak av søndagen, som jeg ofte selv hadde kveldsvakt på, så ja. Vi så hverandre svært lite, og hva er poenget med å finne sin store kjærlighet hvis man ikke har tid til å være sammen? Det er nå vi er unge og skal ha tid til hverandre, om noen år får vi kanskje barn og da vet jeg at alenetiden blir knapp. Vi lengtet begge etter en livsstil hvor vi tilbragte mer tid sammen enn fra hverandre, hvor vi opplevde ting sammen i stedet for å fortelle hverandre om det i etterkant, hvor vi la oss sammen og våknet sammen, hvor vi faktisk var kjærester på heltid og snakket sammen i stedet for å tekste hverandre. Nå har vi snart tilbragt 100 dager sammen hvor vi har gjort alt dette dag inn og dag ut, og det er i bunn og grunn dette som har gjort denne reisen så verdifull. Når jeg kommer tilbake til Norge skal jeg sørge for å flytte til en by hvor jeg er mye nærmere mine mange, gode venninner, og min kjære familie. Og jeg vil fortsette å ha en livsstil hvor Omar og jeg har tid til hverandre i hverdagen. Jeg tror rett og slett ikke Stavanger var plassen for oss.. Og med det har vi tatt nok et valg i livet vi er sikre på, vi flytter til en ny by! Så får heller tiden vise hvor <3

Vi har endelig tid til hverandre og kjærligheten, til å snakke og fundere over livet. Denne reisen har allerede hjulpet oss langt på vei med livets mange valg.. og det beste av alt, den har så vidt begynt! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 22.04.2017, 15:13

HOTEL VS. HOSTEL


Local time, Mexico, 08 am

This is how we live! 

God morgen, alle sammen! I dag tenkte jeg at jeg ville snakke litt om bosituasjonen vår på denne turen, da jeg vet dette er noe mange av dere lurer på. For har vi egentlig råd til å bo på hotell hele tiden? Er hotell alltid bedre enn hostel? Og er hostel bare stygge, bråkete brakker? Nei, nei og nei! Jeg har alltid vært ganske nøye på bostedene mine, og har tidligere hatet å overnatte på stygge steder. Hostel har det aldri vært snakk om, mens jeg nå må si jeg ofte velger et hostel over et hotell. For det første er hotellprisen ofte veldig mye høyere enn hostel- prisen, noe som vil si at du forventer mye mer, og for det andre kan det fort bli veldig kjedelig og asosialt på et hotell. Dette er jo et sted man overnatter hvis man reiser sammen med andre, og kun ønsker å se byen man bor i på egenhånd. Er du på et hostel derimot kan jeg garantere deg at du vil bli kjent med nye mennesker, og at hostellet arrangerer en eller annen form for sosiale sammenkomster, noe som er gull verdt når du reiser i lengden. Som jeg har sagt tidligere bytter Omar og jeg jevnlig mellom å bo på hostel, hotell og i leiligheter. Dette har fungert veldig bra for oss så langt. Nå kan vi slappe av og kun være oss to de gangene vi bor hotell, føle at vi har et eget hjem når vi bor i leilighet, og være sosiale backpackere når vi bor på hostel. For min del handler det nå mer om å finne de billigste alternativene enn de fine. Jeg kan alltids bo på flotte hoteller senere i livet, nå vil jeg bare reise så lenge som mulig. Og i tillegg er det etter utallige hotel- og hostel- opplevelser svært lite som skal til før jeg føler noe er fint eller ekstra bra. Sånn når et hostel tilbyr gratis vann f.eks., da blir jeg helt i himmelen, fordi jeg vet det går så utrolig mye penger på vann i lengden. Haha. Snart er det også på tide å teste ut både Airbnb og Couchsurfing, så da skal jeg selvsagt skrive mer om disse også. I første omgang blir det hotel og hostel, som jeg føler jeg har god erfaring med nå, og under finner dere en liten liste på forskjellene mellom dem:

Hotellrommet er kanskje finere enn hostelrommet, men det betyr også at du vil låse deg litt inne på rommet. Hostellene fokuserer på fellesområdene (både ute og inne) og du vil automatisk trekkes mot andre reisende da du heller velge å henge her enn inne på rommet. 

Hvis du reiser alene kan du også velge å bo i dorms med andre reisende på et hostel, noe som vil si at du aldri føler deg ensom og at du garantert får nye venner å reise videre med! Dette koster også veldig lite, og er ypperlig for en som reiser helt alene.

De fleste hosteler er utstyrt med et felles kjøkken, slik at du kan lage din egen mat når du er ute og reiser. Jeg skal love deg at dette er gull verdt når du reiser langt og lenge, du blir faktisk lei av å spise på restauranter i lengden (tro det eller ei!).

Når det gjelder hotel må du veldig ofte betale ekstra for gratis frokost (i alle fall når du går etter de billige hotellene), og du får lite "goder" med på kjøpet. Et hostel er ofte mer opptatt av disse godene for å tiltrekke seg backpackere, og tilbyr ofte alt fra gratis velkomstdrink, vann, matartikler, sykkelutleie, osv.

Kanskje er hoteller mer bildevennlige, ikke vet jeg.. Men altså, hvem andre backpackere har fotoshoot inne på et hostel- området? Det er som regel bare oss det.. vi ser locations i alt, og er ikke stedet bildevennlig så lager vi det bildevennlig. Og så er som regel uteområdene mye bedre på et hostel, as I´ve said like a hundred times. <3

#inspo #hotel #hostel #backpacker #life #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 20.04.2017, 16:13

SLIK ER LIVET SOM BACKPACKER


Local time, Mexico, 09 am

Slik er backpacker- livet! 

Hei, alle sammen! I dag tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan livet som reiser på fulltid egentlig er. Altså bak fasaden og alle de pene, oppstilte bildene - helt ærlig. Mange tenker ofte på en backpacker som en person som bryr seg lite om mote, sminke og det å pynte seg på tur (over her ser dere at jeg ikke helt faller inn i den kategorien selv om jeg ofte går uten sminke), en vegetarianer som lever på pasta og grønnsaker (faller visst ikke helt inn her heller selv om vi ofte spiser vegetarianske retter) og har et typisk utseende som rastafletter, vide bukser i alle farger og fasonger og bryr seg mye om miljøet, om jeg skal ta det enkelt. En backpacker faller ofte inn i en egen kategori som folk som ikke passer inn i kanskje har lett for å dømme, men den dag i dag ser du alle mulige mennesker i alle aldre og fasonger som backpacker. Det har blitt så vanlig å reise langt og lenge, og en backpacker kan være hvem som helst! Her kommer noen setninger om mitt virkelig liv som backpacker både på godt og vondt, for som dere sikkert allerede vet er ikke backpackerlivet bare glamorøst og fantastisk hele tiden.. og det er svært forskjellig fra person til person ;-)

For å reise lenge må man bo billig, og da kan man ikke forvente mye. Jeg sover ofte i senger med maur, rom jeg har sett kakerlakker i og som ikke har air- condition og jeg bruker dusjer som ikke fungerer. Ofte er badene felles, og derfor ikke veldig reine.. akkurat som de offentlige toalettene. Før ville jeg ha freaket ut, men nå gjør det meg ingenting! Det skal også sies at mange av de billigste stedene er de aller beste å bo på!

De billigste skjønnhetsproduktene blir alltid kjøpt inn, og jeg gjør sjeldent mer enn å pusse tenner ved morgen- og kveldstid. Hjemme kunne jeg bruke opptil 30 minutter bare på kveldsstell med diverse renseprodukter og kremer, men nå er det viktigste å føle seg rein. Som jeg skrev på Instagram i går klarte jeg å ta feil av bodylotion og balsam her om dagen, dere kan jo bare tenke dere hvordan håret mitt så ut dagen etter. Haha

Vi møter utrolig mange ulike mennesker på denne reisen, og omtrent ingen av dem er like som meg. Altså: ingen backpackere er like, og det finnes ikke lenger en typisk backpacker- person. Det er så spennende å snakke med alle mulige mennesker, som jeg garantert ikke ville ha møtt om jeg bare ble hjemme i Norge. Der er det ikke vanlig å slå av en samtale på bussen, men her kan en snakke med hvem som helst. Jeg blir garantert en mester på small talk etter dette eventyret, noe jeg også håper og trenger. Til nå har vi blitt kjent med mennesker i alt fra 18- 40 år, og vi kan fint stoppe i en butikk og bli stående i 1 time og bare snakke med en helt fremmed fordi h*n også var skandinavisk. 

Jeg går sminkefri så og si hver dag, og har gått i de samme antrekkene x antall ganger. Jeg forstår enda ikke hvordan jeg fortsatt kan ta fine antrekksbilder når garderoben er så begrenset. Jeg har virkelig lært at alt går an på denne turen, og at jeg ikke trenger 1000 nesten like jeans i klesskapet mitt. Kreativitet er en veldig fin ting! Og ja, av og til må vi vaske klær i dusjen.

Vi spiser utrolig mye god og ny mat, men siden jeg nå har reist i snart 3 måneder har det ikke så mye å si for meg hva jeg spiser lengre bare jeg blir mett. Nå blir jeg mest fornøyd når vi finner noe godt som i tillegg er superbillig! Eller slik som nå hvor hostellet har gratis tilbehør og vi kun trenger en pastasaus for å lage en god middag. Jeg tror vi har levd på rundt 50-100 kr dagen her i Tulum, og det er så gøy! Jo mindre penger vi bruker, jo lengre kan vi reise. Og vi er ikke de som lar være å gjøre ting for å spare penger, så da er det greit når det nødvendige som mat og opphold er ekstra billig. 

Det er (åpenbart) mye reising, og mye flytting. Vi har til nå bodd på nærmere 40 ulike steder, og på ett sted maks 5 dager. I dag flytter vi oss til Playa del Carmen for hele 17 netter på samme hotell, så det kommer til å bli amazing! Jeg er en smule lei av å pakke opp og ned av sekken min nå. Haha

Jeg kan ta dag for dag og gjøre hva enn jeg vil hver eneste dag, og det tror jeg må være det beste med denne reisen. I tillegg til at jeg endelig får vært sammen med min kjære litt mer enn 1-2 ganger i uken. Hjemme i Norge jobbet vi veldig motsatt av hverandre, når Omar sov gikk jeg på jobb, og når han kom hjem fra jobb sov jeg. Nå har vi hengt sammen hvert sekund i snart 100 dager og vi er fortsatt ikke lei av hverandre. Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter de gangene vi har vært ekstra slitne og leie, men det skulle bare mangle når vi faktisk er sammen hvert sekund hver eneste dag. Slå den! 

I tillegg opplever jeg noe nytt omtrent hver eneste dag, og det er nettopp dette som gir meg glede og inspirasjon, så at jeg har gjort et rett valg i livet er helt sikkert og visst! Jeg er mer lykkelig enn på lenge, og jeg vet at når jeg har opplevd nok for denne gangen vil jeg være mer rustet for hverdagen hjemme i Norge. Jeg begynner å innse at målet med reisen vil være nådd når tiden for å vende snutene hjem er inne! Nei dere, har dere muligheten (og ønsker det), så REIS! Jeg unner alle dette fantastiske eventyret! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 16.04.2017, 15:20

SLIK BLIR DU EN REISEBLOGGER PÅ FULLTID


Local time, Mexico, 08 am

Outfit details will be up later! <3

Jeg har stadig en indre drøm om en dag å kunne leve av en fulltidsblogg, spesielt i form av reiser og opplevelser. Likevel har jeg sett at bloggverden er stor og konkurransen enda større. Dessverre er bloggen min langt i fra stor nok til å kunne være mitt levebrød, men jeg jobber likevel hardt og gir aldri opp. For å bli en fulltidsblogger er det selvsagt viktig å ta bloggingen på alvor, og for i tillegg å kunne kalle seg en reiseblogger må man reise. Gode skriveferdigheter, gode bilder og kreativitet er også viktige faktorer for å bli tatt alvorlig. Jeg er som dere ser av min lille liste langt på vei.

Men hva gjør man dersom det ikke er mulighet (enda) til å jobbe med det man virkelig ønsker å jobbe med? Jo, man gir aldri opp, og man finner muligheter til å gjøre det man drømmer om. Jeg er en drømmer, og av den typen som faktisk må oppfylle drømmene mine for å bli fornøyd. Og nettopp derfor er jeg nå å finne i Mexico. Jeg har verken jobb, mange eiendeler eller et hjem, men jeg har det helt fantastisk. Nettopp fordi jeg nå følger min egen drøm. Jeg har akkurat reist Sør- Amerika rundt og er nå i Mexico på ubestemt tid, som har vært min store drøm siden 2013, og mens jeg opplever, oppdager og utforsker verden blogger jeg på fulltid. Jeg gjør altså det jeg så lenge har drømt om å gjøre, og det i seg selv er en seier. Jeg tjener kanskje ikke nok til å gjøre dette på ubestemt tid, men for meg er det viktigste nettopp å leve her og nå. Opplevelser er verdt mer enn penger! 

Jeg har lært at det viktigste her i livet for å bli lykkelig er aldri å gi opp. Selv om ikke dørene alltid åpner seg for deg med det første, så jobb hardt og finn din egen vei å gå. Du kan ikke alltid vente på at en mulighet skal åpne seg for deg, for det er det ikke sikkert at den gjør, du må rett og slett skape muligheten for deg selv <3 Ingen drømmer er for store! 

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 09.04.2017, 15:17

NÅR KOMMER DU HJEM?


"Når kommer du hjem?"

Det første spørsmålet jeg fikk, og som jeg enda er det jeg får flest av, da jeg gikk ut med nyheten om det store eventyret er når jeg kommer hjem til Norge igjen. Dette er et spørsmål jeg har veldig vanskelig for å svare på da jeg helt ærlig ikke har noen peiling på når jeg setter føttene mine på norsk jord igjen. Akkurat nå føles det ut som om det kommer til å bli mange, mange måneder til, men etter flere måneder på reisefot kan det godt være at vi blir mer slitne av å reise enn det vi kan forestille oss nå. Vi har reist langt og lenge, men vi er fortsatt på topp, og det ser ut som om mulighetene er åpne og mange for oss. Det gjør meg så glad!

Planen var å reise gjennom Sør- og Mellom- Amerika før vi skulle ende opp i Mexico på ubestemt tid. Nå har vi allerede krysset mange landegrenser, og har kommet oss til vår store favoritt, men jaggu ser det ut til at vi ønsker å fortsette den store reisen i stedenfor. Selv hadde jeg trodd at jeg etter 2 måneder og 9 land skulle være utslitt og ønske å bosette meg i en leilighet her i Playa del Carmen, men mye er forandret her (og ved oss to), så det frister faktisk mer å gjøre oss ferdige i området før vi flytter på oss igjen.. og igjen.. og igjen. Helt ærlig vil jeg nå heller bruke pengene mine på nye opplevelser, enn å se hvor lenge de holder på ett og samme sted. Det er nå vi er unge, spreke og eventyrlystne, og hvem vet når denne interessen vil avta. Eller helsen for den sags skyld. La oss bare si at ønsket om å bli i Mexico er forandret, og at hele verden nå står åpen for oss! Jeg elsker at jeg har mulighet til å se alt jeg vil se, og gjøre akkurat det jeg har lyst til, og jeg er overlykkelig over valget jeg tok om å forlate Norge i 2017. 

En annen ting er at vi allerede har innsett at Norge er landet vårt, og det beste stedet å bosette seg i hele verden. Da vi dro var vi faktisk åpne for tanken om å starte jobb i Mexico hvis det var det som skulle til for å bli her så lenge som mulig, vi var til og med inne på tanken om en dag å åpne noe eget. Etter kun 2 måneder er dette tanker og idéer vi har lagt fra oss, og vi snakker allerede nå om hvor vi vil bosette oss i Norge og hva vi ønsker å gjøre videre i vårt kjære hjemland. Det er så fint å bli mer og mer sikker, i allefall på noe. Som jeg sa da jeg dro handler denne reisen om frihet, og å leve dag for dag som jeg selv ønsker, men den handler også om at jeg skal prøve å finne meg selv og min plass her i verden. Det er så mange vanskelige valg og avgjørelser som må tas, og det håper og tror jeg at dette eventyret skal hjelpe meg litt på vei med. Det har jo i allefall gjort meg sikker på en ting allerede, og det er en veldig god start. 

Jeg elsker å reise, jeg elsker å være fri, jeg elsker å ha mulighet til å gjøre nøyaktig det jeg vil hver eneste dag, men jeg kommer med 100% sikkerhet tilbake til Norge. En vakker dag. Først skal jeg se, kjenne og føle så mye som mulig av denne store, fantastiske verden vi lever i! Hadde bare alle menneskene i den vært like fantastiske, så hadde faktisk alt vært helt perfekt. Sett pris på mulighetene og menneskene rundt deg, ikke vær redd for å prøve (og feile!), nyt hver eneste dag og prøv å finne det positive i det negative. Hver dag er her og nå, og hverdagen er fantastisk. <3 

#inspo #reise #blogg #mexico #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 26.03.2017, 17:04

NÅR ALLE VENNENE DINE KJØPER SEG HUS


Local time, Panama, 09.30 am

...mens du selv ikke har et hjem!

God morgen, alle sammen! I dag vil jeg gjerne ta opp et tema som flere spør meg om. Nemlig hva jeg tenker om fremtiden. For det første kan jeg jo nevne at jeg kun tenker positive tanker om fremtiden, og at jeg nå for tiden gleder meg til hver dag, uke, måned og år. Med tanke på livsstilen jeg har nå er det kanskje ikke så rart at jeg ikke bryr meg om det er mandag eller lørdag, februar eller juli, 2017 eller 2019, men stresser jeg noen gang over at livet fortsetter som normalt hjemme i Norge og de jeg er glad i, mens jeg selv er på vift ute i den store verden? Helt ærlig? Nei. For et par dager siden kjøpte min aller beste venninne seg sitt første hus, og det eneste jeg føler er glede. Jeg er så glad på hennes vegne fordi hun følger sin drøm, mens jeg er så glad på mine vegne fordi jeg følger min. Kanskje har hun kommet lenger meg i livet i forhold til det folk rundt oss ser, men i mine øyne har jeg kommet lenger i mitt eget liv. Og det er det som i bunn og grunn betyr noe. 

Selvsagt vil også jeg kjøpe hus i Norge. Jeg vil ha hund og barn, jeg elsker hund og barn. Men skal jeg si dere hvorfor jeg ikke stresser? Fordi jeg er fra Norge, fordi jeg alltid kan komme tilbake, og fordi jeg har hele livet foran meg. Jeg er så heldig at jeg er født og oppvokst i et land med så mange muligheter, og friheten til å gjøre det man selv vil. Om jeg vil kan jeg dra hjem til Norge i morgen og kjøpe meg min første leilighet. Jeg er i et fast forhold, jeg kan bli gravid (forhåpentligvis) i dag om det er det jeg ønsker. Jeg kan skaffe meg drømmejobben om det er det jeg ønsker, om jeg bare jobber hardt nok for det.  

Men vet dere hva det viktigste av alt er? At jeg følger min drøm her og nå! ...Og at du følger din. Vi skal ikke gjøre det andre forventer at vi skal gjøre, vi skal gjøre det vi selv vil gjøre. Helt siden jeg møtte Omar har vi snakket om å reise gjennom Sør- Amerika, vi har snakket om å dra fra alt i Norge og om å bo i Mexico over en lengre periode. Og nå gjør vi det! Kanskje forandrer vi meninger etter 2 måneder, kanskje vil vi hjem til Norge om 3, kanskje drar vi til andre siden av jorden igjen, men det er bare slik vi er. Og da gjør vi det vi ønsker å gjøre at that moment. Jeg har så langt i livet hatt en stor drøm som jeg virkelig har brent for og ønsket å gjennomføre, and now I´m here! Det kommer faktisk ikke til å være noe å angre på.. noen sinne. Om jeg så får meg hus og barn litt senere enn andre rundt meg, hva gjør vell det? Min tid kommer når jeg er klar for det, jeg er bare så innmari lykkelig for at jeg gjør akkurat det jeg selv har lyst til akkurat nå - og det håper jeg med bloggen min at jeg kan inspirere deg til å gjøre også <3 Husk at din tid er her og nå!

#inspo #travel #blogger #followyourdreams #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels  

Follow
 • 15.03.2017, 14:03

SLIK FÅR DU RÅD TIL EN REISE FOR LIVET


Hvordan få råd til en reise på ubestemt tid?

Hei på dere, alle mine fine! Noen spørsmål jeg har fått mye etter at jeg dro ut på eventyr er alle disse rundt penger og økonomi. Hvordan jeg har råd til å reise på ubestemt tid, hvor lenge jeg har spart, hvilke tanker jeg har rundt dette med å si opp jobben og hvor mye penger jeg faktisk har med meg på bankkontoen min. Av ulike grunner kommer jeg ikke til å skrive eksakt hvor mye penger jeg har på konto, men jeg kan si så mye som at jeg har godt nok og at dette er noe jeg har jobbet hardt for.

Sparing

Når sant skal sies har jeg vell i grunn alltid vært ganske flink med økonomien min, jeg har "alltid" hatt sommerjobb og jeg har hatt ekstrajobb ved siden av studier siden jeg var 17 år gammel. Selv om jeg er en aldri så liten shopaholiker så er jeg også helt avhengig av å ha nok penger til å kunne si ja til det jeg ønsker. Jeg tror faktisk aldri jeg har måttet takke nei til en kinotur eller en fest fordi jeg har vært blakk. Jeg har kanskje skyldt på dette et par ganger fordi jeg ikke har orket å dra ut, og har selvsagt sagt nei til ting før denne turen, men det har da vært grunnet at jeg heller ønsker å spare disse pengene til reisen. Så ja, alt handler om prioriteringer. Etter at jeg ble ferdig med utdannelsen min har jeg jobbet fulltid i 1 og 1/2 år før jeg bega meg ut på denne reisen. Planen til Omar og meg var egentlig å kjøpe leilighet forrige sommer, så sparingen startet for fult i fjor vår. Vi endret altså planene, men fortsatte å spare for fult etter dette. For min del har det ikke vært noe problem å legge av 10.000 kr i måneden (kommer selvsagt an på inntektene dine), men da sier det seg selv at jeg heller ikke kan dra på storshopping eller feste hver eneste helg hvis jeg ønsker å overføre dem til sparekontoen min. Dere lurer kanskje på hvordan noen har råd til en designerveske til 50.000 kr? Vell, interesser og ønsker er motivasjon i seg selv, for min del har jeg alltid hatt råd til å reise nettopp fordi jeg fint klarer å spare opp penger til det jeg liker alle best, akkurat som fashionistaer klarer å spare opp til en veske. Du trenger altså verken å være superblogger eller milionær for å kjøpe Chanel- vesker. Prioritering = sparing = penger.

Salg 

Ved siden av å spare mesteparten av lønnen min den siste tiden har jeg også solgt så og si alt jeg eide hjemme i Norge. Omar og jeg sa opp leiligheten vi leide i Stavanger i høst, og da startet også Jannes bruktbutikk opp. For hva skal jeg med masse tull som skal ligge å støve ned hos foreldrene mine mens jeg er ute og reiser på ubestemt tid? Her vil nok noen si at dette hadde vært en veldig vanskelig del av prosessen, men som jeg har sagt før så er jeg et skikkelig ordensmenneske, så for min del ble jeg bare tilfredsstilt av å se ting etter ting forsvinne fra boder og skap. Spesielt når jeg på denne måten fikk penger som gikk rett i sparebøssen min eller til nødvendigheter og utstyr som måtte kjøpes inn i forkant av denne reisen. Og tenk så deilig det blir den dagen jeg bestemmer meg for å kjøpe leilighet og kan starte helt fra starten. Det blir kanskje dyrt der og da, men da vil jo interiør bli en av mine store prioriteringer og interesser, så da skal jeg jammen meg klare å spare opp nok penger til det jeg ønsker meg på den fronten også ;-) Det eneste jeg eier for øyeblikket og som Mamma og Pappa passer på er klærne jeg ikke klarte å kvitte meg med, en kaffemaskin, en blender og en full ryggsekk på 95 Liter. Jeg elsker følelsen av frihet, og det er nettopp hva dette livet gir meg for øyeblikket! Salg = penger = sparing. 

Jobb og motivasjon

Til slutt har vi punktet som så mange har lurt på og som jeg vet er litt for risky for andre å gjøre. Si opp jobben og den faste økonomiske sikkerheten. Både Omar og jeg gikk fra gode stillinger og faste inntekter i Stavanger, men for å være ærlig var dette helt greit for meg å gjøre. Jeg var virkelig ikke klar for det A4- livet med jobb og hverdag. Ikke riktig enda! Heldigvis er vi to like der, vi er rastløse, kreative og eventyrlystne, og har ikke problemer med å gjøre noe nytt og annerledes. Selv om dette tok fra oss sikkerheten. For min del er lykken det viktigste, det vil det alltid være, og jeg vet at jeg alltid kommer til å klare meg uansett hvilke risk jeg utsetter meg selv for. Jeg sa opp en jobb jeg trivdes i, som jeg tjente godt i og som jeg var veldig trygg i. Det kjentes godt ut å gjøre det, og vet dere hvorfor? Fordi jeg er ung, fordi jeg hadde en større drøm og fordi jeg har all tid i verden til nettopp det jeg drev med før denne reisen. Selvsagt er dette lett å si nå som jeg fortsatt har en full sparekonto. For selv om jeg har mye penger nå, har jeg ingen jobb og nesten ingen inntekter, så pengene vil (dessverre) ta slutt en dag.. og kanskje enda fortere nå som jeg er ute i den store verden og opplever. Men hva er egentlig det verste som kan skje her? At pengene tar slutt fortere enn jeg ønsker, eller at jeg til slutt blir blakk. Men vet dere hva? Løsningene på disse problemene er ikke vanskelige de heller. Det er alltids mulig å skaffe seg en liten jobb eller to i utlandet. På ulike hosteller er det for eksempel mulig å jobbe for gratis opphold. Genialt spør du meg! Hvis ikke er jeg så heldig at jeg er norsk, og Norge vil for meg alltid være hjem. Og om jeg plutselig må avslutte reisen tidligere enn jeg ønsker for å dra hjem og starte jobblivet igjen, så vil (etter noen flere måneder på reise) ikke det heller være så ille. Drøm = motivasjon = hard jobbing = drøm oppfylt. 

Du trenger altså ikke å vinne i Lotto for å oppnå en stor drøm. Jobber du hardt nok for noe, kan du oppnå alt du vil. Det er i allefall slik jeg ser på livet :-) Jeg vet det er flere lesere som skulle ønske de var i mine sko, men da sier jeg bare kjør på. Jeg er ingen wonder woman (eller det er vi alle), så ja... kan jeg - kan du! Lykke til <3

#inspo #travel #blogger #økonomi #penger #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 04.02.2017, 18:43

WOKE UP IN...


...Where are we now?

At jeg våknet opp i ett nytt land blir vell nesten litt feil å si, ettersom jeg har flydd i hele natt og ikke sovet i et spesielt land. Men at jeg nå er på et helt nytt sted er sikkert og visst, for akkurat nå er jeg nemlig å finne i Rio De Janeiro, Brasil! Jeg har hatt eksakt 8 timer i byen når jeg skriver dette, og jeg har bare en ting å si: WOW! Rio går over alle forventninger, og jeg kan ikke vente med å oppleve alt den store byen har å by på!

Jeg lover selvsagt masse fine bilder fra stedet og opplevelsene våre her, men dere får nøye dere med litt reisebilder fra turen bort enn så lenge. Dette er vår aller første dag her i Rio, og den har vi brukt på å utforske uten kamera og mobiler, så først må jeg få tatt noen idylliske bilder jeg kan dele. Can´t wait, og det håper jeg ikke dere kan heller! Tusen takk for all respons og oppmerksomhet rundt det store eventyret vårt de siste dagene, det har gått over all forventning, og det setter jeg utrolig stor pris på! Shit, dere, dette blir så bra alt sammen. Sommerfuglene har ikke sovet noe i natt, og de har visst enda ikke sovnet <3 Snakkes snart, alle mine fine!

Følg reisen min på Instagram @Jannexplor (HER) og på Snapchat @Jannelb!

//I can´t really say that I woke up in a new country, after all I flew all night.. But, that I´m in a whole different place right now is true! At the moment you can find me in Rio De Janeiro, Brazil! I´ve been in the big city for exactly 8 hours as we speak, and I only have one word to say and that´s WOW! Rio is even better than imagined, and I can´t wait to explore everything the big city has to offer!

I promise a lot of nice pictures in here, but for now I only have some travels pictures to share with you. This is our really first day here in Rio de Janeiro, and Omar and I have walked around exploring without any phones or cameras. But wait till you see the place! I´m really looking forward sharing with you guys, and I hope you do the same. Thank you all for every kind words and excitement about our travels, it´s more than I could have dreamt of, and I´m really grateful. Oh my, this is going to be so so good!! My butterflies won´t go to bed.. at all! See you soon, loves!

Follow my travels on Instagram @Jannexplor (HERE) and Snapchat @Jannelb!

#inspo #travels #travel #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #onewayticket

Follow
 • 03.02.2017, 19:40

LET´S START A NEW LIFE


...time to celebrate! <3

Følelsen når du endelig skal få gjennomføre noe du har drømt om så lenge! Den følelsen er det faktisk veldig lite som slår. Endelig skal jeg oppfylle min aller største drøm her i livet, og med meg har jeg den beste gutten og reisepartneren jeg noen gang kunne ha drømt om! Omar og jeg sitter nå på flyplassen i Portugal og er snart klare for en lang flytur til det O store utland. Jeg håper dere er klare for reiseoppdateringer, fine bilder og kule opplevelser. I know we are! Og ut i fra bloggengasjementet deres i går ser det virkelig ut som om dere er det også - det gleder meg mer enn dere tror! Jeg har så sommerfugler i magen at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg.. Så jeg fortsetter dansingen her på flyplassen og inn i flyet om noen timer! Tenk at denne jenta har klart å kvitte seg med 90 % av klærne sine og nå kun har en ryggsekk å forholde seg til da. Kontrollfreaken i meg er superhappy, mens moteløva er litt så som så. Uansett.

2017 er mitt år, og det store eventyret starter NÅ! Jeg håper dere er klare for litt inspirasjon her inne igjen. For det er nettopp inspirasjon jeg finner når jeg er ute og opplever. Og når jeg er inspirert er jeg lykkelig. Snakkes på andre siden av jorden! <3 Er det noen av dere som klarer å gjette hvor turen går? 

//The feeling when you finally are doing something you´re dreamt of for a really long time! Nothing can beat that.. Finally I´m fulfilling my big dream, and with me I have the best boy and travel partner I could ever ask for. I´m lucky! Omar and I are now at the airport ready for a long flight out in the big World! I hope you are as ready as me for some beautiful pictures and crazy adventures. From the blog engagement yesterday to judge it looks like you all are, and that makes me so so happy :-) Oh my, the butterflies in my tummy are crazy right now.. I just have to dance (as always) from here and into the airplane! Who would have know this girl could get rid of 90 % of her clothes, and now are dealing with only this backpack? The control freak in me is super happy, but the fashionista not so much. Haha.

2017 is my year, and my big adventure starts right NOW! I hope you´re ready for some inspiration in here again. Because that´s exactly what I find when I xplor. And when I´m inspired I´m happy. Talk to you on the other side! <3 Can you guess where we are going? 

#inspo #travels #travel #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 02.02.2017, 19:06

2 + 1 = ?


The big secret is out!

Jeg har lenge snakket om at store ting skal skje, at livet skal ta en vending og at jeg har en hemmelighet å fortelle dere. Jeg skal ærlig innrømme at det har vært vanskelig ikke å skrive noe, for gleden har gjort at jeg nesten har gått på veggen her hjemme de siste månedene, og har også vært grunnen til at motivasjonen har vært litt borte i perioder. Jeg har gledet meg så innmari til dette nye kapittelet i livet mitt, og jeg har virkelig holdt meg på pinebenken ved ikke å skrive noe om det her inne. Men nå er altså tiden inne for å fortelle dere hva jeg har jobbet mot det siste halvåret, for ja, big things are going to happen og jeg har tatt en helomvending her i livet. Jeg har sagt opp jobben, solgt alt jeg eier, sagt fra meg alt som kan kalles et hjem og stukket fra Stavanger. I skrivende øyeblikk er jeg å finne i Oslo, og i morgen går turen videre til andre siden av jorden. Omar og jeg har endelig gjort det vi så lenge har drømt om å gjøre, den felles store drømmen som bandt oss sammen fra dag 1 skal nå bli virkelig. Vi har bestilt våre aller første enveisbilletter og i morgen forlater vi trygge, gode Norge. For hvor lenge, eller hva som vil skje videre, vil tiden vise, men akkurat nå har vi ingen planer om å komme hjem igjen. 

2+1=3, men jeg er ikke gravid (selv om noen av dere har trodd at dette har vært hemmeligheten min). Det får vi ta senere i livet, akkurat nå skal jeg ut å oppleve den store, fantastiske jordkloden vår, og jeg håper dere vil være med meg på det som kommer til å bli mitt livs eventyr <3 Og så håper jeg at jeg endelig finner meg selv 100% og min plass her i verden. For som jeg alltid har sagt så er mitt mål med livet å finne min egen lykke, og nå skal jeg endelig få utforske alt jeg er så flink til med min store kjærlighet. Nå skal reisebloggen min virkelig bli en reiseblogg hvor du og jeg kan drømme oss litt bort. XPLOR is alive - Finally! HASTA LA VISTA, NORGE, og på gjensyn alle jeg er så glad i. Vi sees når tiden er inne! #onewayticket 

Følg reisen vår på Instagram @Jannexplor eller HER!

//As I´ve said for a little while big things are going to happen, my life is going to change and I have a secret to tell you. I have to admit it´s been hard not writing anything in here, because of the excitement I´ve felt the last couple of months, and also the reason for some lack of motivation at some points. I´ve looked so much forward to my new chapter in life, and I´ve forced my self not to write anything about it.. before now! It´s time to tell you what I´ve been working for the last 6 months - big things are going to happen and I´ve really taken a different direction in life. I´ve quitted my job, sold everything I owned, said goodbye to my home and all my subscriptions in Norway and left Stavanger. I am in Oslo at this moment, and tomorrow I´m going to the other side of the World. Omar and I are finally going to do what we´ve always wanted to do, our common big dream that connected us from day 1 is now going to be real. We´ve order our first one way tickets and tomorrow we´re leaving our life in Norway. For how long, or what´s going to happen next, time will show, but for now we have no plans for home coming. 

2+1=3, but I´m not pregnant. That will be another time in life, right now I´m going to explore our big, beautiful World, and I hope you all will join me on my big adventure <3 I also hope I´ll find my self 100%, that´s what this journey is all about. My goal in life is to find my own happiness, and now I´m going to seek every corner of the world with the love of my life. My travel blog is finally going to live it´s life - XPLOR is finally alive! HASTA LA VISTA, Norway, and goodbye for now to all my beloved ones. I´ll see you when the right time´s up! #onewayticket

Follow our travels on Instagram @Jannexplor or HERE!

#travels #inspo #reise #reiseblogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 30.07.2016, 18:43

DERFOR ER DET BEST Å REISE MED KJÆRESTEN


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Traveling with the one I love

Hele forholdet til Omar og meg har egentlig bestått av reising og opplevelser. Ikke rart vi har blitt så close som det vi er i dag! Og siden reise er noe vi begge lever for, er jeg veldig glad for at vi har funnet hverandre, og kan dele disse opplevelsene sammen. Nå har vi reist med hverandre såpass mange ganger at vi vet hvor vi har hverandre, og jeg er sikker på at vi kunne ha reist jorden rundt sammen uten å bli lei. Ja, nå har jeg faktisk ikke lyst å reise til steder uten Omisen min. I løpet av årene har jeg samlet opp noen fordeler med det å reise med kjæresten sin, og under tenkte jeg å dele dem med dere.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det er alltid noen der som tar ansvar og hjelper meg.

Han dreper alle insekter og fjerner alle kakerlakker jeg er så redd for.

Han bader når jeg vil så jeg slipper å kjede meg i vannet.

Jeg har alltid noen som passer på meg i enhver situasjon.. Det er verre for han som alltid må være den som passer på! Jeg kan nemlig være litt av et vimsehue, og er ganske så naiv. Hvorfor skal noen mennesker ønske å være slemme mot meg liksom..? 

Han kjøper vann til meg mens jeg fortsetter å steke på stranda.

Han må pent nødt både ta alle bilder jeg ber om og stille opp foran kameraet til enhver tid jeg ønsker.

Blir jeg lei av å snakke engelsk tar han seg av det.

Hvis jeg ikke vet hva jeg vil spise tar han avgjørelsen for meg.

Han setter seg alltid foran i taxien og tar seg av alt mens jeg sover i baksetet.

Han bærer daglig sekken for meg, og løfter den tunge kofferten min gang på gang.

Jeg kan klage på at jeg er sulten, har vondt i magen, må tisse eller er trøtt. Selvsagt blir han irritert, men slike ting må jeg bare få ut og det ville jo vært ille å gå til fremmede å fortelle dem om behovene mine. Omar ordner alltid opp!

Kommer jeg til et ekkelt hostel klager jeg enda litt til, men så gjemmer jeg meg bare bort fra alt jeg synes er ubehagelig og legger meg i armkroken hans. Der sovner jeg alltid.

Og hva ville vell et minne vært uten noen å dele det med?

SAMSUNG CSC

...And that´s why I love you

Når det gjelder reiser er ikke det alltid bare-bare, og det er ofte på lengre turer at man lærer personer virkelig å kjenne. Derfor anbefaler jeg dere alle å dra på et par småturer med kjærestene deres, før dere legger ut på langtur i verden med sekk og sovepose. Dere vil jo heller komme hjem med fremtidsplaner sammen enn å komme hjem uten hverandre! <3

SAMSUNG CSC

#inspo #travel #reise #blogg #bildedryss #tips #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 21.07.2016, 18:57

4 THINGS TO DO IN GOTHENBURG


VISIT ESCAPE ROOM

I gangavstand like utenfor Gøteborg sentrum finner du Escape Room Gøteborg. Er du på tur med venner og ønsker å finne på noe litt mer lekent og gøy enn bare sightseeing og shopping anbefaler jeg dere virkelig å ta turen hit. Escape Room er som et slags spionspill hvor dere selv er spillbrikkene og sammen skal løse gåten som rommet dere blir satt i inneholder. Det kan være alt fra et bankran dere skal gjennomføre, et mordmysterie dere skal løse eller rett og slett et stjålent pass dere må finne for å kunne reise hjem fra en ferie. Dere blir altså tildelt en case før dere har 1 time dere innelåst i et rom (som ofte fører til flere rom), før dere må ha løst gåten og kommet dere ut igjen. Jeg skal love deg at hjernen får kjørt seg, for det er virkelig ikke bare enkle oppgaver som finnes inne i rommet. Gøygøygøy!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

LUNCH AT TACO BAR

Det første spistestedet vi sjekket ut da vi ankom Gøteborgs hovedgater var Taco Bar, som ligger langs en sidegate midt i shoppingområdet i byen. Du svinger inn ved JC. Denne tacoen hadde Anniken spist forrige gang hun var i Sverige, og siden hun vet hvor høyt jeg elsker taco var hun ikke sen med å anbefale oss dette stedet. Noe jeg er veldig glad for at hun gjorde! Det er ikke ofte jeg er fornøyd med tacoen jeg spiser ute, ettersom jeg liker å få det akkurat slik jeg spiser det hjemme på fredager, men tacoen jeg fikk servert her på Taco Bar var like god som jeg håpet. Endelig! Et lite tips til alle tacoelskere der ute :-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

A DAY IN LISEBERG

Å besøke Gøteborg uten å ta turen til Liseberg vil jeg si er unødvendig. Med mindre det finnes noen som ikke liker karuseller der ute..? Jeg blir i alllefall som et barn igjen når jeg besøker ulike fornøyelsesparker, og Liseberg er definitivt min favorittpark som man ikke må fly langt for å besøke. Jeg dro dit med verdens beste gjeng, hvor alle ble like barnslige som meg. Selv om ikke jeg tok alle de høyeste karusellene tok jeg i det minste alle berg-og-dalbanene og det er det aller beste jeg vet! Jeg anbefaler alle en tur til Liseberg, parken sjekkes ut!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

DINNER AT MASALA KITCHEN

Skal du ut å spise middag i Gøteborg og ønsker god indisk mat må dere teste ut Masala Kitchen. Restauranten ligger i gangavstand til både Liseberg fornøyelsespark og gågatene i Gøteborg, vi bodde nemlig på hotell rett ved Liseberg og møtte denne restauranten halvveis på vei til sentrum. Nå skal det sies at jeg er over gjennomsnittet glad i indisk, men jeg tror likevel at alle andre også vil like denne restauranten. Maten var såå god, bare se hvor fristende nanbrødet på bildet under er :-) Jeg bestilte chicken tandoori, noe som smakte helt nydelig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

#gothenburg #gøteborg #sweden #sverige #inspo #reise #travel #tips #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 15.07.2016, 09:46

GOTHENBURG THROUGH MY LENS


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gothenburg through my lens

Good morning, babes! Jeg tok så mange bilder i løpet av våre Gøteborg- dager, at jeg virkelig ikke kunne avslutte turen uten et skikkelig bildedryss. Over ser dere et knippe bilder fra våre tre dager, som forresten var helt supre! Som dere ser på bildene fikk vi gjort litt av hvert på kort tid, jeg tror vi bare slappet av på hotellrommet til sammen en time om dagen, og når vi da stod opp 09 hver morgen, sier det sitt. Jeg håper virkelig ikke det blir lenge til neste tur sammen med superparet, for dette var det perfekte reisefølget til Omar og meg. I dag er det kjempefint vær her i Sagesund, så nå skal jeg straks vekke Omar og få noe ut av dagen. Jeg krysser fingrene for en dag i båten, før Internasjonalt marked i nabobyen venter senere i ettermiddag. Jeg håper dere alle får en fin fredag, og en god helg! Vi skrives snart igjen <3

SAMSUNG CSC

#inspo #bildedryss #sverige #gøteborg #sweden #travel #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 14.07.2016, 10:16

ROAD TRIP


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Road trip with friends

Hei! Etter en dag på farten i Sverige i går, kom vi tilbake til Tvedestrand rett før leggetid. Vi har altså sovet i vår egen seng i natt, og jeg er nå godt plassert mellom Mamma og Kira her jeg sitter og blogger. Vi startet gårsdagen med en bedre hotellfrokost, før vi pakket bagene våre og sjekket ut fra hotellet. Derfra tok vi turen rett til Strømstad og Nordbysenteret. I det vi svinger inn på parkeringsplassen til senteret forteller jeg om en gang jeg var der tidligere hvor brannalarmen gikk og det var fult kaos på senteret.. Vi kom oss ikke lenger enn innafor skyvedørene før brannalarmen gikk nok en gang. Haha, er det mulig? Vi kom oss til slutt inn, og ble gående rundt å kikke i flere timer enn planlagt før vi kom oss på veien mot Norge. Jeg må bare si at dagene i Gøteborg har vært helt supre, og vi kunne ikke ha dratt med et bedre reisefølge enn det vi gjorde. Det blir nok ikke siste gang vi fire drar på tur sammen for å si det sånn! Det blir heller ikke siste Sverige- oppdatering her inne før jeg har fått delt alle bildene jeg vil dele. Kameraet har nemlig vært med i sekken min hvor enn vi har gått, og Even har vell vært med på flere bilder på disse to dagene enn han har vært hele sitt liv. Som Anniken så fint sa, er man på tur med en blogger er man bare pent nødt til å stille opp foran kameraet. Jeg håper dere alle får en fin torsdag, vi skrives igjen senere! Klem <3

SAMSUNG CSC

#sverige #roadtrip #gøteborg #gothenburg #inspo #hverdag #blogg #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 13.07.2016, 09:48

A DAY IN LISEBERG


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

A perfect day in the park

Good morning, babes! Da var vår siste dag i Gøteborg kommet, og jeg oppsummerer turer med fart, moro, spenning og kos. Vi har fått gjort så utrolig mye i løpet av kort tid, så når jeg la meg i går kveld rakk jeg omtrent ikke å treffe puten før jeg sovnet. Gårsdagen ble som jeg allerede har sagt brukt i Liseberg fornøyelsespark, som forresten er utsiktspunktet vårt fra hotellet. Dere skulle sett sky baren vi var på i 23.etasje her på hotellet i går kveld, med utsikt over et lysende Gøteborg, og de største attraksjonene i Liseberg. Alt er så veldig fint på nattestid! Uansett. Etter trening og en stor hotellfrokost dro vi til Liseberg, hvor vi trasket rundt fra den ene karusellen til den andre i nesten 7 timer. Vi ble som barn igjen alle sammen, og hadde det så utrolig gøy! Selv om jeg ikke vant noen sjokolade i lykkehjulene i år heller.. Anniken derimot, vant nok en gang! Jaja, jeg fikk i allefall poset sammen med en sjokolade på noen bilder. Haha. Jeg merker at jeg blir reddere og reddere for høyder for hvert eneste år, så etter å ha gitt en av disse høye karusellene en sjanse, bestemte jeg meg for å holde meg til de store berg-og-dal-banene.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det er litt rart, for når det er snakk om berg-og-dal-baner synes jeg at jo større de er, jo bedre blir det, mens jeg ikke lenger orker tanken på oppskyttere, slenger, og den slags karuseller. Besøker dere fornøyelsesparken må dere teste ut den nye rollercoasteren Helix! Det tror jeg er den sykeste jeg har testet ut noen gang. Da vi stod en time i kø og omtrent sovnet før den startet, tok det ikke lang tid før vi var over- hypre igjen.. Haha. I dag er jeg så sår i halsen at det føles ut som om jeg har halsbetennelse. Satser på at en god hotellfrokost gjør susen. Have a good day <3

SAMSUNG CSC

#gothenburg #sweden #gøteborg #sverige #inspo #hverdag #blogg #bildedryss #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 12.07.2016, 08:10

TACO HEAVEN


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Taco Bar Gothenburg

​Good morning from Gothenburg! Jeg må si at været virkelig ikke er med oss her i Sverige, men det stopper likevel ikke oss fra å ha det gøy. I går trasket vi rundt i sentrum fra vi kom til hotellet, og sett bort i fra en liten time hvor vi stelte oss for middag var vi rundt i byen helt frem til vi la oss. Selv om vi kjøpte oss hver vår paraply, var både sko, genser og ben gjennomvåte, og jeg tror jammen meg det samme kommer til å skje i dag. Jeg bestemte meg for å droppe vekkerklokken i natt, og selv om jeg har sovet som en drøm, våknet jeg av meg selv allerede før klokken slo 07.00. Jeg fikk dessverre ikke sove igjen, og da tenkte jeg at jeg heller kunne stå opp og bruke tiden på bloggen min i stedet. Har dere sett en så herlig lunsj som på bildene over noen gang? Jeg er en skikkelig tacolover, og er det noe jeg savner i Norge er det flere gode taco- barer som den vi besøkte i hjertet av Gøteborg sentrum i går formiddag. Alt fra mat, innredning og stemning var skikkelig meksikansk (eller maten var vell litt mer skandinavisk-meksikans), og hele opplevelsen førte meg rett tilbake til Playa del Carmen 2014.

SAMSUNG CSC

Så fort de andre har våknet står en liten treningsøkt samt hotellfrokost på planen, før en hel dag i Liseberg venter oss. Jeg håper virkelig regnet gir seg snart, slik at jeg får dokumentert den fine dagen vi kommer til å ha i parken i dag... Som forresten ligger rett over gaten fra hotellet vårt. Jeg håper dere får en like fin tirsdag som oss! Talk later, superstars <3

SAMSUNG CSC

#gothenburg #sweden #sverige #travel #reise #blogg #inspo #hverdag #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 25.05.2016, 10:27

FREEDOM


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

​Where I feel the best - Phi Phi Island, Thailand

God morgen, fine jenter, og god onsdag! Jeg får omtrent sjokk hver eneste morgen jeg våkner og finner ut hvilke dag det er i dag. Jeg tror hjernen min egentlig ligger noen dager etter tidsskjema, og det gjør meg forvirret hver eneste dag. Da jeg våknet opp i dag etter tidenes drøm hvor jeg både har gjennomført ekstreme vannløyper, funnet min døde katt og vært dansestudent ble jeg både overrasket og glad. Onsdag betyr fridag, og selv om jeg har mye på tapetet skinner solen som bare det og varmegradene er på vei oppover. Jeg sier aldri nei takk til sommer jeg altså! Jeg har sittet og sett litt på bilder fra Thailandsturen i det siste, og funnet en hel del bilder jeg aldri har fått vist dere - be ready for some inspo freomver. I dag skal jeg stelle meg og ta med meg kameraet mitt ut, det blir jeg alltid giret på så fort solen titter inn gjennom vinduene mine på morgenkvisten. Omar og jeg har et møte i banken sammen og jeg har en time hos negledesigneren min, før jeg skal møte Jeanett for en aldri så liten kaffedate i solen i ettermiddag. But first: chiapudding and some workout! Have a nice day, babes <3

SAMSUNG CSC

#inspo #pictures #travel #reise #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 23.05.2016, 10:31

BEACH LIFE


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

​Railay Beach - Krabi Thailand

Good morning, babes! Når jeg har en avslappende kveld hjemme sammen med Omar og vi spiser middag litt seint på kvelden, ender det som regel opp med at vi blitt sittende å se tv- serier helt frem til jeg sovner. Med andre ord lar jeg være å shine leiligheten frem til etter PC- tiden min morgenen etter. Og jeg angrer like mye hver gang. Jeg har nemlig støv på hjernen, og når jeg skal sette meg ned å blogge i rot er det noe som ikke er helt på topp. Uansett, i det siste har jeg blitt flink til å pause kvelden en liten halvtime for å rydde både stue og kjøkken før tvkosen fortsetter. Det slår virkelig aldri feil! Når jeg våkner opp til en ryddig leilighet blir dagen min lettere, og kaffekoppen sammen med bloggingen kjennes ti hakk bedre ut. Siden været er grått og trist om dagen tenkte jeg det var på tide med litt beach throwback her inne! Hva synes dere om det? Bildene er tatt på flotte Railay Beach like utenfor Krabi i Thailand. Jeg har nevnt det før, men jeg sier det likevel igjen, skal du besøke Sør- Thailand du ta turen til Krabi! Dette er området jeg likte aller best på fastlandet i Thailand (av de stedene jeg har vært), stemningen her er fantastisk og atmosfæren mer avslappet. I tillegg hadde jeg en bedre mat- og menneskeopplevelse her, samt at jeg fant noen av de vakreste strendene - just like this one. Bortsett i fra blogg har jeg brukt morgenen på å dagdrømme om neste ferie. Akkurat nå står små perler som Monaco eller Korsika høyest på travel- listen min. Jeg håper mandagen behandler dere bra, og at dere alle får en topp uke! Now: Breakfast and then it´s back to work!

SAMSUNG CSC

#travel #reise #inspo #tb #thailand #krabi #drømme #destinasjon #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 21.04.2016, 11:08

5 NYE REISEMÅL


WHERE I WANT TO GO

God morgen, alle sammen! I dag følte jeg at det var på tide med en ny reiseoppdatering her inne. Hva synes dere om det? Jeg har jo merket tidligere at flere av dere liker litt reiseidyll i hverdagen, så da tenkte jeg å hjelpe til med det i dag. Det passer egentlig bra for min egen del også, siden det gikk fra sol og strålende vær i går til grått og trist ute i dag. Nå har jeg bare sett ut av stuevinduene mine enda, men kjenner jeg Stavanger rett er himmelen beksvart rett bak huset vårt. Er det først overskyet her på Vestlandet kan jeg garantere deg at det begynner å regne minst 10 ganger i løpet av dagen.. det slår aldri feil. Jeg har ingen andre planer enn jobb denne torsdagen da, så det gråværet får bare være, så lenge solen er tilbake i morgen når jeg har frihelg! Nå har jeg forresten vært på jobb non- stop siden forrige onsdag, pluss hatt mye planer i fritimene mine, så jeg kjenner det skal bli utrolig godt med en hel frihelg før mandagen kommer igjen. Under har jeg satt opp en liten liste med mine nyeste reisemål, jeg håper dere får litt inspirasjon:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

1. USA. Som jeg har lyst på en skikkelig roadtrip gjennom store deler av USA, spiser på mange ulike Diners og ta flotte bilder på endeløse, øde veier mellom delstatene. Jeg vil besøke blant annet California, Florida, Washington DC og New York. I tillegg har jeg veldig lyst å reise til både Hawaii og Bahamas. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

2. Zanzibar. Er det et sted jeg skal besøke i Afrika så er det Zanzibar. Det ser så utrolig idyllisk og vakkert ut her! Jeg vil også ta med meg Omar tilbake til Cape Town, og så vil jeg besøke Victoria Falls.. samt reise på safari! Det må jeg bare..

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

3. Santorini. Ikke trenger du å reise langt, men likevel kommer du til en helt magisk øy.. Ser det i allefall ut som på bildene. Ja, jeg vil definitivt reise på kjærlighetsferie til Santorini eller en annen gresk perle. 

SAMSUNG CSC

5. Paris og Barcelona. En storby slår aldri feil, og vi har så utrolig mange flotte av dem her i Europa. Det elsker jeg, for da går det nemlig an å ta en weekendtur hit uten at flyturen er alt for lang. Storbyer forbinder jeg med shopping, sightseeing, tusenvis av skritt og masse mat. Øverst på reiselisten nå står enten Paris eller Barcelona. Jeg har også lyst til å dra tilbake til London sammen med Omar, så jeg får oppleve den byen enda litt til, denne gangen sammen med min kjære.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

5. Sist, men ikke minst, vil jeg så gjerne tilbake til Mexico. Denne gangen vil jeg også komme meg over havet til Cuba mens jeg er der, så jeg får oppleve et nytt land samtidig som jeg blir gjenforent med mitt kjære Mexico. Jeg blir visst aldri lei den tanken der..

SAMSUNG CSC

Hvis noen av dere har vært på reisemålene over legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet her med deres anbefalinger. Som dere ser stemmer ikke bildene overens med reisemåla, men jeg ville så gjerne bruke egne bilder i stedet for ulike inspirasjonsbilder så da ble det sånn. Det er jo alltid gøyest med personlige bilder her inne, right? Jeg håper torsdagen din blir topp! 

#reise #travel #inspo #reisemål #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #travelsbyjannebodin

Follow
 • 12.04.2016, 11:00

TI TIPS TIL EN BEDRE REISE


TI TIPS TIL EN BEDRE REISE

God morgen, alle sammen! Eller jeg burde vell heller si formiddag ettersom dette innlegget er lagt til forhåndspublisering klokken 11. Jeg velger likevel å skrive morgen når jeg sitter og jobber med innlegget og klokken ikke er 06 engang. Jeg hadde planer om å stå opp klokken 6, for så å ta bussen til jobb halv 7... Jeg våknet lys våken 05.15 og fant ut at jeg likegodt kunne stå opp å ha litt bedre tid før jobb, og skrive dette innlegget på morgenen i stedet for kveld. Uansett. Der satt jeg da, med kaffekoppen i hånden, godt plassert foran Macen og følte meg utenomjordisk så tidlig som jeg hadde stått opp. I vinduene ser jeg rett over på Fresh Fitness, og jeg ser folk som... trener? Jeg tror jeg heller velger å kalle disse menneskene utenomjordiske jeg.. eller gale. Under har dere mine ti beste tips til en bedre ferie, med et knippe Thailandsbilder!

1. Aller først, vær nøye med pakkingen til reisen. Har du topper og shorts hjemme som du aldri får brukt, får du garantert ikke brukt dem i utlandet heller. Krøller du håret en gang i måneden, men ser for deg at det blir fint med krøller på tur.. Dropp krølltangen også! Hvis du ikke gidder å bruke tid på det i Norge, gjør du nok ikke det når du er på ferie heller. Og det du dropper å ta med går det alltids an å finne billig i utlandet hvis du skulle savne det. Det er nemlig  kjedelig å drasse rundt fra hostell til hotell med en sekk eller koffert overfylt med unødvendige saker og ting du absolutt skulle ha med deg da du dro hjemmenifra... og som du ikke har rørt når du pakker opp kofferten etter endt reise. 

2. Ta masse bilder! Jeg vet at ikke alle er like interessert i foto som det jeg er, men hvordan går det egentlig an å være på ferie uten å ta bilder? Det er jo halve moroa med turen.. Og så er det så mye gøyere å mimre tilbake når du har fine bilder å se på! Er du ikke flink eller interessert i bilder, går dette alltids an å gjøre noe med. 

3. Ikke vær redd for å spørre! Om du så skulle få et nei, noen rare blikk eller et surt svar så gjør jo ikke det noen ting - du kommer aldri til å se disse menneskene igjen uansett. Det å være åpen og tørre å spørre har fått Omar og jeg til plasser vi aldri ville ha vært om vi ikke spurte, det har gitt oss kule bilder, ekstra tid på utflukter og oppgraderte rom. Og hvem sier vell neitakk til ting som dette?

4. Ta i bruk beina dine, og opplev alle steder til fots! Du ser så utrolig mye mer av hvert enkelt sted du besøker om du går rundt.. og om du skulle gå deg vill? Fortvil ikke, det er akkurat på denne måten du best lærer stedet å kjenne. Når jeg er ute og reiser går jeg vell minst 20.000 skritt til dagen. Føttene mine blir kanskje utslitt, men det er verdt det! 

5. Mat er en viktig del av reisen for de fleste av oss, og også noe av det mest spennende et land har å tilby. Ikke vær redd for å teste ut rare, spennende, nye, morsomme og fristende retter. Enten så liker du det, eller så liker du det ikke, that´s it. Selv anbefaler jeg deg å kjøpe mat på de litt mindre og shabby plassene som flere andre turister vil kalle dem. Her har de som regel den beste lokalmaten.

6. Forberedelser er bra, men ikke overdriv. Skal du ut å reise i to uker, og har planlagt alt fra dag 1 til 14 blir turen fort mer stressende enn gøy. I tillegg har som regel alle land mye mer å tilby enn det du er klar over, og hvordan skal du ha tid til en ny aktivitet du oppdager etter 1 uke, hvis du allerede har fullbooket hele siste uken på forhånd? Omar og jeg planlegger alltid maks 1 uke av gangen, også når det kommer til hotell. På denne måten er vi ikke bundet til noe - det beste med å reise er jo nettopp følelsen av frihet. 

7. Snakk med de lokale! Du leser kanskje mye om et sted du skal til på Tripadvisor eller får tips og anbefalinger fra venner og bekjente. Dette er ofte tips fra turister, som igjen har fått tipsene sine fra andre turister. Vil du oppleve det beste av det beste på stedet du besøker vil jeg anbefale deg å snakke med noen lokale. De vet som regel om små perler av noen strender, skjulte skatter og hvor du får tak i den aller beste nasjonalretten.

8. Mine beste pakketips er en tursekk og gode sko. Dette er to helt nødvendige ting for at reisen min skal bli perfekt. Som sagt går jeg mye, så gode sko er viktig så det ikke går utover rygg og knær, mens en god sekk som rommer mye er noe Omar og jeg ikke forlater hotellet uten. Her har vi med oss vann, kamera, solkrem, bøker, solbriller, badetøy, kort og pass - da er vi klare for å gripe dagen, og med det kommer vi oss så langt vi ønsker uten stress i løpet av dagen.

SAMSUNG CSC

9. Opplev nye ting! Har du ikke gjort det før? Gjør det! Da vil opplevelsen garantert bli ti ganger bedre. Å gjøre noe en ikke har gjort tidligere slår omtrent aldri feil, og er perfekt å gjøre når du besøker et annet land hvor mulighetene til nye ting er store. Prøv å være mindre redd når du er ute og reiser, det verste som kan skje er at du ikke liker det - og da trenger du ikke å gjøre det igjen. Vi vil vell alle heller angre på noe vi gjorde enn noe vi ikke turte å prøve? 

10. Sist, men ikke minst, reis med en du er glad i! Ikke dra på ferie med noen fordi du føler at du må bli med, eller med noen du egentlig ikke tror du passer så godt sammen med på tur. Husk at når dere skal sove, bo, reise, spise og være sammen til alle døgnets tider kan en fort gå i tottene på hverandre, og det vil bare ødelegge hele reisen din. Jeg har funnet min reisepartner i samboeren min, noe jeg er uendelig glad for. Vi passer ikke bedre sammen enn det vi gjør når vi er ute og utforsker verden! 

SAMSUNG CSC

Jeg håper dere likte denne ukens "Ti tips", og at dere fikk noen små tips til deres neste reise. Jeg har planer om å fullføre jobbvakten jeg startet på klokken 07 i dag morges, og så blir det kosekveld med Omar resten av dagen. Han skulle lage god middag til meg når jeg var ferdig på jobb, så jeg gleder meg til å komme hjem i kveld. Jeg håper tirsdagen din er topp!

#titips #bedre #reise #inspo #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #travelsbyjannebodin

Follow
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits