• 17.08.2017, 09:44

PAKKELISTE TIL DEN STORE REISEN


Bedre sent enn aldri, er det ikke det vi sier? Da jeg skulle ut på reise dette året, uten en anelse om når jeg skulle hjem igjen, brukte jeg utrolig mye tid på planlegging av selve pakkingen. Noe jeg føler er høyst nødvendig før en slik tur, og som jeg er utrolig glad for at jeg gjorde. Som de fleste av dere vet er jeg over gjennomsnittet glad i klær og mote, men jeg visste allerede da vi planla turen at jeg ikke kunne ta med meg 10 par sko og 100 kjoler. Jeg bestemte meg derfor for å pakke rundt 10 antrekk (ble vell 15 tenker jeg), samt treningsklær, badetøy og minimalt med varme klær. Disse antrekkene la jeg bakerst i skapet ganske tidlig, slik at hver gang jeg fikk lyst å ha med meg en ny topp, måtte den byttes ut med en som allerede var "pakket". Det tar tid å pakke en bag som skal være hele livet ditt, men det er virkelig verdt det. Jeg vet selv hvor lett det kan være å glemme noe, eller ta med seg noe en ikke har behov for, og vil derfor gi dere mine beste tips i dette innlegget. Som dere ser her tok jeg bilder av de viktiste "småtingene" før jeg dro, som jeg tenkte jeg ville dele videre med dere i dag. 

What to bring: 

1. Produkter du er avhengig av, i mitt tilfelle er dette Locobase (verdens beste lipbalm - spesielt hvis du blir solbrent) og linser. Haha, dere kan jo bare tenke dere hvor mange linser jeg hadde med meg!

2. Antibac og intimservietter (og våtservietter), dette er veldig greit å ha når vann ikke er tilgjengelig, som f.eks. på lengre bussturer eller hvis du overnatter i naturen.

3. OB! Ingenting er som OB fra Norge. Dette er både vanskelig å få tak i, dyrt eller helt elendig kvalitet på i veldig mange land. 

4. Myggspray. Vi fikk beskjed om at vi måtte kjøpe denne dyre myggsprayen du får kjøpt hos vakinasjonskontoret, men helt ærlig var myggen like inpåsliten da vi brukte denne som da vi brukte den "vanlige" myggsprayen du kjøper i butikkene her hjemme i Norge. 

5. Sovemaske og ørepropper til fly- og bussturer, samt de litt mer bråkete hostellene ;-)

6. Solkrem og beskyttelse til leppene. Denne leppepomaden holdt hele turen, mens solkremlageret vårt ble brukt opp veldig fort. Dette er dyrt også i utlandet, så jeg anbefaler å ta med en god del til den første tiden.

7. Nødvendige ting som pass, ekstra bankkort og bankbrikke. Viktig å ha kontroll på reise!

8. Lomelletter! Åh, takk og pris for at jeg fylte både Omar sin og min sekk med disse før jeg reiste. Dopapir er nemlig en luksusvare i veldig mange land! 

9. Power charger og ørepropper med dobbel plugg - underholdning på lange reiser er gull verdt. Vi brukte for det meste lydbok, helt genialt med en dobbel plugg til ørepropper slik at vi kan høre sammen. 

10. Lommelykt og penn. Lommelykt til steder hvor strøm er en mangelvare og penn til alle de gangene du må fylle ut skjema for å komme inn i et nytt land! Jeg har ikke tellingen på hvor mange slike papirer jeg har fylt ut. 

11. Førstehjelpskrin! Nå hadde vi heldigvis ikke bruk for dette på reisen vår, men jeg er likevel glad vi hadde det med oss. Alltid greit å være forberedt før en ulykke! 

12. HENGELÅS! Det finnes så mange tyver der ute, om det er andre reisende på hostel, ansatte på hotell eller innbruddstyver. De fleste stedene har skap, og så lenge du har lås går det som regel greit :-) 

What not to bring:

1. Produkter du aldri bruker, men som du tror du plutselig skal begynne med. Eurax for eksempel, den er genial på myggstygg, men noe jeg aldri bruker når jeg får stikk. Denne ble med meg hjem uåpnet. 

2. Egen håndkrem. Du blir kanskje tørr i luften, men huden holder seg på et helt annet nivå i utlandet. Her bruker du så mye solkrem og after sun at en egen håndkrem bare er undøvendig. Også denne var like full da jeg kom hjem som da jeg dro. Og som jeg har sagt før, du har alltid Taxfrees og parfymerier med tester av ulike produkter :-)

3. Gopro. Du trenger virkelig ikke 2 mobiler, kamera og Gopro når du reiser. Det blir bare til at du ikke gidder å drasse rundt på alle disse verdisakene hver dag uansett. Vi brukte Goproet rundt 3 ganger på hele turen, har du med deg et kamera er dette mer enn godt nok. 

4. Selfiestang. Dette er jo selvsagt smak og behag, men tenk før du pakker. Hvor ofte tar dere en selfie sammen med en stang? Nå bryr vi oss veldig mye om bilder, og da tar vi heller fine bilder av hverandre, eller får noen forbipasserende til å ta bilder av oss sammen!

4. Lakenpose. Med mindre du er ekstrems kresen på ukjente senger og soveplasser. Vi brukte ikke våre, og sendt de med Anniken og Even hjem da vi møtte dem i Mexico i april. Skittentøysposen, samt vaskeposen på bildene, var derimot en veldig kjekk ting å ha i bagasjen. 

Follow
 • 06.08.2017, 10:53

MINE BESTE REISETIPS


Hei, alle sammen! Etter at KK.no skrev et intervju om reisen til Omar og meg (HER), ser jeg at det stadig tikker inn noen nye lesere her inne. Jeg ser også ut i fra statistikken om dagen at det er reiseinnleggene dere er mest interessert i. Nettopp derfor tenkte jeg å ønske nye lesere velkommen med et lite oppsummeringsinnlegg fra reisen vår, slik at det blir lettere for dere som ikke har fulgt med å finne de ulike innleggene på bloggen.

Offentliggjøring av vårt store eventyr HER.

Alt om Mexico finner dere HER.

Mine beste reisetips HER.

Slik får du råd til en reise for livet HER.

Derfor forlot jeg Norge HER.

Hotel vs. Hostel HER.

Vår reiserute gjennom Sør- og Mellom- Amerika HER.

Slik er livet som backpacker HER.

Alle eventyr har en slutt HER.

Ellers er det bare til å bla seg gjennom kategoriene mine som dere finner under header- bildet øverst på bloggen. Her har jeg samlet alle innleggene opp i ulike land, samt en egen kategori, "Travels", som er en litt mer blandet kategori hvor du finner alt innenfor reise, som innleggene over. Og HER finner dere vårt seneste intervju med KK! God lesning <3 Følg oss gjerne på Instagram @Jannexplor HER og @Omarpawe HER. 

#inspo #travel #blogger #eventyr #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiogjannetravels

Follow
 • 11.07.2017, 10:23

NESTE JENTETUR GÅR TIL...


Innlegg i samarbeid med Blogg.no

..Playa del Carmen, Mexico!

Nå har jeg vært i Mexico såpass lenge, og såpass mange ganger, at jeg nesten vil kalle meg selv en liten feriespesialist! I allefall når det gjelder Mexico, nærmere bestemt Quintana Roo- området på vestkysten av landet. Planlegger du og bestevenninnen din, du og moren din, søsteren din eller hele venninnegjengen en jentetur i nærmeste fremtid, men får ikke helt bestemt dere hvor dere skal dra? Dra til Playa del Carmen. Jeg lover dere at stedet inneholder alt dere leter etter, og enda litt til! Selv har jeg vært mye både i Cancun, Tulum, Playa del Carmen og alle øyene rundt disse byene, men Playa del Carmen vil jeg si er selve midtpunktet og plassen å dra om dere ønsker dere "litt av alt". Her er nemlig strendene mange og veldig fine, maten god og billig, shoppingmulighetene gode, sentrum full av liv og bargatene enda mer livlige. Blir det bedre enn det, på tur sammen med en bunke fine jenter? I don´t think so! Så, hva gjør man når man reiser til Playa del Carmen spørr du? Vell, her er svarene mine i ulike kategorier:

What to do:

Quintana Roo har så utrolig mange opplevelser, naturområder, historie, kultur og aktiviteter og by på så hvor skal jeg egentlig starte? For å kutte teksten ned har jeg valgt å nevne de stedene jeg selv liker best. Det finnes utrolig mange akivitetsparker like utenfor Playa del Carmen og jeg har selv besøkt de fleste. Xplor er for de som like fart og spenning, og parken består av zip lines, grottesvømming, buggy ride og andre fartsfylte akitiveter. I Xel- Ha går det i snorkling og vannaktivitere som elverafting i badering og hopping fra fjellklipper. Det er utrolig mange tropiske fisker der så snorklingen er også topp. Min siste favoritt er Xcaret som er en familiepark med masse dyr. Her kan du gå rundt fra morgen til kveld og se på ulike dyr, bade, svømme i grotter og bli underholdt av ulike shows. Området rundt selve parken er helt utrolig fint! Inkludert i inngangsprisen på alle disse parkene er det også spis-så-mye-du-vil-hele-dagen på buffeter :-) Til slutt anbefaler jeg dere å besøke Chichen Itza som er en ruinby bygget av Mayaene rundt år 500, og er en av verdens 7 nye underverker. På veien hit stopper man også innom en av Mexicos største (og flotteste!) cenoter for å bade!

Places to see:

​Du kan ikke være i Playa del Carmen uten å besøke verken Cancun, Tulum eller øyene Isla Mujeres og Cozumel. Flyplassen ligger i Cancun, som er en større by en Playa del Carmen, hvor også den offentlige stranden er finere hele veien og vannet knallblått. Her har du også gode shoppingmuligheter, men Cancun mangler denne hovedgaten hvor alle menneskene går opp og ned og spiser mat og kikker på andre turister på kveldstid som Playa del Carmen har. Og nettopp derfor liker jeg å være i Playa best! Tulum ligger akkurat like langt fra Playa del Carmen som Cancun gjør, bare i motsatt retning. En kolektivo hit koster rundt 50 NOK og er absolutt verdt turen. Tulum er den minste av de tre byene, og derfor mer øde og idyllisk. Jeg anbefaler å ta en dagstur til Sian Kaan fra Tulum. Dette er et naturområde som er skikkelig tropisk og består av en utstikker med hav på den ene siden og lagune på den andre. For å komme seg hit må man kjøre Jeeps i jungelen, og en båt vil ta deg med til de fineste havområdene som ligner på basseng. Helt til slutt vil jeg anbefale deg en ferjetur fra Cancun til Isla Mujeres og en fra Playa del Carmen til Cozumel. Ferjene her er litt dyre for turister, men hvem vil ikke oppleve en tropisk øy eller to midt i det Karibiske hav?

What to eat:

Tacos, burritos, tortas, quesedias, fajitas, nachos... you name it! All mexicansk mat er god mat, og nettopp derfor elsker jeg Mexico så mye som jeg gjør. Jeg anbefaler dere å finne en park hvor de har flere av disse mat- trallene med lokalmat. Det er her maten er best (og billigst!), samtidig får du et måltid sammen med lokalbefolkningen. Husk å kjøpe deg en marquesita til dessert! Dette er en sprø form for crepe, fylt med nutella og ost - den beste desserten etter min mening! Og du! Husk å teste ut all den fantastiske, tropiske frukten landet har å by på!

Jeg håper dere fikk noen tips til neste Mexico- tur, og at dere allerede nå er i gang med å planlegge tidenes jentetur! Spør meg gjerne i kommentarfeltet om dere lurer på noe mer. Hvis ikke er det bare til å bla dere gjennom Mexico- kategorien på bloggen min. Lykke til med planleggingen, og god tur <3

Sponset innlegg

Follow
 • 06.07.2017, 10:25

VÅR REISERUTE GJENNOM SØR- OG MELLOM- AMERIKA


Hei, dere! Noe som har vært etterspurt her inne er reiseruten vår gjennom Sør-, Mellom- og Nord- Amerika. For vi har faktisk vært på backpacker- reise gjennom (nesten) hele dette kontinentet, og det føles allerede uvirkelig. Ting har gått utrolig fort, samtidig som noen dager har vært uendelig lange. Korte og lange flyturer, bussturer i nærmere et døgn, overnattinger med kun 1 natt før neste sted ventet, 1 uke her... en uke der. Nå skal jeg samle alt i ett innlegg og vise dere hvordan reiseruten vår så ut før avreise, og hva vi har lagt til underveis. Mange flyturer var forhåndsbestilt, mens mange bussturer og også de siste flyturene har skjedd mer impulsivt. 

Vi bestilte første pakke gjennom Kilroy, et reisebyrå jeg må si noen ord om. I tillegg til flybilletter bestilte vi også 1 pakkereise til Saltslettene i Bolivia og 1 dagstur til Machu Picchu, dessverre levde disse ikke opp til forventningene, og vi betalte så utrolig mye mer enn hva vi ville ha gjort om vi bestilte disse pakkene på de aktuelle stedene. Men når dette er sagt har Kilroy vært så ekstremt hjelpsomme at jeg må skryte dem opp i skyene! Kanskje var vi utrolig heldige med vår reiseagent Melissa, men kundeservicen her er virkelig ingenting å klage på. Og selv om vi de siste månedene har vært vinglepetter 1 og 2, og vi sikkert har gått Melissa litt på nervene mer vår ubesluttsomhet, har hun likevel tatt alt med et smil og hjulpet oss med absolutt alt vi har trengt hjelp til. Så tusen takk til henne og Kilroy!

Så, hvordan så egentlig reiseruten vår ut før avgang? (med unntak av buss og ferjer beskrevet under):

Fly Oslo - Lisboa - Rio de Janeiro, Brazil

Fly Rio de Janeiro - Foz do Iguazu, Brazil

Fly Foz do Iguazu - Buenos Aires, Argentina

Ferje Buenos Aires - Uruguay og tilbake

Fly Buenos Aires - Santiago de Chile 

Fly Santiago de Chile - La Paz, Bolivia

Buss La Paz, Bolivia - Uyuni, Bolivia

Buss Uyuni - La Paz - Cusco Peru

Buss Cusco - Ika, Peru

Buss Ika - Lima, Peru

Fly Lima - San Jose, Costa Rica

Og hva har vi tilføyd av steder underveis på turen?

Buss San Jose - Puerto Viejo, Costa Rica

Buss + båt Puerto Viejo - Bocas del Toro, Panama

- Samme rute tilbake fra Panama til San Jose, Costa Rica -

Fly San Jose - Cancun, Mexico

Buss rundt i Mexico fra Cancun til Playa del Carmen, Tulum

Ferje til øyene i Quintana Roo i Mexico; Isla Mujeres, Cozumel og Holbox

Fly Cancun - Havana, Cuba og tilbake

Fly Cancun - LA, USA

Buss LA - Las Vegas og tilbake

Fly LA - New York

Fly New York - Lisboa

Fly Lisboa - Roma 

Fly Roma - Oslo

Her har dere altså reiseruten vår i grove trekk. Som sagt var noe bestilt på forhånd, mens det andre har vi lagt til underveis, noe jeg synes har vært helt perfekt. Det var deilig å ha en plan i starten, slik at vi kom litt inn i reisen og hva vi foretrakk fremfor annet, og så har vi bare kjøpt oss fly- og bussbilletter underveis som vi har bestemt oss for nye steder å besøke. Det anbefaler jeg virkelig dere andre å gjøre også! Det finnes ingenting som å reise spontant, akkurat hvor og hvilke dag du ønsker. De siste flybillettene fra Mexico gjennom USA og hjem til Europa bestilte vi også gjennom vår reiseagent Melissa i Kilroy, og nok en gang fant hun rimelige flybilletter til oss. Har dere flere spørsmål om reisen eller stedene vi har vært på er det bare til å spørre meg i kommentarfeltet her :-)

#inspo #travel #backpacker #søramerika #USA #Mexico #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 05.07.2017, 09:28

MINNENE VARER EVIG


New York, New York! <3

Noen av mine absolutt favoritt- bilder fra turen er disse vi tok i solnedgangen på Brooklyn Bridge. Bare se på det vakre lyset! Jeg har allerede begynt å savne reisen vår når jeg ser bilder fra de fineste stundene våre sammen, lurer på hvordan det skal bli utover høsten. Jeg er veldig glad for å være hjemme, men innimellom lurer jeg på hvorfor jeg valgte å dra hjem allerede nå.. Man vil alltid gjøre det motsatte av det man gjør, det har jeg sagt så mange ganger før, men det slår virkelig aldri feil. På slutten av reisen gledet jeg meg utrolig mye til å komme tilbake til Norge, men nå begynner jammen meg reiselysten å slå inn for fult igjen. Haha. Jeg får satse på at jeg finner meg en jobb fortere enn fy, slik at jeg kan begynne å spare opp til neste års ferie allerede nå! Heldigvis varer minnene evig, og vi har utrolig mange fine bilder å se tilbake på fra alle de ulike stedene vi har besøkt. Det er jeg veldig glad for, og så er jeg utrolig glad for at jeg har blogget hele veien slik at jeg når som helst kan gå inn i arkivet og mimre dag for dag. Noe av det aller beste med å ha kommet hjem er menneskene rundt oss. I går var vi på middag hos Mariell og Eirik i deres nye hus, noe som var utrolig koselig. Vi ble sittende rundt bordet og bare snakke helt til midnatt og det var på tide å komme seg hjem. Slike kvelder setter jeg så utrolig stor pris på, og jeg gleder meg til mange flere i løpet av sommeren! Hvis jeg klarer å få de støle beina mine med meg i dag er planen nok en styrkeøkt, jeg kan nemlig ikke sette meg ned uten å klage. Jeg har vell ikke trent skikkelig bein eller tatt knebøy på flere måneder, så økten i går tok virkelig knekken på meg. Det er likevel godt å kjenne at kroppen jobber igjen, så nå håper jeg å komme tilbake til gode rutiner fortløpende! Nyt onsdagen <3 

#inspo #travel #fashion #blogger #brooklynbridge #newyork #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 29.06.2017, 10:06

Å REISE TIL USA MED EN PERSON FRA MIDTØSTEN


I dag tenkte jeg å ta opp et tema som virkelig har blitt satt i søkelyset etter at USA fikk ny president. Som de fleste av dere allerede sikkert vet så er Midtøsten blitt satt ekstra stort fokus på av vår kjære Donald Trump, og mange fra disse spesifikke 7 (nå 6) landene på listen er nå litt usikre på om de faktisk kommer inn i USA. Selv var vi utrolig nervøse for at dette skulle skje oss, da vi både hadde utrolig lyst til å oppleve USA og for det andre hadde brukt mye penger på å komme oss dit.

Vi har hørt den ene historien etter den andre i media om folk (til og med fra Norge) som har blitt sendt med første fly tilbake igjen bare fordi personen var fra eller har oppholdt seg i et av disse landene i midtøsten. Skal ikke kjæresten min få komme inn i USA på samme måte som meg? 

Sinnsykt sier jeg, men dessverre noe folk fra USA selv advarte oss om kunne skje..

Da vi søkte ESTA gikk dette smertefritt, men det står spesifikt på disse visumene at det ikke er noen garanti at man får slippe inn i USA selv om visumet er godkjent. Den siste avgjørelsen blir tatt på flyplassen.

Da vi landet i LA var det første vi ble møtt av en elektronisk passkontroll hvor vi måtte skrive inn opplysninger om oss selv, og ut ble det printet et lite "ekstra-pass" med info og bilde av oss. Tror dere ikke at min ble printet ut helt vanlig og uten problemer, mens Omar sin lapp bestod av et stort kryss over hele beviset? Fin start tenkte vi. På dette tidspunktet begynte vi faktisk å bli litt nervøse. Vi må jo heller ikke glemme at vi faktisk forsov oss til vårt første fly fra Mexico til USA, og måtte bestille nye billetter senere samme dagen. Det kunne jo hende at dette var et tegn på at vi ikke ville få komme inn i landet.

Vell, da vi kom oss til passkontrollen ble vi begge veldig sjokkerte. Etter alt vi har hørt om strenge vakter, regler og kontroller, ble vi faktisk møtt av det vi vil kalle den hyggeligste passkontrollen vi har møtt i hele Sør- Mellom- og Nord- Amerika! Mannen i luken smilte fra vi kom til vi gikk, spurte oss kun om de "vanlige" spørsmålene om hva vi skulle og hvor lenge vi skulle feriere, og alt var egentlig veldig koselig. I tillegg kom en annen kollega av han bort å slo av en prat mens vi var der, og tullet med at kona var sur siden han ble sen til middag, etc.etc. Hva da streng passkontroll? 

Da vi kom oss ut av flyplassen og inn i en Uber bare så vi på hverandre og begynte å le. Alt dette stresset for ingenting, og vi kunne endelig senke skuldrene og begynne å glede oss til alt vi skulle se og oppleve i USA!

Husk at media alltid skal ha frem det mest interessante, noe som ofte er det mest negative, og at ting ikke alltid er like "ille" i virkeligheten. Vi ble i allefall møtt på det jeg vil si er en av de koseligste flyplassene vi har reist igjennom, i allefall når det gjelder personale. Så vet i allefall dere fra Norge at selv om du er født, oppvokst eller har vært i ett av de 6 landene på denne forbudslisten, så kan du helt sikkert få feriere i USA du også :-) Hvis du kommer direkte fra et av disse landene blir det kanskje ikke like enkelt.. Så akkurat nå at Trumps innreiseforbud får gjelde inntil videre.

#inspo #travel #blogger #usa #jannexplor #xplor #xplorbyjannebodin #blogbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 27.06.2017, 10:00

ALLE EVENTYR HAR EN SLUTT


Everything comes to an end!

De siste månedene har vært fylt med så mange opplevelser, innholdsrike dager og nye steder at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne når folk spør meg om hvordan har jeg hatt det eller hva jeg har gjort. Altså, hvordan svarer man på spørsmålet om hva man har gjort når man har vært innom 13 land og enda flere plasser, og vært ute på farten hver eneste dag i 5 måneder!? Jeg har badet, hiket, festet, sovet hos fremmede mennesker, fått nye venner, gått på verdens største saltsletter, funnet paradis, spist pizza og burgere så det tyter ut av ørene, bært på en sekk som har vokst seg 10 kg tyngre den siste måneden, leid leiligheter i Mexico, besøkt idylliske øyer, buggy ridet i ørkenen, hatt spysyken på en 24 timers lang busstur, dykket, snorklet, spist gatemat i 13 land, tatt over 10.000 bilder, laget vlogger, blitt enda mer forelsket, blitt sliten, blitt lei, blitt lykkelig, blitt giret, jeg har vært et totalt følelseskaos, jeg har hatt kontroll, jeg har vært på Machu Picchu, i Universal Studios, besøkt New York, bodd på 36 overnattingssteder på 5 måneder, jeg har byttet rundt 3- 5 kilo fra muskler til fett, jeg har gjort akkurat det jeg har følt for hver eneste dag, jeg har levd i nuet.. og badet masse! Dette halvåret har vært fantastisk på så mange måter, og jeg ville aldri ha vært foruten noen av opplevelsene. Både på godt og vondt. Man vokser på opplevelser, og vi har vokst sammen. Kan vi klare dette, kan vi klare alt! Takk for at du har vist meg verden, og for at du har gjort meg trygg, sikker og enda lykkeligere! 

Så ble det kanskje ikke 1 år i utlandet, eller et nytt bosted på meg denne gangen heller, men jeg har innsett at Norge er og forblir mitt land. Grunnen til at vi  bestemte oss for å dra hjem? Det er vell egentlig ingen god grunn. Spontane som vi er bestemte vi oss bare for at nå ville vi til Norge. And here we are! Jeg har faktisk vært hjemme siden fredag, men ettersom Omar skulle overraske familien sin i går har jeg ikke kunnet skrive noe her inne. Nå er jeg altså hjemme "for godt" og bloggen kommer selvsagt til å fortsette, både med mitt nye hverdagsliv og dagdrømming tilbake til de fantastiske plassene jeg har besøkt på dette eventyret.

For et eventyr har det vært, og jeg sitter igjen med så mye mer enn jeg noen gang kunne ha drømt om. Alle eventyr har en slutt, og denne gangen var det min tur til å lukke boken. Men vet dere hva? Aldri før har jeg vært så glad for å komme hjem.. enda litt eldre, enda litt nærmere deg og enda litt tøffere <3

#inspo #travel #blogger #homecoming #norway #bortebrahjemmebest #jannexplor #omiandjannetravels #xplorbyjannebodin #blogbyjannebodin

Follow
 • 26.06.2017, 09:21

UKEN SOM GIKK #7


Hei, dere! Jeg tror faktisk jeg glemte hele ukesoppsummeringen forrige uke jeg? Kan i allefall ikke huske at jeg gjorde en fra New York? Uansett, en ny uke har startet så det er på tide å oppsummere den fine uken vår i Roma!

Ukens opptur: Som alltid er det gøy å flytte på seg og komme til en ny by, og da vi endelig våknet opp i Roma forrige mandag var jeg mer enn klar for sightseeing (igjen!).. selv om vi først våknet 14.30. Haha. Jetlaggen ble med oss fra USA, men ettersom det var så utrolig varmt i Roma og vi ikke hadde basseng på hotellet passet det egentlig fint å gå ut på ettermiddagen i stedet. Jeg likte Roma så utrolig godt, så byen i seg selv var nok ukens høydepunkt for min del. Her kan man vandre gatelangs og se den ene fine bygningen etter den andre, og jeg ble faktisk aldri lei av verken Fontana di Trevi eller noen av de andre kjente stedene vi besøkte omtrent daglig. Dagen i parken var også en av de bedre. Ikke at parken i Roma var særlig idyllisk, men med jordbær og Omar koste jeg meg glugg likevel! Og ja, så har jeg jo endelig fått se Colosseum! Det var 4 av de nye 7 underverkene med deg det <3

Ukens nedtur: At den fine brunfargen min allerede er borte! I allefall i ansiktet. Etter Mexico var vi begge mørkebrune og fine, men nå er det over 3 uker siden vi har solt oss skikkelig og ja.. everything´s gone! Må få solt meg igjen fort som fy, slik at jeg får frem den fine gløden i ansiktet igjen! (Nå ser jeg at jeg ser brun ut på bildene her, haha, men i forhold til hva jeg var i Mexico er jeg ikke særlig brun lenger). 

Ukens måltid: Må helt klart bli pizza nummer 2 i Roma. De første dagene var vi litt skuffet over den italienske maten som skal være så fantastisk, men etter å ha kommet til riktig restaurant fikk vi endelig smake noe som var like godt som forventet! Vi har spist både pizza, lasagne, pasta med sjømat, pasta med pesto og ravioli den siste uken, men favoritten blir helt klart pizzaen med italiensk salami. Såå salt og god!! For ikke å snakke om isen! Den italienske isen er virkelig best <3

Ukens TV- serie: Pretty Little Liars!! Nå nærmer det seg virkelig slutten, og jeg både gleder meg og gruer meg til det. Gleder meg fordi vi endelig skal få vite hvem A er, og gruer meg fordi jeg ikke vil at siste episode skal komme.. Jeg vil jo gjerne følge jentene livet ut! Haha.

Ukens antrekk: Bildet under er som dere ser fra New York, men antrekket har blitt brukt minst én gang til etter denne dagen. Jeg elsker enkle antrekk med det lille ekstra, og det føler jeg både pelssandalene mine og den nye hatten min fra Brixton hjelper til med ganske godt! Jeg håper dere har det fint <3

#inspo #travel #fashion #blogger #roma #italia #jannexplor #xplorbyjannebodin #blogbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 13.06.2017, 18:56

UKEN SOM GIKK #6


Local time, New York, 12 am

Er det virkelig tid for nok en ukesoppsummering? Og jeg er som alltid litt seint ute på den fronten. Jeg vet det, men det er bare slik det blir når jeg har så mye å blogge og så liten tid. Og når vi snakker om tid. Tiden går så utrolig fort, spesielt nå som vi flytter oss fra sted til sted igjen, og jeg vet ikke helt om jeg liker det eller ikke. Jeg elsker å se nye steder så det er selvsagt gøy, men samtidig skulle jeg gjerne ha vært litt lenger på hvert sted også <3 Mexico føles jo ut som en liten evighet siden allerede, men så er det faktisk bare 1 og 1/2 uke siden vi var der! I dag hadde vi planer om å stå opp og dra på trening før vi skal ut på enda mer sightseeing, vell, gjett hvem som våknet 11.30!! Det er faktisk det lengste jeg har sovet på hele denne reisen.. La oss starte med uken som gikk i stedet :-) 

Ukens opptur: Denne uken har jeg både vært i LA, Las Vegas, Universal Studios OG New York, så jeg tror faktisk ikke jeg klarer å velge en opptur. Hele USA er jo en stor opptur i seg selv, spesielt når vi gjør så mye gøy som det vi gjør, og jeg er i verdens beste selskap. Livet smiler om dagen, og det har det vell i grunn gjort en ganske god stund nå <3

Ukens nedtur: Jeg skal ikke klage på varmen, for jeg liker den i grunn veldig godt, men New York er virkelig alt for varmt på sommeren. Jeg skulle visst ha hørt på bestevenninnen min alikevel! Haha. For hva gjør man egentlig i en storby? Man går rundt og kikker.. og kikker.. og kikker, og i går holdt jeg på å omkomme i varmen her. Det er deilig på kveldstid, men uten basseng på hotellet eller hav i nærheten er det virkelig alt for varmt på dagen. Vi haster i det minste ikke ut av hotellrommet på morgenen ;-) 

Ukens bilde: Jeg vet faktisk ikke hva som skjedde på dette bildet her, men jeg synes det ble så kult at jeg har plukket det ut som ukens bilde. Jeg tror faktisk det er håret mitt som blåser forbi kameraet i det jeg tar bildet..? 

Ukens måltid: Enda mer pizza og hamburger. Det er det eneste vi spiser om dagen, og helt ærlig er jeg så lei av det. Junkfood er vell noe vi alle ofte craver hjemme i Norge som veldig mange av oss lever et ok sunt liv, men nå craver jeg faktisk laks, salater og sunne middager jeg lager fra bunnen. Det er ikke like tilgjengelig som junkfood her i USA, i så fall må du sikkert betale det dobbelte, noe jeg ikke ønsker. Jeg må forresten nevne Papa John´s Pizza, det er den beste vi har spist her i USA!

Ukens TV- serie: GIRLBOSS! Jeg fikk en liten anbefaling av den samme venninnen som sa at NY var for varmt på sommeren om å se den nye serien Girlboss, og nå har jeg endelig fått sjekket den ut. Jeg visste at dette var en serie jeg kom til å like ettersom hovedrollen er sjarmerende Britt Robertson og den handler om mote, og jeg hadde visst helt rett. Dere som liker en skikkelig jenteserie må se denne!

Ukens antrekk: First one from New York! Har jeg fortalt dere hvor forelsket jeg er i de nye skoene mine? Jeg elsker dem! Og det er rart hvordan ting vokser på en.. jeg skulle nemlig aldri få meg pels- sandaler, and here I am! Jeg håper den nye uken behandler dere bra <3 Nå skal vi til Brooklyn! 

#inspo #ukens #oppsummering #antrekk #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 30.05.2017, 20:00

PLANEN VÅR VIDERE


Local time, Mexico, 01.00 pm

We´re moving in only 2 days!!

Noe jeg vet mange av dere lurer på er hva som skjer videre. Hvor lenge skal vi være i Mexico? Og hvor går turen etterpå? For å være helt ærlig er dette noe jeg selv også har lurt lenge på. Vi har vært så usikre, og så ubeslutsomme. Det har gått fra å være lenge i USA, til å bo og jobbe i Australia, til å reise gjennom Kina, til safari i Afrika, til å dra ut på nok en backpacker- tur i et helt nytt kontinent. Vi vil se og gjøre alt! Samtidig som vi er slitne og savner strukturen i hverdagen. Så, hva skjer egentlig med oss videre?

Som jeg allerede har nevnt er vi inne i vår siste uke her i Mexico, og det føles både rart, trist, men også godt. Vi har de siste 2 månedene forflyttet oss rundt i Quintana Roo, og føler oss nå mer eller mindre som hjemme her. Jeg skulle så gjerne ha blitt her enda litt lengre, men jeg er også veldig klar for noe nytt og annereledes. Skal jeg noen gang føle for å slå meg til ro på ett og samme sted? Når jeg til og med blir lei av mitt kjære Mexico? I really don´t know!

Vi har altså bestemt oss for å reise videre, og vi har bestemt oss for å dra til? USA! Jeg har vært i både Miami og Texas tidligere, men nå skal vi dra til nye steder som jeg alltid har hatt lyst til å se, og vårt første stopp er LA. Det blir dyrt, men også veldig gøy, her er det nemlig så utrolig mye å se og gjøre, og nå er vi klare for å gjøre litt mer og noe helt nytt ut av dagene våre. Her i Mexico har vi egentlig bare slappet av på stranden, reist rundt for å se fine steder og øyer og bare tatt livet helt med ro. Nå er batteriene våre ladet, og vi er klare for å bruke masse energi igjen! Er dere klare for LA gjennom kameralinsen min? :-)

Fra og med torsdag har vi faktisk bare 4 netter med overnattingssteder booket i LA. Etter det kan alt skje og ferden kan gå hvor som helst. Dette er både spennende og nok så stressende, vi ville jo leve et liv med frihet og det har vi så absolutt fått kjenne på, men samtidig skal jeg aldri klage på stabilitet igjen. Det er i bunn og grunn en fantastisk ting det også, så lenge du selv er lykkelig. Vi elsker å være på farten, reise rundt og skifte bosted flere ganger i måneden, men vi savner også å ha vårt eget hjem. Et sted hvor alt er på stell, akkurat slik du selv ønsker det, og hvor du har tingene dine på faste plasser. Nå må jeg finne frem shampooen i sekken hver gang jeg skal dusje, PC-en er alltid tom for strøm fordi det sjeledent er stikkontakter der jeg har mulighet til å sitte å blogge, klærne blir nesten aldri vasket da jeg ikke har tilgang til vaskemaskin og jeg sover kun i fremmede senger. Men det er også fint. Fint på en litt sær måte.. men så er vi begge litt annerledes, så vi passer godt her vi er! Så lenge jeg får gjøre alt med deg <3 Nå kribler det i magen - vi reiser til USA om bare 2 dager!!

#inspo #travel #blogger #mexico #wheretonext #omiandjannetravels #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin

Follow
 • 11.05.2017, 10:56

INSTAGRAM LATELY


- Follow our adventure on Instagram @Jannexplor HERE and @Omar_Pawe HERE -

Instagram lately! <3

Follow
 • 10.05.2017, 10:25

MINE BESTE REISETIPS


Random tips for en bedre reise!

Frys vann til stranden. Det finnes som regel et kjøleskap på de aller fleste hotellrom, og disse har ofte en liten fryser.. Så har du kaldt vann (nesten) hele dagen, og slipper å gå fra strandområdet for å kjøpe nytt vann når det gamle har blitt for varmt til å drikke.

Du trenger ikke alle disse produktene for å gjøre flyturen bedre som veldig mange andre anbefaler, du finner testere av både parfyme, face mist, håndkrem, hudkrem, ansiktsrens osv osv på flyplassen både før og etter flyturen din. Her er det bare til å gå løs på testerne i Taxfreen :-)

Lydbok! Så du slipper å ha med tunge bøker i bagasjen, og få vondt i nakken når du leser på stranden. Stalker av Kepler er veldig bra! Jeg hører via Storytel. Ganske dyrt abonnement, men absolutt verdt det. 

Gå en gate eller to bort fra hovedgaten når du skal spise, handle eller bare gjøre ett eller annet som koster penger. Så fort du er litt unna det "verste" turistområdet synker prisene betraktelig. Omar og jeg skulle en dag kjøpe en pose med Dorritos, og fant denne til halve(!) prisen 2 gater unna hovedgaten.

Ta med OB. Dette er noe det er svært lite av i utlandet, ellers har de bare disse tampax- greiene som jeg virkelig ikke skjønner noe av. Haha

Bestill hotellopphold gjennom Hotels.com for å samle opp gratis- netter. Jeg har ikke vært helt fornøyd med dem den siste tiden (mer om dette kommer snart), men du får i allefall Rewards som du kan bruke på gratisopphold senere. Det skader ikke å bo gratis på hotell :-)

Parfyme trenger du egentlig ikke å ta med på reise i det hele tatt. Dette er i allefall noe jeg hater å ha i toalettmappen da den både veier mye, og jeg er av en eller annen grunn veldig redd for at akkurat denne skal knuse/lekke. Jeg går innom alle parfymeri jeg ser å sprayer meg med testere, både på kropp og klær og så sitter dette i plaggene helt til jeg vasker dem. 

#inspo #travel #blogger #tips #enklerereise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 29.04.2017, 16:14

QUESTIONS LATELY


Local time, Mexico, 09 am

What  you have been asking me lately!

God morgen, og god lørdag, fine dere! Jeg har fått inn en del spørsmål her på bloggen den siste tiden, og tenkte derfor jeg skulle svare på dem i et eget innlegg slik at alle kan få lese svaret. Noen spørsmål går ofte igjen, så sjekk gjerne om du finner ditt spørsmål under her. Hvis ikke er det alltids bare å legge igjen en ny kommentar her inne, jeg svarer alltid på alle kommentarer :-) Ellers håper jeg dere nyter denne helgen til det fulle <3

Hva jobbet du med i Norge? I Norge jobbet jeg som sosionom, noe jeg har gjort de 3 siste årene. Jeg har en bachelorgrad i Sosionom, og en mastergrad i Sosialt arbeid. Jeg ønsker ikke å skrive så mye om jobben min i Stavanger, men jeg kan si så mye som at jeg jobbet med ungdom med ulike hjelpebehov, og at jeg stortrivdes i jobben!

Jeg synes det er spennende å følge med på reisen deres, men jeg lurer på hvorfor dere ikke drar videre til flere land/kontinenter? Først og fremst, tusen takk for at du følger med oss på reisen, og så gøy at du synes det er spennende! Vi har allerede vært i 9 land på denne reisen, og føler i grunn at det er veldig mange land på 2 måneder. Vi synes det var på høy tid med en liten "pause" her i Mexico, men er nå snart klare for nye land igjen. Yey! Om det betyr nye kontinenter eller ei får dere bare følge med å se på ;-) 

Hvordan møttes du og Omar? Jeg møtte Omar for alle første gang i Kristiansand. Han jobbet som bartender, og jeg var mye ute på byen den perioden. Det var likevel da vi var i Mexico samtidig i 2013 at vi begynte å henge og bli ordentlig kjent. Det tok ikke lang tid før vi begge var forelsket, ikke så rart når det bare var han og meg i Mexico? <3

Så gode bilder! Ka kamera er det du bruker? Så hyggelig å høre, tusen takk! Vi bruker Sony a6300, og er storfornøyde med det kameraet :-)

Reiser du med folk, eller helt alene? :-) Hvordan er det i så fall å reise alene? Heh, jeg reiser sammen med Omisen, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har funnet meg en partner jeg kan reise sammen i lengden uten å gå lei av å bare være oss. Men om du ikke har en partner eller venn å reise med anbefaler jeg deg å reise uansett. Bor du på hostel vil du garantert få deg venner som er i samme posisjon som deg, og som ønsker å finne seg en ny venn eller reisepartner!

Kan jeg spørre hvordan du har muligheten og penger til å reise så mye når du ikke jobber? Det kan du selvsagt gjøre! Jeg har spart opp penger på forhånd som jeg nå bruker av, i tillegg var en del av reisen betalt på forhånd mens jeg enda hadde jobb. Nå merker jeg at pengene sakte, men sikkert, begynner å minke, noe som skremmer meg litt. Jeg vil ikke hjem enda! Men de skal nok dekke reiseutgiftene mine en god stund til :-)

Hva sier familien deres om at dere reiser på ubestemt tid? Familiene våre var som alle andre litt skeptiske i begynnelsen, og spesielt mødrene våre grudde seg. Jeg tror at foreldre som ikke har reist like mye som vår generasjon gjør har et litt skummelt bilde av veldig mange land ute i den store verden. Nå som Mamma har sett at vi overlevde både Brazil og Bolivia uten noe form for trøbbel, tror jeg nok at hun slapper litt mer av. I tillegg ser de at vi kan ha like mye kontakt over internett uansett om jeg befinner meg i Stavanger eller Mexico, så nå er nok det eneste negative med reisen vår det store savnet. Som bare kommer til å bli større jo lengre tid det går før vi ser hverandre igjen. Men siden jeg liker å se det positive i ting, får vi heller glede oss ekstra mye til vi sees igjen! Jeg savner dere, Mamma og Pappa <3

Hvordan bor dere og hvor mye betaler dere i gjennomsnitt per natt? Jeg har skrevet litt mer om bosituasjonen vår HER. Vi bytter altså på å bo på hostel og hotell, alt ettersom hva vi føler for. Vi bor jo uansett på tomannsrom når vi bor på hosteler, så forskjellen er svært liten. Det eneste er at det er litt mer privat å bo på hotell, så vi velger hostel når vi vil være sosiale og hotell når vi vil henge litt mer for oss selv. Gjennomsnitt per natt varierer utrolig mye fra land til land, men her i Mexico betaler vi ca. 200- 400 kr natten (var litt dyrere i påskeferien da de fleste hotellene var fulle). Det billigste alternativet er dorms på hosteler, men ettersom vi der må ha 2 senger skiller ikke prisen seg så mye fra et dobbeltrom hvor vi spleiser på 1 dobbeltseng. 

Hvor er den badedrakten fra? Den var superlekker! Den røde badedrakten min er fra Meloonpro. Tusen takk, jeg elsker den selv!

Hvor lenge skal dere reise rundt? Virker helt fantastisk! Det ER helt fantastisk, og vi har det utrolig fint! Vi reiser på ubestemt tid, så jeg aner virkelig ikke når vi kommer hjem. Dette finner dere et helt innlegg om HER.

Gjør dere noe form for jobb mens dere reiser? Eventuelt tjener du bra nok på bloggen/Instagram til at det kan brukes som levebrød mens dere reiser? Foreløpig har vi ikke gjort noen form for jobbing mens vi har vært ute og reist. Nå jobbet vi jo helt frem til ut januar i år, så vi har bare vært uten jobb i 3 måneder. Vi har heller ikke noen spesielle jobbplaner i vente, men vi får se hva tiden bringer. Plutselig går sparekontoen tom før vi ønsker å reise hjem, så da har vi ikke så mange alternativer lenger ;-) Jeg tjener litt på bloggen, men (dessverre) ikke nok til å leve av det.

Hvor mye har reisen til nå ca kostet? Dette var et utrolig vanskelig spørsmål, jeg har faktisk ikke peiling. Som sagt betalte vi en god del av reisen for en stund tilbake, og hadde planlagte flybilletter frem til Costa Rica. Jeg tror vi betalte rundt 25.000 kr hver for flybilletter og noen forhåndsbestilte turer som Machu Picchu og Saltslettene (uten forsikringer, bosteder osv.). Etter at vi ankom Costa Rica har vi vært på egenhånd, uten noen videre planer. Det er altså etter dette at pengene har begynt å forsvinne fort, nå er ingenting forhåndsbetalt lenger og vi må kjøpe alt av overnattinger og billetter videre her og nå. 

Hvor mye penger bruker dere i gjennomsnitt per dag på mat/aktiviteter/transport? Nok et vanskelig spørsmål ettersom vi har vært i utrolig mange forskjellige land. Her i Mexico er heldigvis ting billig, så her bruker vi rundt 100- 200 kr dagen, når vi ikke gjør noe spesielt. Skal man ut på aktiviteter koster dette veldig masse, og da bruker man fort 1000 kr hver. Nettopp derfor utsetter vi aktivitetene til nye land hvor vi ikke har gjort tingene tidligere. Her i Playa del Carmen har vi seriøst gjort alt av turer og utflukter det går an å være med på tidligere. Haha. Transporten i Mexico er også veldig billig, velg Collectivo eller bybussene der det er mulig, så kommer du deg fra A til B for en veldig billig penge. Å ta bybussen i Cancun og Playa del Carmen koster rundt 3-5 kr en vei uansett hvor du skal. På torsdag var vi f.eks. på kino her i Playa og da betalte vi 25 kr for en kinobillett og 25 kr for en stor popcorn :-)

Blir dere aldri "lei" av varmen og kjenner at dere savner faste rutiner, venner og "normal" varme på dagene? Når det gjelder varmen har vi langt i fra rukket å bli lei, (selv om vi gleder oss til å fokusere på mote hvor man faktisk kan bruke kule jakker uten å svette igjen). Vi har reist gjennom Sør- Amerika den siste tiden, og befant oss da i "kulden" i over 3 uker før vi kom oss til Lima (siste stopp før Costa Rica). Vi kom til stranden igjen rundt 20.mars, så det betyr at vi faktisk bare har hatt dette strandlivet i 1 måned sammenhengende. Faste rutiner lager jeg meg uansett hvor jeg er, så det savner jeg heller ikke, selv om det alltids skal bli godt med egen leilighet med stort kjøkken og egen mat i fremtiden. Jeg savner alltid vennene mine, men jeg har bodd i Stavanger de 3 siste årene, og der har jeg ikke hatt mine nærmeste rundt meg, noe som betyr at jeg ikke pleier å se bestevenninnene mine mer enn 3- 4 ganger i året. Nettopp derfor går det helt fint å være borte fra dem en lengre periode. Jeg vet jo akkurat hvor jeg har dem selv om vi ikke ser hverandre så ofte <3

Bare eit spm, korleis gjer dåke det med telefonabonnement? Du legge jo ut ein del på snapchat, og regner då med at du har nett :) Når det gjelder telefonabonnemt er disse ikke- eksisterende, og mobilen min har vært på flymodus siden jeg forlot Norge 3.februar. Det er en helt fantastisk følelse! Nå forgår all kontakt over FaceTime, og jeg bruker kun mobilen de gangene jeg er koblet til nett. Snapchat tar jeg på forhånd og bare publiserer dem når jeg er på internett igjen. Elsker den funksjonen!

Sparer du opp penger og så reiser du så langt de strekker, eller har du spart opp til en fast rute? :) Som sagt har jeg spart opp penger til reisen på forhånd, og nå kommer vi til å reise helt til de pengene tar slutt. En fast rute er over for lenge siden, så nå kan vi bestemme akkurat hvor vi vil reise, og når vi vil gjøre det... noe som endrer seg sånn ca. hver eneste dag. Haha. Dere finner et lengre innlegg om sparing og økonomi HER. 

#inspo #travel #blogger #questions #lately #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 24.04.2017, 15:54

DERFOR FORLOT JEG NORGE


Local time, Mexico, 09 am

How can life work if you don´t?

God morgen, fine dere! I dag tenkte jeg å snakke litt om valget jeg tok i starten av sommeren 2016 og hvorfor jeg forlot Norge med en instilling om "for godt". Nå har det seg slik at denne tanken allerede har endret seg, og at alle små drømmer om å kjøpe, starte noe eller jobbe i utlandet har forsvunnet - jeg skal helt klart tilbake til Norge i løpet av 2017. Og med det sikre valget sier jeg meg fornøyd med målet om å finne meg selv og min plass her i verden i løpet av denne turen. Jeg skal for alltid leve og bo i mitt kjære, vakre Norge. Så får jeg heller reise ut på ferier og langturer så fort lysten og muligheten byr seg. Det var vell i juni 2016 at jeg med sikkerhet kunne si at jeg var sikker på valget om å forlate Norge for en god stund. Jeg ville si opp jobben, selge alle tingene mine og rett og slett utforske denne verden og alt den har å by på. Om jeg angrer? Så langt i fra! Ved siden av å reise alene til Mexico i 2013 er dette det aller beste valget jeg noen gang har tatt her i livet! Nå får jeg sett så utrolig mye av det jeg ønsker å se, jeg får drive med min største interesse på fulltid, og jeg har som sagt blitt sikker på at det er i Norge jeg vil bo, jobbe og stifte familie i fremtiden. Det er i allefall en god start! Tankene mine har sakte, men sikkert, begynt å endre seg tilbake til at hverdagen er fin, men hva var det egentlig som fikk meg til å slippe alt jeg hadde i hendene og reise til den andre siden av jorden på ubestemt tid? 

Stresset - For det første var det stresset i Norge og jaget etter hele tiden å komme seg videre. Det er så mye forventninger rundt en i vår norske livsstil, og rundt disse forventningene kommer alt stresset. Etter mange år på leiemarkedet er det på tide å kjøpe seg leilighet, men dette er ikke bare, bare, når man ikke finner en fin leilighet i Stavanger under 3 mill. For det andre har vi nå begge kommet over 25- årsalderen, vi er i et stabilt forhold, og det er på tide å planlegge fremtiden med giftermål og barn. Men vi er da enda så unge? Jeg var virkelig ikke klar for noen av disse voksengreiene enda, det høres kanskje egoistisk ut, men jeg vil bruke tiden på meg selv og min egen kjærlighet før jeg får barn og vet at jeg kommer til å gi hele meg til ungen(e) min(e). Og nettopp derfor utsatte vi hele kjøpsprosessen midt i visningsrundene og bestemte oss for å reise på heltid. Jobbe kan vi gjøre resten av livet, det samme kan vi gjøre med voksenlivet. Vi skal da være voksne så lenge vi lever nå vi, ungdomstiden får man ikke tilbake.. så hold på denne så lenge som mulig, om det er det du ønsker! Nå følger vi altså vår største drøm, vi lever i nuet, og tiden som hele tiden jager oss hjemme i hverdagslivet har stoppet opp for en periode. Det føles fantastisk ut å leve uten klokka, uten stresset rundt dager og datoer. Jeg vet at dagene går og at hverdagen fortsetter som før hjemme i Norge, selv om jeg selv ikke er en del av den. Men jeg vet også at jeg kan hoppe smertefritt tilbake til den når jeg selv ønsker, akkurat som 45 sekunder på mølla etter de 15 sekundene pause på sidelinjen, og at ting etter 2-3 dager hjemme i Norge vil bli akkurat som før. Bare enda bedre, fordi jeg har tatt de valgene jeg nå har tatt! 

Eventyrlysten - Dere vet det nok allerede, men noe som stadig driver meg er eventyrlysten jeg sitter inne med. Den er som en tikkende bombe, som kommer til å eksplodere om jeg ikke tar den i bruk. Hadde jeg ikke reist nå, hadde jeg ikke blitt lykkelig før jeg hadde gjort det. Jeg kan virkelig ikke gå inne med en stor drøm, uten å fullføre den. Det vil i allefall ikke gjøre meg lykkelig. Slik har jeg alltid vært. Jeg kan ikke gå rundt å si at jeg skal gjøre noe, uten å gjøre det. Det vil bli som et eget, lite nederlag som alltid vil gnage inni meg. Nå fullfører jeg altså drømmen om å slippe ut eventyrlysten i meg på heltid, min ene store drøm som jeg har hatt i 20- årene mine. Hva blir den neste? Jeg vet faktisk ikke, annet enn at jeg vil ha en hund så fort jeg får et stabilt hjem. Og dermed vil det bli en hund så fort muligheten byr seg!

Ensomheten - For går det egentlig an å være ensom uten å være alene? Mitt svar på dette er helt klart ja. På slutten av min tid i Stavanger hadde jeg ingen nære venninner rundt meg, Omar jobbet ekstremt mye og jeg tilbragte svært mye tid alene i mitt eget hjem. Og det er klart at man ikke blir lykkelig av dette! Nå skal det sies at jeg stortrives i mitt eget selskap, er avhengig av alenetid, og kan kose meg med blogging, husarbeid og tv- serier i mange timer uten å kjede meg... men i lengden blir dette også kjipt. Jeg var som sagt mye hjemme da jeg hadde en turnus- jobb som gjorde at jeg arbeidet mye de dagene jeg arbeidet, men også hadde mange fridager i løpet av en uke. I tillegg jobbet jeg på slutten en del som bakvakt, noe som vil si at jeg var hjemme og hadde telefonvakt. Dette er i grunn en livsstil jeg tror jeg kunne ha trivdes godt med i lengden, da jeg elsker å ha fri, hadde jeg bare hatt Omar eller gode venninner rundt meg å tilbringe fritiden min med. Omar jobbet hver kveld med unntak av søndagen, som jeg ofte selv hadde kveldsvakt på, så ja. Vi så hverandre svært lite, og hva er poenget med å finne sin store kjærlighet hvis man ikke har tid til å være sammen? Det er nå vi er unge og skal ha tid til hverandre, om noen år får vi kanskje barn og da vet jeg at alenetiden blir knapp. Vi lengtet begge etter en livsstil hvor vi tilbragte mer tid sammen enn fra hverandre, hvor vi opplevde ting sammen i stedet for å fortelle hverandre om det i etterkant, hvor vi la oss sammen og våknet sammen, hvor vi faktisk var kjærester på heltid og snakket sammen i stedet for å tekste hverandre. Nå har vi snart tilbragt 100 dager sammen hvor vi har gjort alt dette dag inn og dag ut, og det er i bunn og grunn dette som har gjort denne reisen så verdifull. Når jeg kommer tilbake til Norge skal jeg sørge for å flytte til en by hvor jeg er mye nærmere mine mange, gode venninner, og min kjære familie. Og jeg vil fortsette å ha en livsstil hvor Omar og jeg har tid til hverandre i hverdagen. Jeg tror rett og slett ikke Stavanger var plassen for oss.. Og med det har vi tatt nok et valg i livet vi er sikre på, vi flytter til en ny by! Så får heller tiden vise hvor <3

Vi har endelig tid til hverandre og kjærligheten, til å snakke og fundere over livet. Denne reisen har allerede hjulpet oss langt på vei med livets mange valg.. og det beste av alt, den har så vidt begynt! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 22.04.2017, 15:13

HOTEL VS. HOSTEL


Local time, Mexico, 08 am

This is how we live! 

God morgen, alle sammen! I dag tenkte jeg at jeg ville snakke litt om bosituasjonen vår på denne turen, da jeg vet dette er noe mange av dere lurer på. For har vi egentlig råd til å bo på hotell hele tiden? Er hotell alltid bedre enn hostel? Og er hostel bare stygge, bråkete brakker? Nei, nei og nei! Jeg har alltid vært ganske nøye på bostedene mine, og har tidligere hatet å overnatte på stygge steder. Hostel har det aldri vært snakk om, mens jeg nå må si jeg ofte velger et hostel over et hotell. For det første er hotellprisen ofte veldig mye høyere enn hostel- prisen, noe som vil si at du forventer mye mer, og for det andre kan det fort bli veldig kjedelig og asosialt på et hotell. Dette er jo et sted man overnatter hvis man reiser sammen med andre, og kun ønsker å se byen man bor i på egenhånd. Er du på et hostel derimot kan jeg garantere deg at du vil bli kjent med nye mennesker, og at hostellet arrangerer en eller annen form for sosiale sammenkomster, noe som er gull verdt når du reiser i lengden. Som jeg har sagt tidligere bytter Omar og jeg jevnlig mellom å bo på hostel, hotell og i leiligheter. Dette har fungert veldig bra for oss så langt. Nå kan vi slappe av og kun være oss to de gangene vi bor hotell, føle at vi har et eget hjem når vi bor i leilighet, og være sosiale backpackere når vi bor på hostel. For min del handler det nå mer om å finne de billigste alternativene enn de fine. Jeg kan alltids bo på flotte hoteller senere i livet, nå vil jeg bare reise så lenge som mulig. Og i tillegg er det etter utallige hotel- og hostel- opplevelser svært lite som skal til før jeg føler noe er fint eller ekstra bra. Sånn når et hostel tilbyr gratis vann f.eks., da blir jeg helt i himmelen, fordi jeg vet det går så utrolig mye penger på vann i lengden. Haha. Snart er det også på tide å teste ut både Airbnb og Couchsurfing, så da skal jeg selvsagt skrive mer om disse også. I første omgang blir det hotel og hostel, som jeg føler jeg har god erfaring med nå, og under finner dere en liten liste på forskjellene mellom dem:

Hotellrommet er kanskje finere enn hostelrommet, men det betyr også at du vil låse deg litt inne på rommet. Hostellene fokuserer på fellesområdene (både ute og inne) og du vil automatisk trekkes mot andre reisende da du heller velge å henge her enn inne på rommet. 

Hvis du reiser alene kan du også velge å bo i dorms med andre reisende på et hostel, noe som vil si at du aldri føler deg ensom og at du garantert får nye venner å reise videre med! Dette koster også veldig lite, og er ypperlig for en som reiser helt alene.

De fleste hosteler er utstyrt med et felles kjøkken, slik at du kan lage din egen mat når du er ute og reiser. Jeg skal love deg at dette er gull verdt når du reiser langt og lenge, du blir faktisk lei av å spise på restauranter i lengden (tro det eller ei!).

Når det gjelder hotel må du veldig ofte betale ekstra for gratis frokost (i alle fall når du går etter de billige hotellene), og du får lite "goder" med på kjøpet. Et hostel er ofte mer opptatt av disse godene for å tiltrekke seg backpackere, og tilbyr ofte alt fra gratis velkomstdrink, vann, matartikler, sykkelutleie, osv.

Kanskje er hoteller mer bildevennlige, ikke vet jeg.. Men altså, hvem andre backpackere har fotoshoot inne på et hostel- området? Det er som regel bare oss det.. vi ser locations i alt, og er ikke stedet bildevennlig så lager vi det bildevennlig. Og så er som regel uteområdene mye bedre på et hostel, as I´ve said like a hundred times. <3

#inspo #hotel #hostel #backpacker #life #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 20.04.2017, 16:13

SLIK ER LIVET SOM BACKPACKER


Local time, Mexico, 09 am

Slik er backpacker- livet! 

Hei, alle sammen! I dag tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan livet som reiser på fulltid egentlig er. Altså bak fasaden og alle de pene, oppstilte bildene - helt ærlig. Mange tenker ofte på en backpacker som en person som bryr seg lite om mote, sminke og det å pynte seg på tur (over her ser dere at jeg ikke helt faller inn i den kategorien selv om jeg ofte går uten sminke), en vegetarianer som lever på pasta og grønnsaker (faller visst ikke helt inn her heller selv om vi ofte spiser vegetarianske retter) og har et typisk utseende som rastafletter, vide bukser i alle farger og fasonger og bryr seg mye om miljøet, om jeg skal ta det enkelt. En backpacker faller ofte inn i en egen kategori som folk som ikke passer inn i kanskje har lett for å dømme, men den dag i dag ser du alle mulige mennesker i alle aldre og fasonger som backpacker. Det har blitt så vanlig å reise langt og lenge, og en backpacker kan være hvem som helst! Her kommer noen setninger om mitt virkelig liv som backpacker både på godt og vondt, for som dere sikkert allerede vet er ikke backpackerlivet bare glamorøst og fantastisk hele tiden.. og det er svært forskjellig fra person til person ;-)

For å reise lenge må man bo billig, og da kan man ikke forvente mye. Jeg sover ofte i senger med maur, rom jeg har sett kakerlakker i og som ikke har air- condition og jeg bruker dusjer som ikke fungerer. Ofte er badene felles, og derfor ikke veldig reine.. akkurat som de offentlige toalettene. Før ville jeg ha freaket ut, men nå gjør det meg ingenting! Det skal også sies at mange av de billigste stedene er de aller beste å bo på!

De billigste skjønnhetsproduktene blir alltid kjøpt inn, og jeg gjør sjeldent mer enn å pusse tenner ved morgen- og kveldstid. Hjemme kunne jeg bruke opptil 30 minutter bare på kveldsstell med diverse renseprodukter og kremer, men nå er det viktigste å føle seg rein. Som jeg skrev på Instagram i går klarte jeg å ta feil av bodylotion og balsam her om dagen, dere kan jo bare tenke dere hvordan håret mitt så ut dagen etter. Haha

Vi møter utrolig mange ulike mennesker på denne reisen, og omtrent ingen av dem er like som meg. Altså: ingen backpackere er like, og det finnes ikke lenger en typisk backpacker- person. Det er så spennende å snakke med alle mulige mennesker, som jeg garantert ikke ville ha møtt om jeg bare ble hjemme i Norge. Der er det ikke vanlig å slå av en samtale på bussen, men her kan en snakke med hvem som helst. Jeg blir garantert en mester på small talk etter dette eventyret, noe jeg også håper og trenger. Til nå har vi blitt kjent med mennesker i alt fra 18- 40 år, og vi kan fint stoppe i en butikk og bli stående i 1 time og bare snakke med en helt fremmed fordi h*n også var skandinavisk. 

Jeg går sminkefri så og si hver dag, og har gått i de samme antrekkene x antall ganger. Jeg forstår enda ikke hvordan jeg fortsatt kan ta fine antrekksbilder når garderoben er så begrenset. Jeg har virkelig lært at alt går an på denne turen, og at jeg ikke trenger 1000 nesten like jeans i klesskapet mitt. Kreativitet er en veldig fin ting! Og ja, av og til må vi vaske klær i dusjen.

Vi spiser utrolig mye god og ny mat, men siden jeg nå har reist i snart 3 måneder har det ikke så mye å si for meg hva jeg spiser lengre bare jeg blir mett. Nå blir jeg mest fornøyd når vi finner noe godt som i tillegg er superbillig! Eller slik som nå hvor hostellet har gratis tilbehør og vi kun trenger en pastasaus for å lage en god middag. Jeg tror vi har levd på rundt 50-100 kr dagen her i Tulum, og det er så gøy! Jo mindre penger vi bruker, jo lengre kan vi reise. Og vi er ikke de som lar være å gjøre ting for å spare penger, så da er det greit når det nødvendige som mat og opphold er ekstra billig. 

Det er (åpenbart) mye reising, og mye flytting. Vi har til nå bodd på nærmere 40 ulike steder, og på ett sted maks 5 dager. I dag flytter vi oss til Playa del Carmen for hele 17 netter på samme hotell, så det kommer til å bli amazing! Jeg er en smule lei av å pakke opp og ned av sekken min nå. Haha

Jeg kan ta dag for dag og gjøre hva enn jeg vil hver eneste dag, og det tror jeg må være det beste med denne reisen. I tillegg til at jeg endelig får vært sammen med min kjære litt mer enn 1-2 ganger i uken. Hjemme i Norge jobbet vi veldig motsatt av hverandre, når Omar sov gikk jeg på jobb, og når han kom hjem fra jobb sov jeg. Nå har vi hengt sammen hvert sekund i snart 100 dager og vi er fortsatt ikke lei av hverandre. Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter de gangene vi har vært ekstra slitne og leie, men det skulle bare mangle når vi faktisk er sammen hvert sekund hver eneste dag. Slå den! 

I tillegg opplever jeg noe nytt omtrent hver eneste dag, og det er nettopp dette som gir meg glede og inspirasjon, så at jeg har gjort et rett valg i livet er helt sikkert og visst! Jeg er mer lykkelig enn på lenge, og jeg vet at når jeg har opplevd nok for denne gangen vil jeg være mer rustet for hverdagen hjemme i Norge. Jeg begynner å innse at målet med reisen vil være nådd når tiden for å vende snutene hjem er inne! Nei dere, har dere muligheten (og ønsker det), så REIS! Jeg unner alle dette fantastiske eventyret! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 16.04.2017, 15:20

SLIK BLIR DU EN REISEBLOGGER PÅ FULLTID


Local time, Mexico, 08 am

Outfit details will be up later! <3

Jeg har stadig en indre drøm om en dag å kunne leve av en fulltidsblogg, spesielt i form av reiser og opplevelser. Likevel har jeg sett at bloggverden er stor og konkurransen enda større. Dessverre er bloggen min langt i fra stor nok til å kunne være mitt levebrød, men jeg jobber likevel hardt og gir aldri opp. For å bli en fulltidsblogger er det selvsagt viktig å ta bloggingen på alvor, og for i tillegg å kunne kalle seg en reiseblogger må man reise. Gode skriveferdigheter, gode bilder og kreativitet er også viktige faktorer for å bli tatt alvorlig. Jeg er som dere ser av min lille liste langt på vei.

Men hva gjør man dersom det ikke er mulighet (enda) til å jobbe med det man virkelig ønsker å jobbe med? Jo, man gir aldri opp, og man finner muligheter til å gjøre det man drømmer om. Jeg er en drømmer, og av den typen som faktisk må oppfylle drømmene mine for å bli fornøyd. Og nettopp derfor er jeg nå å finne i Mexico. Jeg har verken jobb, mange eiendeler eller et hjem, men jeg har det helt fantastisk. Nettopp fordi jeg nå følger min egen drøm. Jeg har akkurat reist Sør- Amerika rundt og er nå i Mexico på ubestemt tid, som har vært min store drøm siden 2013, og mens jeg opplever, oppdager og utforsker verden blogger jeg på fulltid. Jeg gjør altså det jeg så lenge har drømt om å gjøre, og det i seg selv er en seier. Jeg tjener kanskje ikke nok til å gjøre dette på ubestemt tid, men for meg er det viktigste nettopp å leve her og nå. Opplevelser er verdt mer enn penger! 

Jeg har lært at det viktigste her i livet for å bli lykkelig er aldri å gi opp. Selv om ikke dørene alltid åpner seg for deg med det første, så jobb hardt og finn din egen vei å gå. Du kan ikke alltid vente på at en mulighet skal åpne seg for deg, for det er det ikke sikkert at den gjør, du må rett og slett skape muligheten for deg selv <3 Ingen drømmer er for store! 

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 09.04.2017, 15:17

NÅR KOMMER DU HJEM?


"Når kommer du hjem?"

Det første spørsmålet jeg fikk, og som jeg enda er det jeg får flest av, da jeg gikk ut med nyheten om det store eventyret er når jeg kommer hjem til Norge igjen. Dette er et spørsmål jeg har veldig vanskelig for å svare på da jeg helt ærlig ikke har noen peiling på når jeg setter føttene mine på norsk jord igjen. Akkurat nå føles det ut som om det kommer til å bli mange, mange måneder til, men etter flere måneder på reisefot kan det godt være at vi blir mer slitne av å reise enn det vi kan forestille oss nå. Vi har reist langt og lenge, men vi er fortsatt på topp, og det ser ut som om mulighetene er åpne og mange for oss. Det gjør meg så glad!

Planen var å reise gjennom Sør- og Mellom- Amerika før vi skulle ende opp i Mexico på ubestemt tid. Nå har vi allerede krysset mange landegrenser, og har kommet oss til vår store favoritt, men jaggu ser det ut til at vi ønsker å fortsette den store reisen i stedenfor. Selv hadde jeg trodd at jeg etter 2 måneder og 9 land skulle være utslitt og ønske å bosette meg i en leilighet her i Playa del Carmen, men mye er forandret her (og ved oss to), så det frister faktisk mer å gjøre oss ferdige i området før vi flytter på oss igjen.. og igjen.. og igjen. Helt ærlig vil jeg nå heller bruke pengene mine på nye opplevelser, enn å se hvor lenge de holder på ett og samme sted. Det er nå vi er unge, spreke og eventyrlystne, og hvem vet når denne interessen vil avta. Eller helsen for den sags skyld. La oss bare si at ønsket om å bli i Mexico er forandret, og at hele verden nå står åpen for oss! Jeg elsker at jeg har mulighet til å se alt jeg vil se, og gjøre akkurat det jeg har lyst til, og jeg er overlykkelig over valget jeg tok om å forlate Norge i 2017. 

En annen ting er at vi allerede har innsett at Norge er landet vårt, og det beste stedet å bosette seg i hele verden. Da vi dro var vi faktisk åpne for tanken om å starte jobb i Mexico hvis det var det som skulle til for å bli her så lenge som mulig, vi var til og med inne på tanken om en dag å åpne noe eget. Etter kun 2 måneder er dette tanker og idéer vi har lagt fra oss, og vi snakker allerede nå om hvor vi vil bosette oss i Norge og hva vi ønsker å gjøre videre i vårt kjære hjemland. Det er så fint å bli mer og mer sikker, i allefall på noe. Som jeg sa da jeg dro handler denne reisen om frihet, og å leve dag for dag som jeg selv ønsker, men den handler også om at jeg skal prøve å finne meg selv og min plass her i verden. Det er så mange vanskelige valg og avgjørelser som må tas, og det håper og tror jeg at dette eventyret skal hjelpe meg litt på vei med. Det har jo i allefall gjort meg sikker på en ting allerede, og det er en veldig god start. 

Jeg elsker å reise, jeg elsker å være fri, jeg elsker å ha mulighet til å gjøre nøyaktig det jeg vil hver eneste dag, men jeg kommer med 100% sikkerhet tilbake til Norge. En vakker dag. Først skal jeg se, kjenne og føle så mye som mulig av denne store, fantastiske verden vi lever i! Hadde bare alle menneskene i den vært like fantastiske, så hadde faktisk alt vært helt perfekt. Sett pris på mulighetene og menneskene rundt deg, ikke vær redd for å prøve (og feile!), nyt hver eneste dag og prøv å finne det positive i det negative. Hver dag er her og nå, og hverdagen er fantastisk. <3 

#inspo #reise #blogg #mexico #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 26.03.2017, 17:04

NÅR ALLE VENNENE DINE KJØPER SEG HUS


Local time, Panama, 09.30 am

...mens du selv ikke har et hjem!

God morgen, alle sammen! I dag vil jeg gjerne ta opp et tema som flere spør meg om. Nemlig hva jeg tenker om fremtiden. For det første kan jeg jo nevne at jeg kun tenker positive tanker om fremtiden, og at jeg nå for tiden gleder meg til hver dag, uke, måned og år. Med tanke på livsstilen jeg har nå er det kanskje ikke så rart at jeg ikke bryr meg om det er mandag eller lørdag, februar eller juli, 2017 eller 2019, men stresser jeg noen gang over at livet fortsetter som normalt hjemme i Norge og de jeg er glad i, mens jeg selv er på vift ute i den store verden? Helt ærlig? Nei. For et par dager siden kjøpte min aller beste venninne seg sitt første hus, og det eneste jeg føler er glede. Jeg er så glad på hennes vegne fordi hun følger sin drøm, mens jeg er så glad på mine vegne fordi jeg følger min. Kanskje har hun kommet lenger meg i livet i forhold til det folk rundt oss ser, men i mine øyne har jeg kommet lenger i mitt eget liv. Og det er det som i bunn og grunn betyr noe. 

Selvsagt vil også jeg kjøpe hus i Norge. Jeg vil ha hund og barn, jeg elsker hund og barn. Men skal jeg si dere hvorfor jeg ikke stresser? Fordi jeg er fra Norge, fordi jeg alltid kan komme tilbake, og fordi jeg har hele livet foran meg. Jeg er så heldig at jeg er født og oppvokst i et land med så mange muligheter, og friheten til å gjøre det man selv vil. Om jeg vil kan jeg dra hjem til Norge i morgen og kjøpe meg min første leilighet. Jeg er i et fast forhold, jeg kan bli gravid (forhåpentligvis) i dag om det er det jeg ønsker. Jeg kan skaffe meg drømmejobben om det er det jeg ønsker, om jeg bare jobber hardt nok for det.  

Men vet dere hva det viktigste av alt er? At jeg følger min drøm her og nå! ...Og at du følger din. Vi skal ikke gjøre det andre forventer at vi skal gjøre, vi skal gjøre det vi selv vil gjøre. Helt siden jeg møtte Omar har vi snakket om å reise gjennom Sør- Amerika, vi har snakket om å dra fra alt i Norge og om å bo i Mexico over en lengre periode. Og nå gjør vi det! Kanskje forandrer vi meninger etter 2 måneder, kanskje vil vi hjem til Norge om 3, kanskje drar vi til andre siden av jorden igjen, men det er bare slik vi er. Og da gjør vi det vi ønsker å gjøre at that moment. Jeg har så langt i livet hatt en stor drøm som jeg virkelig har brent for og ønsket å gjennomføre, and now I´m here! Det kommer faktisk ikke til å være noe å angre på.. noen sinne. Om jeg så får meg hus og barn litt senere enn andre rundt meg, hva gjør vell det? Min tid kommer når jeg er klar for det, jeg er bare så innmari lykkelig for at jeg gjør akkurat det jeg selv har lyst til akkurat nå - og det håper jeg med bloggen min at jeg kan inspirere deg til å gjøre også <3 Husk at din tid er her og nå!

#inspo #travel #blogger #followyourdreams #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels  

Follow
 • 15.03.2017, 14:03

SLIK FÅR DU RÅD TIL EN REISE FOR LIVET


Hvordan få råd til en reise på ubestemt tid?

Hei på dere, alle mine fine! Noen spørsmål jeg har fått mye etter at jeg dro ut på eventyr er alle disse rundt penger og økonomi. Hvordan jeg har råd til å reise på ubestemt tid, hvor lenge jeg har spart, hvilke tanker jeg har rundt dette med å si opp jobben og hvor mye penger jeg faktisk har med meg på bankkontoen min. Av ulike grunner kommer jeg ikke til å skrive eksakt hvor mye penger jeg har på konto, men jeg kan si så mye som at jeg har godt nok og at dette er noe jeg har jobbet hardt for.

Sparing

Når sant skal sies har jeg vell i grunn alltid vært ganske flink med økonomien min, jeg har "alltid" hatt sommerjobb og jeg har hatt ekstrajobb ved siden av studier siden jeg var 17 år gammel. Selv om jeg er en aldri så liten shopaholiker så er jeg også helt avhengig av å ha nok penger til å kunne si ja til det jeg ønsker. Jeg tror faktisk aldri jeg har måttet takke nei til en kinotur eller en fest fordi jeg har vært blakk. Jeg har kanskje skyldt på dette et par ganger fordi jeg ikke har orket å dra ut, og har selvsagt sagt nei til ting før denne turen, men det har da vært grunnet at jeg heller ønsker å spare disse pengene til reisen. Så ja, alt handler om prioriteringer. Etter at jeg ble ferdig med utdannelsen min har jeg jobbet fulltid i 1 og 1/2 år før jeg bega meg ut på denne reisen. Planen til Omar og meg var egentlig å kjøpe leilighet forrige sommer, så sparingen startet for fult i fjor vår. Vi endret altså planene, men fortsatte å spare for fult etter dette. For min del har det ikke vært noe problem å legge av 10.000 kr i måneden (kommer selvsagt an på inntektene dine), men da sier det seg selv at jeg heller ikke kan dra på storshopping eller feste hver eneste helg hvis jeg ønsker å overføre dem til sparekontoen min. Dere lurer kanskje på hvordan noen har råd til en designerveske til 50.000 kr? Vell, interesser og ønsker er motivasjon i seg selv, for min del har jeg alltid hatt råd til å reise nettopp fordi jeg fint klarer å spare opp penger til det jeg liker alle best, akkurat som fashionistaer klarer å spare opp til en veske. Du trenger altså verken å være superblogger eller milionær for å kjøpe Chanel- vesker. Prioritering = sparing = penger.

Salg 

Ved siden av å spare mesteparten av lønnen min den siste tiden har jeg også solgt så og si alt jeg eide hjemme i Norge. Omar og jeg sa opp leiligheten vi leide i Stavanger i høst, og da startet også Jannes bruktbutikk opp. For hva skal jeg med masse tull som skal ligge å støve ned hos foreldrene mine mens jeg er ute og reiser på ubestemt tid? Her vil nok noen si at dette hadde vært en veldig vanskelig del av prosessen, men som jeg har sagt før så er jeg et skikkelig ordensmenneske, så for min del ble jeg bare tilfredsstilt av å se ting etter ting forsvinne fra boder og skap. Spesielt når jeg på denne måten fikk penger som gikk rett i sparebøssen min eller til nødvendigheter og utstyr som måtte kjøpes inn i forkant av denne reisen. Og tenk så deilig det blir den dagen jeg bestemmer meg for å kjøpe leilighet og kan starte helt fra starten. Det blir kanskje dyrt der og da, men da vil jo interiør bli en av mine store prioriteringer og interesser, så da skal jeg jammen meg klare å spare opp nok penger til det jeg ønsker meg på den fronten også ;-) Det eneste jeg eier for øyeblikket og som Mamma og Pappa passer på er klærne jeg ikke klarte å kvitte meg med, en kaffemaskin, en blender og en full ryggsekk på 95 Liter. Jeg elsker følelsen av frihet, og det er nettopp hva dette livet gir meg for øyeblikket! Salg = penger = sparing. 

Jobb og motivasjon

Til slutt har vi punktet som så mange har lurt på og som jeg vet er litt for risky for andre å gjøre. Si opp jobben og den faste økonomiske sikkerheten. Både Omar og jeg gikk fra gode stillinger og faste inntekter i Stavanger, men for å være ærlig var dette helt greit for meg å gjøre. Jeg var virkelig ikke klar for det A4- livet med jobb og hverdag. Ikke riktig enda! Heldigvis er vi to like der, vi er rastløse, kreative og eventyrlystne, og har ikke problemer med å gjøre noe nytt og annerledes. Selv om dette tok fra oss sikkerheten. For min del er lykken det viktigste, det vil det alltid være, og jeg vet at jeg alltid kommer til å klare meg uansett hvilke risk jeg utsetter meg selv for. Jeg sa opp en jobb jeg trivdes i, som jeg tjente godt i og som jeg var veldig trygg i. Det kjentes godt ut å gjøre det, og vet dere hvorfor? Fordi jeg er ung, fordi jeg hadde en større drøm og fordi jeg har all tid i verden til nettopp det jeg drev med før denne reisen. Selvsagt er dette lett å si nå som jeg fortsatt har en full sparekonto. For selv om jeg har mye penger nå, har jeg ingen jobb og nesten ingen inntekter, så pengene vil (dessverre) ta slutt en dag.. og kanskje enda fortere nå som jeg er ute i den store verden og opplever. Men hva er egentlig det verste som kan skje her? At pengene tar slutt fortere enn jeg ønsker, eller at jeg til slutt blir blakk. Men vet dere hva? Løsningene på disse problemene er ikke vanskelige de heller. Det er alltids mulig å skaffe seg en liten jobb eller to i utlandet. På ulike hosteller er det for eksempel mulig å jobbe for gratis opphold. Genialt spør du meg! Hvis ikke er jeg så heldig at jeg er norsk, og Norge vil for meg alltid være hjem. Og om jeg plutselig må avslutte reisen tidligere enn jeg ønsker for å dra hjem og starte jobblivet igjen, så vil (etter noen flere måneder på reise) ikke det heller være så ille. Drøm = motivasjon = hard jobbing = drøm oppfylt. 

Du trenger altså ikke å vinne i Lotto for å oppnå en stor drøm. Jobber du hardt nok for noe, kan du oppnå alt du vil. Det er i allefall slik jeg ser på livet :-) Jeg vet det er flere lesere som skulle ønske de var i mine sko, men da sier jeg bare kjør på. Jeg er ingen wonder woman (eller det er vi alle), så ja... kan jeg - kan du! Lykke til <3

#inspo #travel #blogger #økonomi #penger #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits