• 30.04.2017, 17:54

UKENS FAVORITTER


Local time, Mexico, 11 am

Hei søndag! <3 Siden jeg endelig har landet litt her i Mexico tenkte jeg det var på tide å finne tilbake til de gamle, faste bloggspaltene! Hva synes dere om det? Jeg vil starte med litt flere tips og triks igjen, denne faste "ukens favoritter"- spalten og rett og slett finne frem litt andre bloggemner enn kun reise igjen. Nå har jeg jo blitt bedre på motefronten, så krysser jeg fingrene for litt mer varierte innlegg fremover :-) Jeg synes forresten det er litt morsomt å skrive lokaltiden i toppen av hvert innlegg, på denne måte ser dere når jeg har skrevet blogginnlegget, men også når jeg har stått opp. I dag har jeg som dere ser sovet veldig mye lengre enn vanlig, og det er rett og slett fordi Omar og jeg dro ut på vift i går kveld, og danset helt til vi ikke hadde mer energi igjen. Før vi gikk hjem for å legge oss ble det nattmat på både oss og de firbeinte vennene våre i nabolaget <3 Elsker slike kvelder! 

Ukens beste dag: Vi har hatt veldig mange fine dager denne uken, men jeg tror nesten jeg må si torsdagen. Da koste vi oss først på stranden, før vi dro til et kjøpesenter i nærheten her og hadde en skikkelig date- night. Først spiste vi middag på food court, som vi elsker da alternativene er mange og billige, før vi kjøpte med oss masse snacks og dro på kino. Vi valgte en tilfeldig komedie, som endte opp i utrolig mange latterkramper og noen gledestårer på denne jenta. Going in Style er filmen å se på kino om dagen, dere! Gårsdagen ute på byen var også en av høydepunktene denne uken, jeg elsker at Omar og jeg kan gå ut alene og ha det like gøy som vi har det på en stor fest med masse venner rundt oss!

Ukens måltid: Tacos, tacos, tacos! Vi begynner helt ærlig å bli veldig matleie og savner et eget kjøkken å kokkelere på. Der vi bor nå har vi kun en liten elektrisk plate med en liten stekepanne, så mulighetene for middagslaging er svært begrenset. Det går derfor ofte i tacos, og selv om dette er veldigveldig godt her i Mexico begynner vi å bli leie av det også.. Jeg hadde gjort mye for en skikkelig god tikka masala eller tandoori. Dette er noe de har svært lite av her i Sør- og Mellom- Amerika, og Mexico.

Ukens nedtur: Da vi fant disse idylliske strandområdene her i Playa del Carmen for rundt 10 dager siden var det en fryd å ligge på stranden. De siste dagene har dessverre ikke været vært på topp, det har vært overskyet og blåst mye. Dette har ført til at strandområdet vårt nesten har halvert seg på bare noen dager, og vinden gjør at all tangen flyter opp stranden, som i tillegg har blitt smal på grunn av høyt vann. Vinden gjør det nesten umulig å kose seg på stranden, da all sanden blåser i ansiktet ditt og overalt. Lite digg. Jeg håper virkelig at været kommer seg igjen snarest, for jeg vil nyte den siste uken i Playa til det fulle!

Ukens bilde: Denne ukens bilde får nesten bli strand- bildet under, som oppsummerer hverdagen min uten behov for noen ekstra ord. 

Ukens sted: Som sagt har vi for første gang på denne reisen endelig slått oss litt ned på ett sted, og har derfor kun vært i Playa del Carmen, Mexico, hele denne uken. Det er nydelig å slappe av etter en lang reise hvor ting har gått i ett, men nå begynner vi faktisk å bli rastløse igjen og er veldig klare for nye eventyr som begynner om nøyaktig 1 uke! Wihuu, hva (og hvor!) skal det bli av oss rastløse sjeler? Haha.

Ukens antrekk: Det eneste antrekket denne uken, som dere ser på bildet under, må jo også bli favoritten. Som sagt litt for varmt å gå med skinnjakke her hvor gradene er rundt 28 varme på det laveste, men bildene ble i allefall fine nok til at det var verdt svetten som oppstod for å ta dem. Haha. Jeg elsker elsker kombinasjonen av søte blonder til røffe skinnjakker - my all time favorite! 

Ukens blogg: Bloggen til bloggdronningen Kristina Andersen har jeg blitt utrolig glad i den siste tiden. Hun har en skikkelig godstemning- blogg, oppdaterer ofte og jenta virker god tvers igjennom. Hun har jo fått seg ny blogg nå også, så gå inn å les HER for litt godstemning nå <3

Ukens sang: Bruno Mars - That´s what I like! Bare å finne frem danseskoene nå folkens, denne sangen vil garantert få deg i godt humør :-) Jeg har hørt den x antall ganger denne uken, både på trening og i leiligheten.. det går nesten ikke an å høre sangen en gang, uten å trykke på repeat! Jeg anbefaler dere å trykke play på videoen under her, og nyt resten av søndagen, alle sammen!

#inspo #ukens #favoritter #blogg #reise #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 29.04.2017, 16:14

QUESTIONS LATELY


Local time, Mexico, 09 am

What  you have been asking me lately!

God morgen, og god lørdag, fine dere! Jeg har fått inn en del spørsmål her på bloggen den siste tiden, og tenkte derfor jeg skulle svare på dem i et eget innlegg slik at alle kan få lese svaret. Noen spørsmål går ofte igjen, så sjekk gjerne om du finner ditt spørsmål under her. Hvis ikke er det alltids bare å legge igjen en ny kommentar her inne, jeg svarer alltid på alle kommentarer :-) Ellers håper jeg dere nyter denne helgen til det fulle <3

Hva jobbet du med i Norge? I Norge jobbet jeg som sosionom, noe jeg har gjort de 3 siste årene. Jeg har en bachelorgrad i Sosionom, og en mastergrad i Sosialt arbeid. Jeg ønsker ikke å skrive så mye om jobben min i Stavanger, men jeg kan si så mye som at jeg jobbet med ungdom med ulike hjelpebehov, og at jeg stortrivdes i jobben!

Jeg synes det er spennende å følge med på reisen deres, men jeg lurer på hvorfor dere ikke drar videre til flere land/kontinenter? Først og fremst, tusen takk for at du følger med oss på reisen, og så gøy at du synes det er spennende! Vi har allerede vært i 9 land på denne reisen, og føler i grunn at det er veldig mange land på 2 måneder. Vi synes det var på høy tid med en liten "pause" her i Mexico, men er nå snart klare for nye land igjen. Yey! Om det betyr nye kontinenter eller ei får dere bare følge med å se på ;-) 

Hvordan møttes du og Omar? Jeg møtte Omar for alle første gang i Kristiansand. Han jobbet som bartender, og jeg var mye ute på byen den perioden. Det var likevel da vi var i Mexico samtidig i 2013 at vi begynte å henge og bli ordentlig kjent. Det tok ikke lang tid før vi begge var forelsket, ikke så rart når det bare var han og meg i Mexico? <3

Så gode bilder! Ka kamera er det du bruker? Så hyggelig å høre, tusen takk! Vi bruker Sony a6300, og er storfornøyde med det kameraet :-)

Reiser du med folk, eller helt alene? :-) Hvordan er det i så fall å reise alene? Heh, jeg reiser sammen med Omisen, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har funnet meg en partner jeg kan reise sammen i lengden uten å gå lei av å bare være oss. Men om du ikke har en partner eller venn å reise med anbefaler jeg deg å reise uansett. Bor du på hostel vil du garantert få deg venner som er i samme posisjon som deg, og som ønsker å finne seg en ny venn eller reisepartner!

Kan jeg spørre hvordan du har muligheten og penger til å reise så mye når du ikke jobber? Det kan du selvsagt gjøre! Jeg har spart opp penger på forhånd som jeg nå bruker av, i tillegg var en del av reisen betalt på forhånd mens jeg enda hadde jobb. Nå merker jeg at pengene sakte, men sikkert, begynner å minke, noe som skremmer meg litt. Jeg vil ikke hjem enda! Men de skal nok dekke reiseutgiftene mine en god stund til :-)

Hva sier familien deres om at dere reiser på ubestemt tid? Familiene våre var som alle andre litt skeptiske i begynnelsen, og spesielt mødrene våre grudde seg. Jeg tror at foreldre som ikke har reist like mye som vår generasjon gjør har et litt skummelt bilde av veldig mange land ute i den store verden. Nå som Mamma har sett at vi overlevde både Brazil og Bolivia uten noe form for trøbbel, tror jeg nok at hun slapper litt mer av. I tillegg ser de at vi kan ha like mye kontakt over internett uansett om jeg befinner meg i Stavanger eller Mexico, så nå er nok det eneste negative med reisen vår det store savnet. Som bare kommer til å bli større jo lengre tid det går før vi ser hverandre igjen. Men siden jeg liker å se det positive i ting, får vi heller glede oss ekstra mye til vi sees igjen! Jeg savner dere, Mamma og Pappa <3

Hvordan bor dere og hvor mye betaler dere i gjennomsnitt per natt? Jeg har skrevet litt mer om bosituasjonen vår HER. Vi bytter altså på å bo på hostel og hotell, alt ettersom hva vi føler for. Vi bor jo uansett på tomannsrom når vi bor på hosteler, så forskjellen er svært liten. Det eneste er at det er litt mer privat å bo på hotell, så vi velger hostel når vi vil være sosiale og hotell når vi vil henge litt mer for oss selv. Gjennomsnitt per natt varierer utrolig mye fra land til land, men her i Mexico betaler vi ca. 200- 400 kr natten (var litt dyrere i påskeferien da de fleste hotellene var fulle). Det billigste alternativet er dorms på hosteler, men ettersom vi der må ha 2 senger skiller ikke prisen seg så mye fra et dobbeltrom hvor vi spleiser på 1 dobbeltseng. 

Hvor er den badedrakten fra? Den var superlekker! Den røde badedrakten min er fra Meloonpro. Tusen takk, jeg elsker den selv!

Hvor lenge skal dere reise rundt? Virker helt fantastisk! Det ER helt fantastisk, og vi har det utrolig fint! Vi reiser på ubestemt tid, så jeg aner virkelig ikke når vi kommer hjem. Dette finner dere et helt innlegg om HER.

Gjør dere noe form for jobb mens dere reiser? Eventuelt tjener du bra nok på bloggen/Instagram til at det kan brukes som levebrød mens dere reiser? Foreløpig har vi ikke gjort noen form for jobbing mens vi har vært ute og reist. Nå jobbet vi jo helt frem til ut januar i år, så vi har bare vært uten jobb i 3 måneder. Vi har heller ikke noen spesielle jobbplaner i vente, men vi får se hva tiden bringer. Plutselig går sparekontoen tom før vi ønsker å reise hjem, så da har vi ikke så mange alternativer lenger ;-) Jeg tjener litt på bloggen, men (dessverre) ikke nok til å leve av det.

Hvor mye har reisen til nå ca kostet? Dette var et utrolig vanskelig spørsmål, jeg har faktisk ikke peiling. Som sagt betalte vi en god del av reisen for en stund tilbake, og hadde planlagte flybilletter frem til Costa Rica. Jeg tror vi betalte rundt 25.000 kr hver for flybilletter og noen forhåndsbestilte turer som Machu Picchu og Saltslettene (uten forsikringer, bosteder osv.). Etter at vi ankom Costa Rica har vi vært på egenhånd, uten noen videre planer. Det er altså etter dette at pengene har begynt å forsvinne fort, nå er ingenting forhåndsbetalt lenger og vi må kjøpe alt av overnattinger og billetter videre her og nå. 

Hvor mye penger bruker dere i gjennomsnitt per dag på mat/aktiviteter/transport? Nok et vanskelig spørsmål ettersom vi har vært i utrolig mange forskjellige land. Her i Mexico er heldigvis ting billig, så her bruker vi rundt 100- 200 kr dagen, når vi ikke gjør noe spesielt. Skal man ut på aktiviteter koster dette veldig masse, og da bruker man fort 1000 kr hver. Nettopp derfor utsetter vi aktivitetene til nye land hvor vi ikke har gjort tingene tidligere. Her i Playa del Carmen har vi seriøst gjort alt av turer og utflukter det går an å være med på tidligere. Haha. Transporten i Mexico er også veldig billig, velg Collectivo eller bybussene der det er mulig, så kommer du deg fra A til B for en veldig billig penge. Å ta bybussen i Cancun og Playa del Carmen koster rundt 3-5 kr en vei uansett hvor du skal. På torsdag var vi f.eks. på kino her i Playa og da betalte vi 25 kr for en kinobillett og 25 kr for en stor popcorn :-)

Blir dere aldri "lei" av varmen og kjenner at dere savner faste rutiner, venner og "normal" varme på dagene? Når det gjelder varmen har vi langt i fra rukket å bli lei, (selv om vi gleder oss til å fokusere på mote hvor man faktisk kan bruke kule jakker uten å svette igjen). Vi har reist gjennom Sør- Amerika den siste tiden, og befant oss da i "kulden" i over 3 uker før vi kom oss til Lima (siste stopp før Costa Rica). Vi kom til stranden igjen rundt 20.mars, så det betyr at vi faktisk bare har hatt dette strandlivet i 1 måned sammenhengende. Faste rutiner lager jeg meg uansett hvor jeg er, så det savner jeg heller ikke, selv om det alltids skal bli godt med egen leilighet med stort kjøkken og egen mat i fremtiden. Jeg savner alltid vennene mine, men jeg har bodd i Stavanger de 3 siste årene, og der har jeg ikke hatt mine nærmeste rundt meg, noe som betyr at jeg ikke pleier å se bestevenninnene mine mer enn 3- 4 ganger i året. Nettopp derfor går det helt fint å være borte fra dem en lengre periode. Jeg vet jo akkurat hvor jeg har dem selv om vi ikke ser hverandre så ofte <3

Bare eit spm, korleis gjer dåke det med telefonabonnement? Du legge jo ut ein del på snapchat, og regner då med at du har nett :) Når det gjelder telefonabonnemt er disse ikke- eksisterende, og mobilen min har vært på flymodus siden jeg forlot Norge 3.februar. Det er en helt fantastisk følelse! Nå forgår all kontakt over FaceTime, og jeg bruker kun mobilen de gangene jeg er koblet til nett. Snapchat tar jeg på forhånd og bare publiserer dem når jeg er på internett igjen. Elsker den funksjonen!

Sparer du opp penger og så reiser du så langt de strekker, eller har du spart opp til en fast rute? :) Som sagt har jeg spart opp penger til reisen på forhånd, og nå kommer vi til å reise helt til de pengene tar slutt. En fast rute er over for lenge siden, så nå kan vi bestemme akkurat hvor vi vil reise, og når vi vil gjøre det... noe som endrer seg sånn ca. hver eneste dag. Haha. Dere finner et lengre innlegg om sparing og økonomi HER. 

#inspo #travel #blogger #questions #lately #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 28.04.2017, 15:32

BACKPACKER WITH STYLE


Local time, Mexico, 08.30 am

Dress Nelly Biker Gina Tricot Sunglasses RayBan Earrings Marc Jacobs

Hei, dere! Jeg er som sagt en jente (Omar sa i går at jeg nå faktisk ikke en jente lenger og må betegne meg selv som kvinne..?).. som elsker mote og shopping, noe som kommer litt i veien for mine andre interesser om å reise billig og lenge. Jeg elsker å shoote antrekk, og vil gjerne ha dem så nye og kreative som mulig, men det begynner å bli litt vanskelig etter 3 måneder med den samme garderoben i en ryggsekk. Jeg har likevel klart å holde meg så langt, med unntak av noen småting Anniken hadde med seg fra Norge, og jeg må si jeg er ganske så stolt. Jeg klarer da enda å  sette sammen nye antrekk til bilder innimellom, selv om jeg bare har med meg 3 shorts, 1 skjørt og 2 kjoler. Det må da være bra! Nå skal det sies at antrekket over var alt for varmt for heten vi hadde her i Playa del Carmen i går, så jeg var gjennomsvett før disse bildene ble tatt. Haha. Jeg pynter meg egentlig ikke så ofte når jeg er ute og reiser, men da 2 nye danske venninner plutselig sa at de hadde byttet garderoben min over alt skjønte jeg at stilen min kanskje skiller seg litt ut fra andre backpacker- stiler..? Jaja, det er viktig å beholde alle interessene sine uansett hvor man er og hvem man henger med :-) Jeg er så glad for at jeg valgte å reise etter at jeg var blitt litt eldre, selvsikkerheten rundt alt og alle er så utrolig mye bedre, og det gjør egentlig alt mye lettere! Ha en herlig helg, alle sammen, og ha husk å ha troen på dere selv <3

//Hey, guys! I am a girl (Omar just told me yesterday that I now have to refer my self as a woman..?) who loves fashion and shopping, something that´s not so easy when I also love to travel long and cheap. I love to shoot outfits, and want them as new and creative as possible, but that´s starting to get a little bit hard after 3 months with the same wardrobe in a backpack. I still haven´t used money on shopping, except from when my bestie brought me some news to Mexico, and I have to say I´m proud of my self for not spending all my money on clothes. And I still find some outfits I can shoot, all though I just brought 3 pair of shorts, 1 skirt and 2 dresses. That have to be a good job, right? I have to admit the outfit above was way too hot for yesterday´s heat in Playa del Carmen, and I was so sweaty even before we were done with these pictures.. Haha. I usually don´t do my makeup or dress up like this when I´m out traveling, but when our 2 new danish friends said they wanted to change clothes with me everyday, I found out that my clothes stand out from other backpacker´s trave wardrobe anyway. Haha. Guess it´s important to take care of every interests of yours anywhere and around anyone ;-) I´m so happy that I waited to travel the world for some years, in that way my self confident is much bigger, and I really don´t care what people think of me anymore! And that makes everything much easier. Have a great Weekend, everyone, and remember to believe in yourself <3

#inspo #fashion #travel #blogger #mexico #ootd #minmote #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 27.04.2017, 16:30

OUR HOME IN PLAYA DEL CARMEN


Local time, Mexico, 10 am

Our home in Playa del Carmen, Mexico! <3

God morgen, alle sammen! I dag tenkte jeg å vise dere hjemmet vårt her i Playa del Carmen, eller i det minste uteområdet.. som alltid er min favoritt! Som sagt er det alltid bildespots jeg ser først når jeg ankommer et nytt sted, og da jeg kom hit og så muligheten for noen bilder ovenifra tok det ikke lang tid før jeg fikk med meg Omar ut på området.. nå skal det sies at det høljregnet rett før disse bildene ble tatt, men det gjorde faktisk bare lyset enda bedre. Det er ikke alltid bildene blir like bra i skikkelig sterkt sollys. Her i Villa Alejandra har vi nå bodd i 1 uke sammenhengende, noe som er rekord etter at vi dro fra Norge, og skal bo i 10 dager til. Det er sjeldent vi booker overnattingssted for en så lang periode, men heldigvis ble vi så fornøyde med leiligheten selv om vi ikke hadde sett den på forhånd. Det er virkelig ikke alltid rommet stemmer med det som er på bestillingssidene, men vi fikk (tilslutt) oppgradert rommet til et vi trives utrolig godt i. Her har vi et lite kjøkken, god plass til bagasje og blogging, et lite spiseområde, terrasse og masse sollys. Og det beste av alt? I naborommet bor eierne og deres 2 små Chihuahuas som stadig kryper seg gjennom gjerdet og over på vår terrasse, det blir virkelig ikke bedre enn det <3 Hehe. Jeg skal prøve å få tatt noen bilder inne i leiligheten vår også, slik at dere kan se. Det minner meg faktisk veldig om et lite sommerhus på Sørlandet, noe jeg absolutt ikke sier nei takk til i fremtiden ;-) På den fronten er jeg forresten superheldig! Jeg er født og oppvokst på Sørlandet, som er Norges desidert vakreste sted om sommeren, og her vil jeg alltid ha familien min å komme hjem til og tilbringe sommeren i Norge hos <3 Det blir litt annerledes denne sommeren, men vi er i full sving med planleggingen av videre reiseplaner, og det ser ut som om vi har veldig mye fint å glede oss til videre! Jeg gleder meg til alt er sikkert og jeg kan dele ting med dere :-) Stay tuned, og ha en nydelig torsdag videre! Snaaart helg :-D

//Good morning, everyone! Today I want to show you where we live here in Playa del Carmen, or at least the outdoor area.. which always is my favorite at a hostel/hotel! When I come to a new place I always see the picture spots right away, and as soon as I saw this pool area and a place to take pictures from above I drag Omar with me outside again after the check in. It was raining like crazy right before this, but the light turned out great! Sometimes it´s not easy to take good pictures when the sun is fully shining. We have now stayed here in Villa Alejandra for a whole week, that´s a new record after leaving Norway, and we are staying for 10 more days. We never book a hostel/hotel for that long time, but luckily we love this place and the apartment. It´s not always you get the same room that you see in the pictures when you order, but we finally got the right room after changing, so now we are more than happy with this one. We have a little kitchen, good space to unpack, my own blogg area, eating table, balcony and a lot of sunlight coming in. And the best part is that the owners live in the neighbor room and have 2 little Chihuahuas who always go trough the fence to get into our balcony! It doesn´t get any better than that <3 Haha. I will take some pictures of the apartment to show you later. It really reminds me of a little cute house South in Norway, something I really want in the future <3 Or, I´m lucky that way, because the South part of Norway is really the best in the summer, and since I´m born and raised there I will always have my family there to come home to and spend my summer at <3 This year´s going to be different though, but we have started to plan our next step on this adventure, and it looks like we have something great coming up as well! I´m looking forward to share everything with you once it´s for sure :-) Stay tuned, and have a great Thursday! Sooooon Weekend :-D 

#inspo #travel #blogger #mexico #home #playadelcarmen #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 26.04.2017, 16:02

DEN MEXICANSKE MATEN


Local time, Mexico, 09 am

When food is life! <3

Er det noe det går mye av mens vi er i Mexico så er det den tradisjonelle mexicanske maten! De tidligere årene jeg har vært her i landet har jeg ikke vært svært begeistret på noe annet enn nacho- chipsen, men i år digger jeg både det ene og det andre. Det har vell kanskje noe med at jeg har blitt mindre kresen, mer glad i chili og elsker å teste ut nye retter. Nå er den mexicanske maten vi spiser kanskje ikke så veldig variert, men jeg har i allefall trykket ned utallige burritos, tacos og grillet kylling. For det er stort sett det vi spiser om dagen! Haha. Nå har jeg planer om å spise meg lei på mexicansk taco før vi forlater dette landet også, så det er vell bare å komme i gang. Over har dere noen fristende bilder av tacos med fisk og scampi, som dere ser er noe helt annet enn den norske tacoen (som jeg savner noe innmari!!), og den aller beste grillede kyllingen du finner. Denne spiste vi for 3 år siden også, og siden sjappa den selges på bare ligger et steinkast unna leiligheten er det klart at vi måtte tilbake i år! Og der har vi nå spist 3 ganger allerede! Ikke så rart når man får middag til 2 personer for bare 40 norske kroner, eller hva? Mexico er som jeg har sagt tidligere billig, men kjenner du stedet godt nok kan du seriøst leve superbillig! Det er akkurat det vi gjør om dagen, så får vi heller spare de litt dyrere dagene til nye utflukter når det er tid for å oppdage nye steder igjen <3 

//We eat alooot of Mexican food these days! Not weird though, just look how delicious everything is at these pictures! The last times I´ve been here I haven´t really liked the Mexican food that good, but now I love it. Guess it´s because I´ve become less picky, I love chili now and I also love to taste new food. The Mexican food we eat now may not vary that much, but I have at least had too many burritos, tacos and grilled chicken. Because that´s almost everything we eat! Haha. I have planned to eat so much tacos when I´m here, so I won´t miss it when I leave, so I just have to continue eating ;-) At the pictures you have some delicious fish and scampi tacos, as you can see is something really different from the taco in Norway (which I miss alooot!!), and the best chicken in town. We ate the same one 3 years ago, and since the vendor is just where we live, we had to go back this year. And now we´ve been there like 3 times already. Not weird when you can have dinner for 2 for only 40 Norwegian Kroner, right? As I´ve said Mexico is cheap, but if you really know the place you can live even more cheap than cheap. Haha. Feels so good, and then we can save our money to more expensive tours later when we discover new places again <3 

#inspo #travel #blogger #food #mexico #tacos #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 25.04.2017, 16:23

HVERDAGEN I MEXICO


Local time, Mexico, 09. 20 am

This is our everyday life in Mexico! <3

God morgen, solstråler! Har dere det bra? Jeg har det veldig fint, og storkoser meg med rolige og avslappende dager her i Mexico. Ettersom vi har vært her i Playa del Carmen x antall ganger tidligere, har vi i bunn og grunn gjort det meste som er å gjøre før, noe som resulterer i at vi gjør svært lite spennende om dagen. Etter et par måneder på farten rundt omkring og over alt, er dette utrolig deilig. Vi bor nå på ett sted, ser den samme byen hver dag og varierer i svært liten grad hva vi bedriver dagene våre med. Det føles litt ut som en hverdag igjen, sett bort ifra jobb, og vi nyter det.. i allefall for en liten periode. Vi har som sagt endret meninger om å bli i Mexico veldig lenge, og holder nå på å finne ut av hva vi faktisk vil videre. Det høres kanskje ut som et luksusproblem, noe det også er, men jeg skal love dere at det ikke er barebare å finne ut av det når man faktisk kan og vil gjøre absolutt alt. Hvordan velger ut et nytt land man aldri har vært i tidligere, når man ønsker å se alle land i hele verden? Haha. Vi får se hva det blir til. Dagene våre nå går til å legge oss og våkne når kroppen ber om det, trene sånn ca. annenhver dag, ligge på stranden og sole oss og bade, høre på krim på ørene, slappe litt av i leiligheten og stelle oss før vi finner oss et nytt sted å gå ut å spise. Kveldene avsluttes med litt bytitting og vindusshopping, før det som regel blir noen episoder med en god tv- serie i sengen før vi sovner. Som dere ser på bildene finnes det fortsatt små perler av noen strender her i Playa del Carmen, jeg anbefaler dere som kommer hit å gå så langt mot venstre (når du har havet foran deg) som mulig. Strandområdet forbi Mamitas og bortover er så mye finere enn selve public beachen langs Avenida 5 (hovedgaten i Playa). Jeg regner i grunn med at det samme gjelder om du går lenge langs stranden i motsatt retning. Uansett.. Det er lite stress, nedturer og klaging, og jeg føler meg mer avslappet enn på lenge. Vi kan vell si det slik at vi nå bruker favoritt- stedet vårt til å lade batteriene, og at vi om ikke alt for lenge er klare til å starte nye eventyr og utforske enda mer av denne fine verden vi lever i! <3 Jeg håper alt står bra til hjemme i Norge også! Mange klemmer fra Mexico- Janne :-)

- Jeg tenker forresten å svare på noen spørsmål som har blitt stilt den siste tiden i et eget innlegg snart, så om dere lurer på noe er det bare å spørre meg i kommentarfeltet under dette innlegget :-) -

​//Good morning, sunshines! How are you? I feel great, and really relaxed after some good and calm days here in Mexico. We have been in Playa del Carmen many times before, and therefor we have also done most of the things worth doing here, which means we don´t do anything special the days we are here now. After some months out traveling everywhere, it feels so good to just relax every day. We now live at the same place, seeing the same city and almost don´t vary our days at all. It feels like a normal everyday life again, except from the work part, and we really enjoy it.. for now! As you already know we have changed our plans to stay in Mexico for a long while, and are planning our next step as we speak. It may sounds like a luxury problem, and it for sure is, but it´s not easy to figure out where to go next when you want to do everything and see everywhere. How to pick a new country you haven´t seen before, when you really want to see them all? Haha. Guess we´ll see.. Our everyday life now is to go to bed and wake up when our bodies tell us too, workout like every other day, lay on the beach to relax and swim for some hours, listen to Storytel, take a shower and relax at our apartment, and then find a new place to have dinner. In the evening we always go for a walk in the city and looks in different stores, before we´re watching some episodes of a TV show we like. As you can see at the pictures above you will still find some beautiful beach spots here in Playa del Carmen, I recommend you to go all the way to the left (when you have the ocean in front of you). The beach areas past Mamitas beach and furter away is so much more beautiful than the regular public beach in front of Avenida 5 (the main street in Playa). I guess it´s the same thing if you go all the way in the other direction as well. Anyway.. We don´t stress, feel bad or complaining nowadays, and I feel more relaxed than in a really long time. I  guess you can say that we use our favorite place to get charged, and that we will be more than ready to see new part of the World after some weeks here. I´m soon ready for new adventures <3 I hope you all feel great, and I´ll talk to you soon! Hugs from Mexico :-)

-  I´m planning on answering some questions I´ve gotten recently in a post soon, so if you have some questions feel free to ask me in the comments below :-) -

#inspo #travel #blogger #mexico #playadelcarmen #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 24.04.2017, 15:54

DERFOR FORLOT JEG NORGE


Local time, Mexico, 09 am

How can life work if you don´t?

God morgen, fine dere! I dag tenkte jeg å snakke litt om valget jeg tok i starten av sommeren 2016 og hvorfor jeg forlot Norge med en instilling om "for godt". Nå har det seg slik at denne tanken allerede har endret seg, og at alle små drømmer om å kjøpe, starte noe eller jobbe i utlandet har forsvunnet - jeg skal helt klart tilbake til Norge i løpet av 2017. Og med det sikre valget sier jeg meg fornøyd med målet om å finne meg selv og min plass her i verden i løpet av denne turen. Jeg skal for alltid leve og bo i mitt kjære, vakre Norge. Så får jeg heller reise ut på ferier og langturer så fort lysten og muligheten byr seg. Det var vell i juni 2016 at jeg med sikkerhet kunne si at jeg var sikker på valget om å forlate Norge for en god stund. Jeg ville si opp jobben, selge alle tingene mine og rett og slett utforske denne verden og alt den har å by på. Om jeg angrer? Så langt i fra! Ved siden av å reise alene til Mexico i 2013 er dette det aller beste valget jeg noen gang har tatt her i livet! Nå får jeg sett så utrolig mye av det jeg ønsker å se, jeg får drive med min største interesse på fulltid, og jeg har som sagt blitt sikker på at det er i Norge jeg vil bo, jobbe og stifte familie i fremtiden. Det er i allefall en god start! Tankene mine har sakte, men sikkert, begynt å endre seg tilbake til at hverdagen er fin, men hva var det egentlig som fikk meg til å slippe alt jeg hadde i hendene og reise til den andre siden av jorden på ubestemt tid? 

Stresset - For det første var det stresset i Norge og jaget etter hele tiden å komme seg videre. Det er så mye forventninger rundt en i vår norske livsstil, og rundt disse forventningene kommer alt stresset. Etter mange år på leiemarkedet er det på tide å kjøpe seg leilighet, men dette er ikke bare, bare, når man ikke finner en fin leilighet i Stavanger under 3 mill. For det andre har vi nå begge kommet over 25- årsalderen, vi er i et stabilt forhold, og det er på tide å planlegge fremtiden med giftermål og barn. Men vi er da enda så unge? Jeg var virkelig ikke klar for noen av disse voksengreiene enda, det høres kanskje egoistisk ut, men jeg vil bruke tiden på meg selv og min egen kjærlighet før jeg får barn og vet at jeg kommer til å gi hele meg til ungen(e) min(e). Og nettopp derfor utsatte vi hele kjøpsprosessen midt i visningsrundene og bestemte oss for å reise på heltid. Jobbe kan vi gjøre resten av livet, det samme kan vi gjøre med voksenlivet. Vi skal da være voksne så lenge vi lever nå vi, ungdomstiden får man ikke tilbake.. så hold på denne så lenge som mulig, om det er det du ønsker! Nå følger vi altså vår største drøm, vi lever i nuet, og tiden som hele tiden jager oss hjemme i hverdagslivet har stoppet opp for en periode. Det føles fantastisk ut å leve uten klokka, uten stresset rundt dager og datoer. Jeg vet at dagene går og at hverdagen fortsetter som før hjemme i Norge, selv om jeg selv ikke er en del av den. Men jeg vet også at jeg kan hoppe smertefritt tilbake til den når jeg selv ønsker, akkurat som 45 sekunder på mølla etter de 15 sekundene pause på sidelinjen, og at ting etter 2-3 dager hjemme i Norge vil bli akkurat som før. Bare enda bedre, fordi jeg har tatt de valgene jeg nå har tatt! 

Eventyrlysten - Dere vet det nok allerede, men noe som stadig driver meg er eventyrlysten jeg sitter inne med. Den er som en tikkende bombe, som kommer til å eksplodere om jeg ikke tar den i bruk. Hadde jeg ikke reist nå, hadde jeg ikke blitt lykkelig før jeg hadde gjort det. Jeg kan virkelig ikke gå inne med en stor drøm, uten å fullføre den. Det vil i allefall ikke gjøre meg lykkelig. Slik har jeg alltid vært. Jeg kan ikke gå rundt å si at jeg skal gjøre noe, uten å gjøre det. Det vil bli som et eget, lite nederlag som alltid vil gnage inni meg. Nå fullfører jeg altså drømmen om å slippe ut eventyrlysten i meg på heltid, min ene store drøm som jeg har hatt i 20- årene mine. Hva blir den neste? Jeg vet faktisk ikke, annet enn at jeg vil ha en hund så fort jeg får et stabilt hjem. Og dermed vil det bli en hund så fort muligheten byr seg!

Ensomheten - For går det egentlig an å være ensom uten å være alene? Mitt svar på dette er helt klart ja. På slutten av min tid i Stavanger hadde jeg ingen nære venninner rundt meg, Omar jobbet ekstremt mye og jeg tilbragte svært mye tid alene i mitt eget hjem. Og det er klart at man ikke blir lykkelig av dette! Nå skal det sies at jeg stortrives i mitt eget selskap, er avhengig av alenetid, og kan kose meg med blogging, husarbeid og tv- serier i mange timer uten å kjede meg... men i lengden blir dette også kjipt. Jeg var som sagt mye hjemme da jeg hadde en turnus- jobb som gjorde at jeg arbeidet mye de dagene jeg arbeidet, men også hadde mange fridager i løpet av en uke. I tillegg jobbet jeg på slutten en del som bakvakt, noe som vil si at jeg var hjemme og hadde telefonvakt. Dette er i grunn en livsstil jeg tror jeg kunne ha trivdes godt med i lengden, da jeg elsker å ha fri, hadde jeg bare hatt Omar eller gode venninner rundt meg å tilbringe fritiden min med. Omar jobbet hver kveld med unntak av søndagen, som jeg ofte selv hadde kveldsvakt på, så ja. Vi så hverandre svært lite, og hva er poenget med å finne sin store kjærlighet hvis man ikke har tid til å være sammen? Det er nå vi er unge og skal ha tid til hverandre, om noen år får vi kanskje barn og da vet jeg at alenetiden blir knapp. Vi lengtet begge etter en livsstil hvor vi tilbragte mer tid sammen enn fra hverandre, hvor vi opplevde ting sammen i stedet for å fortelle hverandre om det i etterkant, hvor vi la oss sammen og våknet sammen, hvor vi faktisk var kjærester på heltid og snakket sammen i stedet for å tekste hverandre. Nå har vi snart tilbragt 100 dager sammen hvor vi har gjort alt dette dag inn og dag ut, og det er i bunn og grunn dette som har gjort denne reisen så verdifull. Når jeg kommer tilbake til Norge skal jeg sørge for å flytte til en by hvor jeg er mye nærmere mine mange, gode venninner, og min kjære familie. Og jeg vil fortsette å ha en livsstil hvor Omar og jeg har tid til hverandre i hverdagen. Jeg tror rett og slett ikke Stavanger var plassen for oss.. Og med det har vi tatt nok et valg i livet vi er sikre på, vi flytter til en ny by! Så får heller tiden vise hvor <3

Vi har endelig tid til hverandre og kjærligheten, til å snakke og fundere over livet. Denne reisen har allerede hjulpet oss langt på vei med livets mange valg.. og det beste av alt, den har så vidt begynt! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 23.04.2017, 15:45

BLUE WALL


Local time, Mexico, 08.45 am

Shorts Levis Top Topshop Sunglasses Rayban

Nok en fantastisk dag i Playa del Carmen med strålende sol og over 30 grader! Åh, livet dere, det er ikke annet enn bra for tiden <3 Og jeg elsker hver eneste dag! I går dro vi tilbake til treningssenteret vi trente på for noen uker siden, hvor vi også skal trene de neste 2 ukene. Dessverre er dette litt vell dyrt, så vi kjøpte et klippekort som vi må fordele utover ukene. Denne morgenen blir det en liten joggetur før stranden kaller i stedenfor! Greit å variere en smule. Vi har også bestemt oss for litt sunnere vaner igjen, etter noen uker med masse junk, godterier og alkohol, så nå har vi fylt opp kjøleskapet i leiligheten med nesten alt vi pleide å spise hjemme i Norge. Det eneste som er litt "vanskelig" her er middagene, det er ikke alltid like lett å gå ut å spise sundt, og kjøkkenet er litt for enkelt til å lage noe særlig til middager på. Vi får holde oss til sunne frokost-, lunsj-, og snacksalternativer, og heller prøve vårt beste når det kommer til middagen. En ting er i allefall sikkert, og det er at jeg trives så mye bedre i min egen kropp når jeg spiser sunt! Men nok om mine spisevaner, haha. Nå skal jeg straks vekke Omar slik at vi kan komme i gang med dagen. En liten joggetur står på planen, før fullstendig avslapping på stranden. Vi har nettopp startet å høre på lydboken Stalker av Kepler, og den er såå spennende!! Jeg håper dere andre har en veldig fin søndag dere også <3 Mange klemmer!

//Another magical day in Playa del Carmen with sunny weather and more than 30 degrees! Oh my, life right now, it´s nothing else than beautiful <3 And I really love every day!! Yesterday we went back to the gym we trained at some weeks ago, and where we are going to work out the next couple of weeks too. Unfortunately it´s really expensive there, so we just bought 10 drops in, and have to separate them into the next two weeks. This morning we are going on a little run before the beach is calling again! It´s okay to vary the training anyway. We've also decided to go back to healthy rutines again, after lots of junk, candy and alcohol the last weeks, so now our fridge is filled up with almost everything we used to eat back home in Norway. Feels good to be back on track! The only hard part with this is the dinners, it´s not easy to find something healthy everyday when  you´re going out to eat, and our kitchen is a little bit too simple to cook a good dinner at. I guess we´re sticking to the healthy options when it comes to breakfast, lunch and snacks, and then we´ll try our best when it comes to the dinner. One thins is for sure, and that is that I feel so much better living a healthy lifestyle! But enough about my diet, haha.. Now I´m going to wake up Omar and get our day started. As I said, we´re going for a little run before we´re going to relax at the beach the rest of the day. We´ve started to listening to Kepler´s Stalker, and it´s really really exciting!! I hope you all have a great Sunday as well <3 Kisses and hugs! 

#inspo #travel #blogger #mexico #playadelcarmen #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 22.04.2017, 15:13

HOTEL VS. HOSTEL


Local time, Mexico, 08 am

This is how we live! 

God morgen, alle sammen! I dag tenkte jeg at jeg ville snakke litt om bosituasjonen vår på denne turen, da jeg vet dette er noe mange av dere lurer på. For har vi egentlig råd til å bo på hotell hele tiden? Er hotell alltid bedre enn hostel? Og er hostel bare stygge, bråkete brakker? Nei, nei og nei! Jeg har alltid vært ganske nøye på bostedene mine, og har tidligere hatet å overnatte på stygge steder. Hostel har det aldri vært snakk om, mens jeg nå må si jeg ofte velger et hostel over et hotell. For det første er hotellprisen ofte veldig mye høyere enn hostel- prisen, noe som vil si at du forventer mye mer, og for det andre kan det fort bli veldig kjedelig og asosialt på et hotell. Dette er jo et sted man overnatter hvis man reiser sammen med andre, og kun ønsker å se byen man bor i på egenhånd. Er du på et hostel derimot kan jeg garantere deg at du vil bli kjent med nye mennesker, og at hostellet arrangerer en eller annen form for sosiale sammenkomster, noe som er gull verdt når du reiser i lengden. Som jeg har sagt tidligere bytter Omar og jeg jevnlig mellom å bo på hostel, hotell og i leiligheter. Dette har fungert veldig bra for oss så langt. Nå kan vi slappe av og kun være oss to de gangene vi bor hotell, føle at vi har et eget hjem når vi bor i leilighet, og være sosiale backpackere når vi bor på hostel. For min del handler det nå mer om å finne de billigste alternativene enn de fine. Jeg kan alltids bo på flotte hoteller senere i livet, nå vil jeg bare reise så lenge som mulig. Og i tillegg er det etter utallige hotel- og hostel- opplevelser svært lite som skal til før jeg føler noe er fint eller ekstra bra. Sånn når et hostel tilbyr gratis vann f.eks., da blir jeg helt i himmelen, fordi jeg vet det går så utrolig mye penger på vann i lengden. Haha. Snart er det også på tide å teste ut både Airbnb og Couchsurfing, så da skal jeg selvsagt skrive mer om disse også. I første omgang blir det hotel og hostel, som jeg føler jeg har god erfaring med nå, og under finner dere en liten liste på forskjellene mellom dem:

Hotellrommet er kanskje finere enn hostelrommet, men det betyr også at du vil låse deg litt inne på rommet. Hostellene fokuserer på fellesområdene (både ute og inne) og du vil automatisk trekkes mot andre reisende da du heller velge å henge her enn inne på rommet. 

Hvis du reiser alene kan du også velge å bo i dorms med andre reisende på et hostel, noe som vil si at du aldri føler deg ensom og at du garantert får nye venner å reise videre med! Dette koster også veldig lite, og er ypperlig for en som reiser helt alene.

De fleste hosteler er utstyrt med et felles kjøkken, slik at du kan lage din egen mat når du er ute og reiser. Jeg skal love deg at dette er gull verdt når du reiser langt og lenge, du blir faktisk lei av å spise på restauranter i lengden (tro det eller ei!).

Når det gjelder hotel må du veldig ofte betale ekstra for gratis frokost (i alle fall når du går etter de billige hotellene), og du får lite "goder" med på kjøpet. Et hostel er ofte mer opptatt av disse godene for å tiltrekke seg backpackere, og tilbyr ofte alt fra gratis velkomstdrink, vann, matartikler, sykkelutleie, osv.

Kanskje er hoteller mer bildevennlige, ikke vet jeg.. Men altså, hvem andre backpackere har fotoshoot inne på et hostel- området? Det er som regel bare oss det.. vi ser locations i alt, og er ikke stedet bildevennlig så lager vi det bildevennlig. Og så er som regel uteområdene mye bedre på et hostel, as I´ve said like a hundred times. <3

#inspo #hotel #hostel #backpacker #life #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 21.04.2017, 16:28

VÅR FØRSTE NEDTUR


Local time, Mexico, 09 am

Every day can´t be as perfect ..as this little puppy <3

I går hadde vi vår første nedtur på denne turen, og siden jeg ønsker å vise dere hele backpackerlivet følte jeg for å skrive om dette også, og hvordan vi takler en nedtur. For alle dager kan virkelig ikke være like fine når man reiser over en lengre periode! Nå sier jeg at dette er første breakdown, men det vil vell egentlig bli å lyve... for ja, vi har selvfølgelig hatt nedturer de gangene ting ikke har blitt helt slik vi har sett det for oss, men heldigvis er jeg en veldig positiv person så jeg glemmer disse nedturene like fort som de kommer. Man må jo bare le av slike situasjoner hvor alt går galt når en løsning er funnet, eller hva? Når sant skal sies er vi paret som alltid har lite flaks med oss, men vi har nå blitt vandt til å krangle med hotellresepsjonen fordi vi ikke får riktig rom, funnet aktiviteter å gjøre når været er dårlig, og tar det med et smil de gangene hotellet er skikkelig stygt eller turene vi skal på blir avlyst av den ene eller andre grunnen. I går forlot vi Tulum etter noen koselige dager med dårlig vær, og kom til Playa del Carmen hvor været var enda dårligere. Noe form for regntøy har vi ikke med oss, så vi godtar å bli kliss klass når vi er ute og går, men når vi har verdisaker med blir det litt annerledes. Slik som i går.. Vi bestemte oss for å gå til det nye hotellet for å spare taxi- pengene, men halvveis begynte det å hølje ned så vi ble stående under et tak i nesten 30 minutter. Da vi endelig kom oss frem var ikke rommet vårt ledig før 2 timer senere, og hotellet hadde ingen fellesområder med tak så vi måtte rett og slett begi oss ut i regnet nok en gang. Vi satte oss ned på en restaurant, men måtte gå derfra raskt fordi bordet var reservert, og dere kan tro det begynte å hølje nok en gang i det vi forlot restauranten. Vi stod under et nytt tak i en ny halvtime, men bestemte oss til slutt for bare å spurte til hotellet da rommet var ledig. Heldigvis gikk det fint med tingene våre, og vi fikk endelig tatt oss en varm dusj på et veldig fint rom. Et kvarter senere var hele gulvet vårt fylt med vann, da hotellet er såpass utebasert at alt regnet rant inn. Vi ble først veldig irriterte, men så fant vi ut at vannet kom fra naborommet hvor en gutt lå og sov, og han hadde alle tingene sine spredd utover gulvet! Stakkars.. Ikke fikk vi nytt rom, en beklagelse eller noe, og resepsjonisten sa at været skulle være slik i en uke. Flask sa du? Løsningen på problemene ble donuts og Netflix, etter Mcern og bytur i regnet, og vi fikk til slutt en veldig fin kveld. Så ja, gårsdagens tragedier er allerede glemt, og vi er fit for fight igjen i nydelige Playa del Carmen i dag! Og vet dere hva? Solen skinner og jeg må bare le av gårsdagen <3 God helg, alle sammen, ta vare på hverandre og vær positive :-) 

//Yesterday we had our first breakdown on this trip, and since I wan´t to write about my whole backpacker experience I´m going to share this one too. And how we deal with the breakdowns. Every day can not be perfect when you´re out traveling for a long time. Now I´m saying this is our first one, but actually that´s not true. Of course we have had some breakdowns the times thing don´t go as planned, but luckily I´m a positive person, and I always forget the breakdowns as fast as they come. You just have to laugh about the bad situations when the problems are solved, right? And to be honest, we are a couple with really bad luck, so we are now used to arguing with the hotels for getting the wrong rooms, finding activities to do when the weather is bad, and take it with a smile when the hotel we have order is really shitty or our planned tour is canceled. Yesterday we left Tulum and some nice days there with bad weather, and came to Playa del Carmen where the weather was worse. We didn´t bring any rain jackets or stuff, so we are used to getting wet when it´s raining, but not when we have all our stuff with us. We wanted to walk to our hotel to save some taxi money, but half the way the weather got so bad we had to stay under a little roof for like 30 minutes. When we finally found our new hotel the room wasn´t ready in 2 hours, and the hotel didn´t have any indoor area to wait, so we had to go back into the rain. We found a restaurant to wait at, but we couldn´t stay long because the table was booked, and when we left the restaurant the weather was really shitty again. We found another roof to hide under, but after 15 minutes we decided to run to our hotel because the room was ready. All our stuff were okay, and we got a really nice room. We took a hot shower, but after that the whole floor was covered in water because all the rain did come in to the hotel. Haha! First we were really mad, but then we saw that all the water came from our neighbor, a man who had fall asleep and didn´t see the water.. and he had all his stuff out on the floor! We didn't got a new room, and the staff didn´t say sorry or anything, and the man at the reception told us the weather was going to be like this the whole week. Lucky, huh? The solution of our problems was donuts and Netflix in bed, after McDonald´s and a walk in the main street in more rain. Oh my.. But we had a nice evening after all, and everything is forgotten today. We are once again fit for fight, and this time in beautiful Playa del Carmen. And you know what? The sun is out and I just have to laugh of the situation <3 Have a nice Weekend, everyone, take care and be positive :-) Xx

#inspo #travel #blogger #mexico #playadelcarmen #jannexpor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 20.04.2017, 16:13

SLIK ER LIVET SOM BACKPACKER


Local time, Mexico, 09 am

Slik er backpacker- livet! 

Hei, alle sammen! I dag tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan livet som reiser på fulltid egentlig er. Altså bak fasaden og alle de pene, oppstilte bildene - helt ærlig. Mange tenker ofte på en backpacker som en person som bryr seg lite om mote, sminke og det å pynte seg på tur (over her ser dere at jeg ikke helt faller inn i den kategorien selv om jeg ofte går uten sminke), en vegetarianer som lever på pasta og grønnsaker (faller visst ikke helt inn her heller selv om vi ofte spiser vegetarianske retter) og har et typisk utseende som rastafletter, vide bukser i alle farger og fasonger og bryr seg mye om miljøet, om jeg skal ta det enkelt. En backpacker faller ofte inn i en egen kategori som folk som ikke passer inn i kanskje har lett for å dømme, men den dag i dag ser du alle mulige mennesker i alle aldre og fasonger som backpacker. Det har blitt så vanlig å reise langt og lenge, og en backpacker kan være hvem som helst! Her kommer noen setninger om mitt virkelig liv som backpacker både på godt og vondt, for som dere sikkert allerede vet er ikke backpackerlivet bare glamorøst og fantastisk hele tiden.. og det er svært forskjellig fra person til person ;-)

For å reise lenge må man bo billig, og da kan man ikke forvente mye. Jeg sover ofte i senger med maur, rom jeg har sett kakerlakker i og som ikke har air- condition og jeg bruker dusjer som ikke fungerer. Ofte er badene felles, og derfor ikke veldig reine.. akkurat som de offentlige toalettene. Før ville jeg ha freaket ut, men nå gjør det meg ingenting! Det skal også sies at mange av de billigste stedene er de aller beste å bo på!

De billigste skjønnhetsproduktene blir alltid kjøpt inn, og jeg gjør sjeldent mer enn å pusse tenner ved morgen- og kveldstid. Hjemme kunne jeg bruke opptil 30 minutter bare på kveldsstell med diverse renseprodukter og kremer, men nå er det viktigste å føle seg rein. Som jeg skrev på Instagram i går klarte jeg å ta feil av bodylotion og balsam her om dagen, dere kan jo bare tenke dere hvordan håret mitt så ut dagen etter. Haha

Vi møter utrolig mange ulike mennesker på denne reisen, og omtrent ingen av dem er like som meg. Altså: ingen backpackere er like, og det finnes ikke lenger en typisk backpacker- person. Det er så spennende å snakke med alle mulige mennesker, som jeg garantert ikke ville ha møtt om jeg bare ble hjemme i Norge. Der er det ikke vanlig å slå av en samtale på bussen, men her kan en snakke med hvem som helst. Jeg blir garantert en mester på small talk etter dette eventyret, noe jeg også håper og trenger. Til nå har vi blitt kjent med mennesker i alt fra 18- 40 år, og vi kan fint stoppe i en butikk og bli stående i 1 time og bare snakke med en helt fremmed fordi h*n også var skandinavisk. 

Jeg går sminkefri så og si hver dag, og har gått i de samme antrekkene x antall ganger. Jeg forstår enda ikke hvordan jeg fortsatt kan ta fine antrekksbilder når garderoben er så begrenset. Jeg har virkelig lært at alt går an på denne turen, og at jeg ikke trenger 1000 nesten like jeans i klesskapet mitt. Kreativitet er en veldig fin ting! Og ja, av og til må vi vaske klær i dusjen.

Vi spiser utrolig mye god og ny mat, men siden jeg nå har reist i snart 3 måneder har det ikke så mye å si for meg hva jeg spiser lengre bare jeg blir mett. Nå blir jeg mest fornøyd når vi finner noe godt som i tillegg er superbillig! Eller slik som nå hvor hostellet har gratis tilbehør og vi kun trenger en pastasaus for å lage en god middag. Jeg tror vi har levd på rundt 50-100 kr dagen her i Tulum, og det er så gøy! Jo mindre penger vi bruker, jo lengre kan vi reise. Og vi er ikke de som lar være å gjøre ting for å spare penger, så da er det greit når det nødvendige som mat og opphold er ekstra billig. 

Det er (åpenbart) mye reising, og mye flytting. Vi har til nå bodd på nærmere 40 ulike steder, og på ett sted maks 5 dager. I dag flytter vi oss til Playa del Carmen for hele 17 netter på samme hotell, så det kommer til å bli amazing! Jeg er en smule lei av å pakke opp og ned av sekken min nå. Haha

Jeg kan ta dag for dag og gjøre hva enn jeg vil hver eneste dag, og det tror jeg må være det beste med denne reisen. I tillegg til at jeg endelig får vært sammen med min kjære litt mer enn 1-2 ganger i uken. Hjemme i Norge jobbet vi veldig motsatt av hverandre, når Omar sov gikk jeg på jobb, og når han kom hjem fra jobb sov jeg. Nå har vi hengt sammen hvert sekund i snart 100 dager og vi er fortsatt ikke lei av hverandre. Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter de gangene vi har vært ekstra slitne og leie, men det skulle bare mangle når vi faktisk er sammen hvert sekund hver eneste dag. Slå den! 

I tillegg opplever jeg noe nytt omtrent hver eneste dag, og det er nettopp dette som gir meg glede og inspirasjon, så at jeg har gjort et rett valg i livet er helt sikkert og visst! Jeg er mer lykkelig enn på lenge, og jeg vet at når jeg har opplevd nok for denne gangen vil jeg være mer rustet for hverdagen hjemme i Norge. Jeg begynner å innse at målet med reisen vil være nådd når tiden for å vende snutene hjem er inne! Nei dere, har dere muligheten (og ønsker det), så REIS! Jeg unner alle dette fantastiske eventyret! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 19.04.2017, 16:28

WHERE ARE YOU PARADISE?


Local time, Mexico, 09. 30 am

Pictures from Panama! <3

I går var vår første hele dag her i Tulum, og siden været var så bra bestemte vi oss for å sjekke ut stranden her. Vi gikk tilsammen 1,2 mil frem og tilbake og tok dette som dagens økt, men var dessverre kjempeskuffet over området vi kom frem til. HVOR har det blitt av mitt kjære, vakre Tulum? Som i Playa del Carmen er også stranden overfylt av tang som har kommet med vinden, og jeg tipper stranden er halvert på bare 3 år. Det er så synd, for favorittene mine har alltid vært Tulum, Playa del Carmen og deretter Cancun, men nå er det hele snudd tvers om og Cancun går inn på en god nummer 1. Det ble dessverre ikke noen fine bilder på stranden som planlagt i går, så dere får heller nyte synet av et lite tilbakeblikk fra vakre Panama. Heldigvis har vi flere steder i Mexico vi skal sjekke ut denne gangen, så jeg håper vi finner noen nye paradis om ikke alt for lenge :-) Det hjelper ikke særlig at det pøsregner og tordner her denne morgenen heller. Haha, og når hostellet har satset på uteområdet som jeg egentlig liker svært godt er det vanskelig å finne et sted å blogge i skjul. Jeg antar ikke alle dager kan være like fine på reise heller? ;-) Jeg tar det hele likevel med et smil, det skader ikke å bruke en hel dag inne når hverdagen er en lang reise. Vi har en god del planlegging foran oss uansett, og det er slike ting vi utsetter når vi har mulighet til å utnytte oss av solen i stedenfor. Så med mindre dette regnet stopper snart, ser ikke ut til at det skal gi seg med det første, bare sjekk ut Snapchaten min @Jannelb så forstår dere hva jeg mener, ser jeg for meg at dette blir en skikkelig planleggingsdag. Ha en fin onsdag, alle sammen <3

//Yesterday we had our first fully day here in Tulum, and we decided to check out the public beach here. We walked there, 12 kilometers, instead of training that day, but was really disappointed when we saw the beach. Where is paradise Tulum as I remember it from 3 years ago? Just as in Playa del Carmen all the seaweed has destroyed the beautiful beaches, and I guess it´s just half as big as it was earlier. It´s so sad, because my favorites has always been Tulum, Playa del Carmen and then Cancun, but now Cancun is my big favorite because that´s the most beautiful place of them today. So I didn´t took any idyllic pictures at the beach today, so I´m just going to show you some I totally forgot to show you from Panama instead :-) Luckily we have a lot more places to discover here in Mexico, so I hope we´ll find some new favorites later. Today it´s raining a lot here in Tulum, so I guess we´ll just stay at the hostel. We have a lot planning to do, which we always forgets when it´s sunny, so today we have time to sit down and plan everything. That´s not a bad thing when you´re traveling full time. If you like you can see more pictures on my Snapchat @Jannelb, as you can see there the weather is really bad today! Have a nice Wednesday, everyone <3 

#inspo #travel #blogger #tulum #mexico #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 18.04.2017, 15:09

SUMMER LOVIN


Local time, Mexico, 08 am

Skirt Styleconnection Top Bikbok Choker Costa Rica Shoes Adidas Sunglasses Rayban

God morgen, alle fine! Jeg er nå å finne i Tulum og som jeg forventet er hostellet vi bor på nå både sosiale og fult av gode fasiliteter. Etter å ha bodd både her og der de siste månedene er slike ting noe vi virkelig setter pris på! Her snakker vi gratis vann, yoga, ris, pasta, salsakurs, krydder, kaffe, alt av frokost som pannekaker, musli, egg, yoghurt, frukt, drinker en time hver kveld... and you name it. Og det beste av alt er at dette er en av de billigste hostellene i Tulum! Jeg sa jo at Weary Traveller var en favoritt, og det er det fortsatt 4 år senere. Stemningen er god, uteområdet (som dere vet jeg er opptatt av når jeg reiser) er topp, hostellet har 2 hunder og 1 katt og ja, jeg storkoser meg allerede. Etter litt flere timer på bussen fra Cancun til Tulum enn det vi så for oss i går, bestemte vi oss for å dra på trening så fort vi kom til Tulum. Helt ærlig var dette det siste som fristet oss, men jeg visste at det ville gi oss ny energi og jeg er så glad vi dro! Etterpå var vi både superhappy og fulle av energi, og vi satte oss plutselig ned på et kyllingsted for middag på vei tilbake til hostellet. Da vi kom hit mette og fornøyde var uteområdet fullsatt og de gratis drinkene allerede i gang, så 3 timer etter treningen kom vi oss endelig i dusjen og sluknet på sengen rett etterpå. Haha, det tar på å være backpacker også gitt! Jeg stod opp kl. 07 i dag og så for meg at jeg var den eneste våkne, men her var det allerede full gang på det store ute- kjøkkenet vårt med alle de frivillige her som stelte i stand kaffe og frokost. Litt blogging og kattekos er snart unnagjort, så om en liten time skal jeg vekke Omisen for frokost og morgen- yoga. Jeg håper alle har det fint, og at det er greit å være tilbake i hverdagen igjen. Mange klemmer fra Tulum <3

//Good morning, everyone! You can now find me in Tulum and as I expected our new hostel is great! After living here and there for the last couple of months you really appreciate a good social hostel with good facilities. Here we have free water, yoga, rice, pasta, salsa lessons, spices, coffee, everything you can imagine when it comes to breakfast like eggs, musli, pancakes, yoghurt, fruits, drinks for an hour every night.. and you name it. And the best thing is that this is one of the cheapest places to stay in Tulum. I told you that Weary Traveller is a favorite of mine, and 4 years later it still is! The atmosphere is great, the outdoor area as well, and the hostel has 2 dogs and 1 cat. I really like it here already! After some hours more than we thought from Cancun to Tulum yesterday, we decided to go directly to the gym when we came here. We were about to skip it, but then I remembered how much energy I get from training so we went anyway. And I´m so glad we did, because my energy level increased a lot, and so did my mood. We ended up at a chicken place right after for dinner, and when we got back to the hostel the people was already started with the free Caipirinhas in the bar. 3 hours later we finally took a shower, and then we fall asleep right away. Haha, this backpacking life. Today I woke up at 7 am and thought I was the only one, but when I came out at the kitchen the volunteers were already finished with the big breakfast and coffee. After some blogging and cuddling with the cat I´m going to wake up Omar and then it´s time for some morning yoga. I hope you all feel great, and that it´s okey to be back with work and routines this Tuesday. Lots of love from Tulum <3

#inspo #travel #blogger #mexico #tulum #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 17.04.2017, 15:28

CRYSTAL CLEAR OCEAN


Local time, Mexico, 08 am

Beach days in Cancun! <3

Hola, cómo estás? Eller hei, hvordan går det med dere? som jeg selv ville ha sagt. Dette er sånn ca. det eneste jeg kan når det kommer til spansk, men litt mer om dette skal jeg skrive om siden. Jeg vet at noen av dere lurer på hvordan jeg gjør det i Sør- og Mellom- Amerika uten å snakke spansk. Eller om jeg i det hele tatt kan det. Men før jeg fortsetter, la oss ta noen sekunder å nyte den fine stranden og det blå havet vi har i Cancun! Jeg trodde man måtte til øde, nesten uoppdagede små paradis for å få denne vakre hvite sanden og dette krystallklare, blå havet jeg! Men neida, her i Mexico har vi det rett utenfor døren vår, og det blant tusenvis av turister, lokalbefolkningen og masse søppel. Jeg synes nesten det er litt synd at vi skal forlate Cancun i dag jeg. Tidligere har Playa del Carmen vært storfavoritten i Mexico, og det er det nok enda, men jeg blir bare mer og mer glad i Cancun for hver dag som går jeg. Heldigvis er Mexico- eventyret vårt langt fra slutt, så vi har alltids mulighet til å komme tilbake hit før vi forlater landet. I dag går turen videre til Tulum, og om jeg husker rett synes jeg dette om mulig var enda vakrere enn både stranden og havet i Cancun. Jeg gleder meg til å mimre tilbake til mine tidligere besøk, samt oppdage helt nye kriker og kroker i lille, fine Tulum! Er det noen av dere lesere som har vært der selv kanskje? Og har noen gode tips til oss? Jeg tar som alltid imot alt av tips og råd med en stor takk <3 Nyt mandagen, alle fine, siste helligdag før hverdagen kaller igjen. Jeg kan tenke meg det både er kjedelig etter en fin påske, og samtidig litt godt etter alle utskeielsene, eller hva? :-) 

//Hola, cómo estás? Or hi, how are you? as I would have said. This is like the only sentence I know in Spanish, but I´ll talk about that later. Some of you have asked me about how I´m doing in South and Central America when I don´t speak Spanish, or if I know that language at all, so I´m going to answer that in a post very soon. But before I continue, let´s just take a moment and enjoy the beautiful beach and the blue ocean here in Cancun! I thought you have to go to desolate and undiscovered island to find this white sand and crystal clear water, but here you have it everywhere among all the thousands of tourists, local people and lots of garbage. I actually think it´s a little bit sad leaving Cancun today. Playa del Carmen has always been my big favorite here in Mexico, still is, but now I like Cancun more and more every day I spend here. Luckily our Mexico adventure is far from over, and we can always come back. Today we´re going to Tulum, and if I remember right both the beach and the ocean is even more beautiful there. I´m looking forward to see places I´ve been before again, and to discover new places there this week. Have some of you readers been there before? And do you have some recommendations? Please speak up, I´d love to hear <3 Enjoy your Monday, the last one before work. I guess that feels both sad after a good Easter break, and good to go back to routines after lots of candy, I´m I right? :-)

#inspo #travel #blogger #cancun #mexico #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 16.04.2017, 15:20

SLIK BLIR DU EN REISEBLOGGER PÅ FULLTID


Local time, Mexico, 08 am

Outfit details will be up later! <3

Jeg har stadig en indre drøm om en dag å kunne leve av en fulltidsblogg, spesielt i form av reiser og opplevelser. Likevel har jeg sett at bloggverden er stor og konkurransen enda større. Dessverre er bloggen min langt i fra stor nok til å kunne være mitt levebrød, men jeg jobber likevel hardt og gir aldri opp. For å bli en fulltidsblogger er det selvsagt viktig å ta bloggingen på alvor, og for i tillegg å kunne kalle seg en reiseblogger må man reise. Gode skriveferdigheter, gode bilder og kreativitet er også viktige faktorer for å bli tatt alvorlig. Jeg er som dere ser av min lille liste langt på vei.

Men hva gjør man dersom det ikke er mulighet (enda) til å jobbe med det man virkelig ønsker å jobbe med? Jo, man gir aldri opp, og man finner muligheter til å gjøre det man drømmer om. Jeg er en drømmer, og av den typen som faktisk må oppfylle drømmene mine for å bli fornøyd. Og nettopp derfor er jeg nå å finne i Mexico. Jeg har verken jobb, mange eiendeler eller et hjem, men jeg har det helt fantastisk. Nettopp fordi jeg nå følger min egen drøm. Jeg har akkurat reist Sør- Amerika rundt og er nå i Mexico på ubestemt tid, som har vært min store drøm siden 2013, og mens jeg opplever, oppdager og utforsker verden blogger jeg på fulltid. Jeg gjør altså det jeg så lenge har drømt om å gjøre, og det i seg selv er en seier. Jeg tjener kanskje ikke nok til å gjøre dette på ubestemt tid, men for meg er det viktigste nettopp å leve her og nå. Opplevelser er verdt mer enn penger! 

Jeg har lært at det viktigste her i livet for å bli lykkelig er aldri å gi opp. Selv om ikke dørene alltid åpner seg for deg med det første, så jobb hardt og finn din egen vei å gå. Du kan ikke alltid vente på at en mulighet skal åpne seg for deg, for det er det ikke sikkert at den gjør, du må rett og slett skape muligheten for deg selv <3 Ingen drømmer er for store! 

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels 

Follow
 • 15.04.2017, 17:06

PORTRAITS


Local time, Mexico, 10.30 am

Find him here or @Omar_Pawe! <3

Er ikke kjæresten min kjekk så vet ikke jeg! Jeg tok disse bildene av Omar i går ettermiddag da vi var ute og shootet litt, og jeg synes de ble så fine at de fortjente et eget blogginnlegg. Antrekket mitt får dere få i en post litt senere! Vi dro forresten ut på byen for å sjekke utelivet her i Cancun i går kveld, og hadde det som alltid veldig, veldig gøy med god musikk og masse dansing.. og nattmat. Haha. Utelivet i Cancun er alltid på topp, og klubbene så store og mange at det nesten blir vanskelig å velge hvor en vil dra. Vi går som regel etter musikken, eller hvilke sted vi klarer å komme oss inn gratis, og i går endte vi opp på vår favoritt Mandala. I dag er jeg både sliten og enda stølere enn i går, så jeg tror vi snakker nok en rolig dag på stranda og kanskje litt vindusshopping på kveldstid. Vi får se.. Vi har som regel veldig lite planer for dagene våre her i Mexico, og tar egentlig bare hver dag som de kommer. Det nyter jeg til det fulle! Nå har vi også bestemt at vi på mandag skal videre til Tulum, så jeg ser for meg enda mer fine strender og avslapping. Og forhåpentligvis et litt mer sosialt hostel igjen! Vi skal tilbake til hostellet vi bodde på aller første gangen jeg besøkte Tulum, og som jeg husker den gangen var dette et veldig koselig og sosialt samlingssted. Jeg har også hørt rykter om at de både har hund og katt der, så jeg kan nesten ikke vente! Det blir ikke bedre enn et hostel med kjæledyr <3 Jeg håper dere alle koser dere masse i påsken, og får en fortsatt fin lørdag videre <3 Vi skrives igjen i morgen!

//II took these pictures of Omar yesterday, I thought they were so beautiful that they deserve a own blog post in here! What do you guys think? I have for sure found the most handsome boyfriend <3 We went out shooting yesterday, so you will have my outfit later. The neighborhood here we live now is so beautiful and picture friendly, just got to love it! I think it´s here the rich people of Cancun lives, looks like it with all the houses by the lake and the cars parked outside ;-) We went out to check out the Cancun nightlife yesterday, and we had so much fun. The nightlife here is always on top, with a lot of big clubs, good music and a lot (!) of people. We always go where the music sounds good, and where we can get in for free, and yesterday we ended up at our favorite Mandala. Today I´m both tired and even more stiff than yesterday, so I guess we´ll have another calm day at the beach. Maybe do some windows shopping at night time and have dinner out.. we´ll see. We always take day by day, and just end up doing whatever we like. I kinda love that lifestyle! On Monday we´ve decided to go to Tulum for some days - more beaches and relaxing. And hopefully a social hostel again! Time to make some new friends :-) We are going back to the hostel we stayed at the first time I visited Tulum, and I remember that one as a really cozy and social hostel. And I read that they have both dogs and cats there. so I really can´t wait! A hostel with pets must be heaven for me. Haha. Hope you all enjoy the Easter, and that your Saturday is great <3 Talk to you tomorrow! 

#inspo #travel #blogger #omarpawe #boyfriend #mexico #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 14.04.2017, 16:03

BABY PINK


Local time, Mexico, 09 am

Tee Bikbok Shorts Levis Caps Forever21

God morgen, og god langfredag, mine kjære! Her har dere nok et antrekk med den nye, fine capsen min! Hva synes dere? Jeg har fått helt dilla på denne babyrosa- fargen, og vil omtrent gå til innkjøp av hvert plagg jeg ser i den. Godt for meg at jeg bare vindusshopper på denne turen, foreløpig i allefall, og kun unner meg noen småting som nye smykker, capser, solbriller og ting som gjør at antrekket føles litt nytt ut uten at det fyller opp backpacker- sekken min ;-) Det er ikke alltid så mye som skal til! Her er forresten været strålende om dagen, så Omar og jeg er på stranden hver eneste dag og bare nyter påsken i solen! Har dere bra vær hjemme nå i påsken også eller? Og har dere noen gøye planer for fridagene? Tell me :-) Som jeg har sagt før så elsker jeg å snakke med dere i kommentarfeltet, så ikke vær sjenerte for å legge igjen en kommentar eller to her inne. Det gjør meg bare kjempeglad! I går ettermiddag dro vi på et stort senter i downtown av Cancun, og endte opp med å se den nye Fast & Furious- filmen på kino. Den har kanskje blitt slaktet i media, men jeg elsker alle disse filmene og karakterene, så for meg var den like underholdene som de andre. Det kom til og med en liten gledeståre på slutten der.. Haha. Og ja, crossfiten i går gikk også som smurt! Vi hadde en knallbra økt i nabo- boxen, og nå føles kroppen min seriøst mørbanket ut. Det blir nok treningsfri noen dager fremover nå ja, hvis jeg skal klare å komme meg opp av sengen om morgenen. Ikke bare- bare å gi alt etter litt for mange fridager med styrketrening. Men, jeg lærer visst aldri. Jeg håper påskehelgen din blir topp, og at du nyter helligdagene sammen med alle de du er glad i <3 Mange klemmer fra Mexico! 

//Good morning, and happy Good Friday, loves! Here is another outfit, one with my new caps! What do you think? I´m obsessed with this cute baby pink color these days, and want to buy every piece with it. Luckily I just do windows shopping nowadays, so far at least, and just buy stuff like accessorizes and hats, which make an outfit like new but don´t fill up my backpack ;-) Sometimes you don´t need much to make an outfit cool and fresh again. The weather here is great at the moment, so Omar and I enjoy every one of them at the beach. A perfect easter in my opinion! How is the weather where you are? And do you have some plans for this year´s easter? Tell me :-) As I´ve said before I love to speak with you in the comments, so don´t be shy :-) Yesterday we went to a big shopping mall in downtown Cancun, and ended up to see the new Fast & Furious movie. I know it hasn´t had the best reviews in medias but I have to say I liked it anyway. I like the other movies, and the characters so well that every movie make me a little bit sensitive. My eyes got some happy tears at the end of this movie as well. Haha, like always! And the crossfit yesterday, oh my, what a great workout! Today my body feels all knocked up, so I guess I will stay away from the training this Friday. I never learn that I have to take it easy after some day off. Haha. I hope your easter will be great, and that you enjoy the Holiday with everyone you love <3 Kisses and hugs from Mexico! 

#inspo #fashion #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 13.04.2017, 15:50

BEAUTIFUL CANCUN


Local time, Mexico, 08.50 am

Welcome to the most beautiful big city ever! <3

Good morning, babes! Som jeg såvidt nevnte i går flyttet vi oss til Cancun, og vi bor nå på et nytt hostel ved innsjøen her i hotellsonen av Cancun. Det er så utrolig fult i Mexico om dagen, jeg tror absolutt alle har ferie, så det er ikke særlig lett å finne rimelige overnattingssteder. Derfor endte vi opp et sted vi trodde var helt i ingenmannsland, men som vi er så fornøyde med! Som sagt er hostellet nytt, noe som betyr at det er veldig rent og pent her, i tillegg er den lille innsjø- byen vi bor i både sentral nok og superkoselig. Her skal vi altså bli i en liten uke i første omgang, og jeg lover noen koselige ettermiddagsbilder fra det fine nærområdet vårt snarest. Grunnen til at vi er så usikre på hvor i Mexico vi skal dra videre og hvor vi vil bli litt lengre er nettopp fordi alt av overnattingssteder er fult om dagen, både her i Cancun og nedover hele kysten mot Belize, noe som også vil si at prisene er fordoblet. En backpackers verste mareritt! Her går altså ikke tiden fort nok til slutten av april og begynnelsen av mai, hvor også hotell og hostelpriser stemmer i takt med Mexico ellers så gode priser. For ja, kjenner du Mexico godt som oss er det faktisk superbillig å spise og leve her. Det liker vi, jeg var nemlig redd prisene hadde flydd til vers på de 3 årene jeg ikke har vært her. Over har dere noen fine bilder av Cancun langs kysten, Jeg har kun redigert klarhet og skarphet på dem, så her snakker vi idyll til tusen! Ikke rart jeg er forelsket i dette stedet, eller hva? <3 Nå skal vi straks teste ut litt crossfit, ettersom vi har en box som nærmeste nabo. Wish me luck, og nyt den fine skjærtorsdagen videre!

//Good morning, babes! As I´ve already mentioned we are now in Cancun, and we live at a brand new hostel by the lake her in the hotel zone in Cancun. It´s so filled up everywhere in Mexico these days, I think everyone´s having vacation right new, so its not that easy to find a place to stay. We ended up at this hostel in nowhere (we thought), but it actually turned out great! The hostel is new, and that also means it clean and fresh, and the little area by the lake is so cozy and also not that far from everything. We´re staying here for almost a week in the first place, and than we´ll see. I promise you some nice pictures from this beautiful neighborhood soon ;-) The reason why we can´t figure out where to go next or how long we´re staying at one place is because it´s so filled up everywhere, and that means expensive prices. Not a good thing for a backpacker! We just want it to be the end of April or May right away, so the hotel prices matches the real prices here in Mexico. Because Mexico is cheap and if you know the place you can find really cheap options on everything. I like that! Here you have some shots of Cancun by the coast, as I said, it´s so nice here! I have only edited the sharpness and clarity on these pictures, so I guess you see what I´m talking about :-) Now we´re going to do some crossfit, we have a box as our next door neighbor. Wish  me luck, and enjoy this year´s Maundy Thursday! <3

#inspo #travel #blogger #mexico #cancun #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 12.04.2017, 16:19

UNDERWATER MUSEUM


Local time, Mexico, 09 am

DCIM\100GOPRO\GOPR1224.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1227.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1228.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1249.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1251.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1257.JPG

DCIM\100GOPRO\GOPR1258.JPG

Underwater museum - Isla Mujeres, Mexico!

Er det et sted jeg anbefaler dere å snorkle så er det i Mexico, nærmere bestemt ved Isla Mujeres! Jeg har tidligere vært på snorkletur med katamaran over fra Cancun til Isla Mujeres, og denne gangen dratt på snorkletur til undervannsmuseumet her direkte i båt fra Isla Mujeres. Begge deler anbefales på det sterkeste! Jeg får ikke sagt nok hvor fint vannet er utenfor Cancun, jeg blir helt satt ut av blåfargen hver eneste dag, og revene her er ikke mindre fine for å si det sånn! Her ser du fisk i alle farger og fasonger, i tillegg til skipsvrak og disse statuene under vann. Det eneste dumme når du snorkler (som er mye billigere enn å dykke) er at vi må ha på vest og ikke kan svømme ned til havbunnen. Vell, det stoppet ikke min kjære fra å få tatt noen kule bilder :-) Selv var jeg vest og kamera- ansvarlig under prosessen, haha, så Omar får være stjernen i denne posten! Jeg håper dere liker bildene, og har en veldig fin onsdag. Nå skal vi straks ned på stranden og nyte vår siste dag på øya. Senere i dag går turen videre til Cancun for noen netter. Klem <3

//If it´s one place I recommend you to go snorkle it´s in Mexico, and most of all outside Isla Mujeres! I´ve earlier been on a snorkling tour with a catamaran from Cancun to Isla Mujeres, and this time we went snorkeling to the underwater museum direct from Isla Mujeres with boat. I highest recommend both of them! I´m never getting tired of the blue water outside Cancun, and the snorkeling here is therefor great. The water is clear and blue, and the reefs are amazing too. It´s a lot of colorful fishes everywhere, shipwrecks and these cool statues under water. I´ve never seen something like this when I´ve been snorkeling. The only bad thing here when you go snorkel (much cheaper than scuba diving!) is that you have to wear a life jacket and can´t go under water. Omar did it anyway, so at least we got some cool pictures with the statues. I was the camera and life jackets guard, so Omar has to be the star of this post ;-) I hope you like the pictures, and that your Wednesday is great. Now we´re heading to the beach for our last day at the island. Later today we´re going to Cancun for some nights. Hugs <3

#inspo #underwater #museum #islamujeres #mexico #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
 • 11.04.2017, 16:04

SNAPSHOTS FROM ISLA MUJERES


Local time, Mexico, 09 am

Snapshots from yesterday! <3

Jeg føler veldig ofte denne bloggen består av godt gjennomførte og bra bilder, så i dag tenkte jeg at det var på tide med noen snapshots fra dagen vår. Altså de mer naturlige bildene som blir tatt i løpet av dagen vår, uten å verken være oppstilte eller gjennomførte. Hva synes dere til slike innlegg innimellom? Som sagt befinner vi oss nå på øyen Isla Mujeres, like utenfor Cancun, hvor vi har vært siden søndag og blir frem til onsdag. Jeg har vært her en gang tidligere for 3 år siden, men da valgte vi å reise med en katamaran ut på dagstur. Derfor tok vi et par dager ekstra for å oppleve øyen skikkelig denne gangen. Jeg husker at jeg siden første gang jeg besøkte øyen har sagt at dette er en av mine store favoritter, uten egentlig å huske så mye herfra, men nå ser jeg virkelig hvorfor jeg har sagt dette. Det.er.så.fint.her! Strendene er kritthvite, havet er knallblått (blir sjokkert hver gang jeg ser vannet her og i Cancun), menneskene er superhyggelige, gatene stemningsfulle og ja, livet her er avslappende og fint - akkurat slik vi liker øylivet. I går brukte vi dagen på snorkling og båttur, noe som var helt perfekt i det fine været vi har her på Isla Mujeres. Vi var ikke like heldige i Playa del Carmen, men nå ser det ut som om solen har kommet for å bli. Jeg håper dette stemmer i innlandet også :-) Jeg filmet hele gårsdagen, så det skal dere få se så fort jeg har fått redigert ferdig vloggen. I dag skal vi kun bruke dagen på å chille på stranden og nyte vår siste, fulle dag her! Vi skrives igjen veldig snart <3

//I feel that this blog often contains perfect pictures with good planning, so today I wanted to share some snapshots with you instead. Here you have some more natural pictures from yesterday, and I hope you like it! I think I will start to share more everyday pictures with you in here as well, what do you think about that? I guess not every  picture have to be perfect :-) As you already know we´re at the island Isla Mujeres, right beside Cancun, where we´ve been since Sunday and are going to stay until tomorrow. Last time I was here 3 years ago, we just had a day trip with a catamaran, so this time I wanted to stay longer to really discover the island. Since the first time I have always said that this island is one of my favorites, and now I remember why! It´s so beautiful here! The beaches are white, the water is so blue it shocks me every time I see it, the people are nice, the streets cute and life here is just good. Just as we like it on an island! Yesterday we went out on a boat to snorkle all day long, I filmed the whole day, so stay tuned for another vlog soon! Today we´re going to use our last, full day here on the beach, the weather is really good these days so we have to enjoy it. Talk soon <3

#inspo #travel #blogger #mexico #islamujeres #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits