• 30.04.2016, 10:20

HOME FOR THE WEEKEND


SAMSUNG CSC

God morgen, og god lørdag, fine lesere! Jeg regner med de fleste av dere som leser dette er like klare for helg som det jeg er? Som sagt elsker jeg lørdager, og i øyeblikket er jeg på vei hjem til Tvedestrand. Siden jeg ikke har mulighet til å dra hjem så ofte, er det ekstra gøy de gangene jeg gjør det. Nå gleder jeg meg masse til toget er fremme og jeg møter Mamma, Pappa og Kira på togstasjonen. Jeg er veldig klar for en liten hundevalp som kommer til å spise meg opp når jeg møter henne :-) Finnes det egentlig noe bedre enn kjæledyr?

SAMSUNG CSC

På bildene ser dere gårsdagens husmorpoeng til meg. Eller det første av dem i allfall. Jeg hadde altså mine øyeblikk på fridagen min i går, jeg elsker å ha tid til å kose meg her hjemme og gjerne stelle i stand noe godt på kjøkkenet. Omar våknet altså til nystekt granola (HER) og dette frokostbordet, og det satte vell i grunn smilet hans for resten av dagen. I stedet for trening bestemte vi oss for en lang og god joggetur ute i sola, noe som endte opp med 8 gøye km.. Tenk at jeg skulle si at jogging var gøy! Love it. Senere ble det hjemmelaget kjøttkaker, poteter, ertestuing og brun saus etter Omar sitt ønske, før Omar dro på jobb og jeg hadde tacokveld med min kjære Jeanett. Jeg har faktisk ikke sett den jenta siden før jeg dro til Thailand, så dere kan tro gjensynsgleden var stor! Dessverre flytter hun snart tilbake til Bergen igjen, så det gjelder å utnytte vår siste måned sammen godt.

SAMSUNG CSC

Jeg hadde som dere sikkert har forstått en helt perfekt fredag, og jeg regner med lørdagen min blir vell så fin. Har dere noen gøye planer for helgen da? Jeg skal kun nyte tiden med familien min og de andre venninnene mine som har kommet hjem denne helgen. Jeg gleder meg til masse kvalitetstid med alle jeg er glad i! Jeg må nesten se å avslutte her så jeg rekker toget jeg skal ta. Vi skrives igjen fra Tvedestrand. Kos dere så lenge!

#hverdag #blogg #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 29.04.2016, 19:10

5 GODE GRUNNER TIL Å SOVE ALENE


SAMSUNG CSC

1. Aller først har vi nærkontakten. Jeg vet i allefall at jeg ikke får sove når noen ligger for nærme meg. Både pusten, varmen og armene rundt meg gjør at jeg får klaus etter et lite minutt, spesielt hvis jeg er stuptrøtt. Sover du alene slipper du altså klamme, halvsøvnige kropper som gjør alt for å åle seg nærmere deg samtidig som du sakte, men sikkert  beveger deg nærmere og nærmere kanten av senga. Til slutt er du så nære å falle ut at du må gå ut av senga og legge deg på den andre siden... og så er det på an igjen.

2. Du slipper at noen stjeler dyna di i løpet av natten, og at du våkner opp iskald uten noen dyne. Personen som har stjelt din har enten to dyner selv, eller har kastet sin egen på gulvet for så å ta din etterpå. Egoistisk spør du meg!

3. Det er ingen som vekker deg mens du er i din dypeste søvn, noe som garantert kommer til å skje flere enn en gang i uken ettersom dere helt sikkert ikke legger dere på likt hver kveld selv om dere er samboere. Og hva skjer så? Jo, du våkner og får ikke sove igjen, mens synderen slukner på ett minutt. Og så ligger du der alene våken midt på natta.. 

4. Du slipper å våkne av at du får en albue i trynet fra sengenaboen din. Eller av at noen snakker, ler, roper eller gråter som følge av ulike drømmer og mareritt. 

5. Den gode plassen! Åh, så deilig det er med en hel seng for seg selv, med to dyner, tre tepper og ørten puter oppi. Du kan ha så mye ville mareritt og store bevegelser du bare ønsker uten at noen andre blir irritert. 

Over var fem gode grunner til å sove uten andre. Flere av disse punktene kan vell i grunn refereres til meg selv. Jeg vekker nemlig min kjære minst en gang i uken med latteranfall, skrik, vonde drømmer og albuer her og der. Men så er det han som stjeler dyna mi da.. Under har jeg vendt litt på rekken og sett det positive i det negative. For jeg regner vell egentlig med at de fleste av dere heller vil sove med sin kjære enn å sove alene? I know I do! 

1. Så var det denne nærkontakten da. Ikke en eneste dyne kan gi deg så mye varme som sidemannen når du legger deg. Fryser jeg, kryper jeg bare bort til Omisen min og vipps så var jeg ikke så kald lenger. Jeg hater å fryse når jeg er trøtt! Så kan jeg heller rulle meg tilbake til min egen side når jeg holder på å sovne.

2. Hva så om noen stjeler dyna di? Du merker det uansett ikke før du våkner igjen, og da er det bare til å stjele den tilbake. Jeg vil mye heller ha en som stjeler dyna mi enn å være alene på rommet i det jeg våkner av rare lyder på utsiden av soveromsvinduet eller noe jeg tror er i stua. Haha, dere skal se meg i det jeg lister meg sakte ut av rommet klar for å "angripe", for så å finne ut av at det er Omar som sitter i sofaen og ser på Youtube- videoer på mobilen. Et av mine mange "akkurat våknet fra et mareritt går i halvsøvne"- moments som har skapt mye latter her i huset.

3. Kanskje dere ikke legger dere på likt hver eneste kveld, og kanskje du våkner av partneren din når han kommer og legger seg litt senere på kvelden. Men tenk de gangene dere begge er våkne midt på natta. Er det ikke da utrolig godt å ha noen å dele tankene om verdensrommet, flyvende biler, kjøttetende planter og alt annet som dukker opp i hodet ditt de gangene du ikke får sove? Det er hardt nok å fundere på disse viktige tingene sammen med noen, tenk hvis du var helt alene.

4. Og disse marerittene jeg stadig sliter med! Hvordan i huleste skulle jeg overlevd om jeg våknet opp fra disse hver natt alene? Jeg er redd nok som jeg er i det jeg da våkner, og det verste er at jeg husker dem som om det hele har vært virkelig.. Tenk hvis ikke Omar var der for å dra meg tilbake til virkeligheten, ikke kunne trøste meg de gangene jeg våkner av at jeg gråter, eller le med (av) meg når jeg våkner til latteranfall.

5. Med mine 1,62 har jeg den gode plassen jeg akkurat snakket om selv om jeg har en mann som er nesten 1,90. Jeg elsker kanskje å sove for meg selv, men jeg elsker også å rulle helt inntil Omar når jeg våkner hver eneste morgen. Det er den aller beste følelsen i hele verden!

Konklusjonen er: heller en svett kropp som følger etter meg i søvne når jeg helst vil sove alene i et hjørne, en albue i tryne eller en mindre dyne enn en natt uten min kjære trygghet. 

SAMSUNG CSC

#jegsoverikkealene #skriving #hverdag #blogg #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 29.04.2016, 11:48

VERDENS BESTE GRANOLA


SAMSUNG CSC

- 2 dl valnøtter, 2 dl hasselnøtter, 2 dl mandler, 2dl linfrø, 2 dl solsikkekjerner, 3 dl sesamfrø, 2 dl havregryn, 2dl vann, 1 dl olje, sukrin, kardemomme, salt -

Fremgangsmåte: Grovhakk nøttene og bland dette med resten av frøene og havregrynet. Bland 1-2 teeskjer med salt, 5 spiseskjeer med sukrin, olje og vann og rør godt. Fordel utover en bakeplate og strø et lag med sukrin over, sett dette i midten av ovnen på 200 grader i 15 min. Ta sa ut brettet og fordel blandingen godt, strø over et nytt lag med sukrin og sett inn i ovnen igjen i 15 nye minutter. Fortsett med dette fire ganger, altså 1 time. De to siste rundene strør du også over et lag med kardemomme sammen med sukrinen. La blandingen stå til avkjøling i ca.1 time.

SAMSUNG CSC

Ny onsdag betyr egentlig ny oppskrift her inne på xplor.blogg.no, og siden jeg ikke fikk gjort noe med det på onsdag tenkte jeg nå å gi dere oppskriften på noe jeg liker å kalle verdens beste granola. Det var min kjære venninne Ingunn som ga meg dette fine glasset fylt med granola til bursdagen, men siden jeg ikke kom hjem før i påsken fikk jeg det av henne da - og det ble spist opp på én uke. Både Omar og jeg er enige i at dette er den beste blandingen vi har smakt, og nettopp derfor ønsker jeg å dele den videre med dere. Ingunn sa at hun hadde funnet oppskriften på bloggen til Caroline Berg Eriksen for en god stund tilbake, men at hun har gjort den litt til sin egen. Så vet dere det :-) Jeg vet at jeg kanskje sier dette ofte under oppskriftene mine, men denne dere prøve! Helt perfekt i yoghurt- og Cottage Cheese- blandingen jeg har til frokost hver eneste dag, gjerne med friske bær over. Det er faktisk noe av det aller beste jeg spiser! 

SAMSUNG CSC

Jeg håper forresten at dere liker denne faste oppskriftsonsdagen (selv om den kom på fredag denne uken)? Hvis noen av dere har noen ønsker eller idéer til oppskrifter dere gjerne skulle ha sett her på bloggen må dere bare legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget. Ha en fin fredag!

#oppskrift #granola #food #mat #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 28.04.2016, 19:16

FAV GIRLS ON INSTAGRAM


Janni Delér jannid

Lisa Olsson lisaolssonblog

Victoria Törnegren victoriatornegren

Emitaz emitaz

Kristin Sundberg kristinsundberg

Frøya Sofie Winther frejskatt

Milla Persson millapersson

Jeg er på jobb når dere leser dette, så innlegget er derfor forhåndsskrevet. Jeg tenkte det kunne være gøy å se hvem mine favoritter på Instagram er. Jeg elsker Instagram like mye som blogg, og henter så utrolig mye inspirasjon derfra. Jeg liker mange flere profiler enn de over, men her ser dere mine topp 7 i rangert rekkefølge når det kommer til jenter som stort sett legger ut bilder av seg selv, mote og reise. De svenske jentene jeg har nevnt som de fire første er også fire av mine absolutte favoritter når det kommer til blogg. Bildene deres er helt fantastiske! Jeg vet ikke om det er tilfeldig, men de fleste av dem har enten typer eller familiemedlemmer som er profesjonelle fotografer, så kanskje ikke rart at bildene alltid er perfekte? :-) Har dere noen andre favoritter å tipse meg om, eller liker dere noen av de samme som meg? 

#instagram #favoritter #inspo #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 28.04.2016, 10:30

MORNINGS LIKE I LOVE THEM


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

- Rolige omgivelser, en god bok, en kopp med kaffe (eller to), sollys -

Rolige morgener er noe av det aller beste jeg vet, og det viktigste for at dagen min skal bli bra. Jeg står gjerne opp hele tre timer før jeg skal på farten, så lenge det ikke er snakk om at jeg begynner på jobb før vanlig tid kl. 12.30. De dagene jeg starter 07 eller 08 står jeg som regel bare opp 30 minutter før bussen går. En av grunnen til at jeg ikke er særlig glad i tidligvakter.. men så er det jo deilig å være ferdig tidlig også da, så ja. Vi kan vell kalle det et elsk- hat- forhold.

På bildene ser dere boken jeg holder på med for øyeblikket, "Når sypressene hvisker" av Yvette Manessis Corporon. Boken ble tatt med hjem fra Coop Extra en helg jeg skulle være alene og jeg hadde lyst til å kose meg med en god bok og smågodt i stedet for den vanlige tvtittingen. Jeg trengte noe koselig underholdning, og siden jeg nettopp hadde kjøpt en ny bok som ikke helt falt i smak håpet jeg at denne ville gi meg det jeg lette etter. Går det an å si at man har blitt glad i en bok? Jeg er i allefall det, og nå gleder jeg meg til hver gang jeg har tid til å finne denne frem og lese noen sider. Jeg leser som regel alltid litt på sengen før leggetid, men da er jeg så trøtt at jeg sovner etter fire sider. Haha. En liten anbefaling kommer selvsagt på bloggen når boken er utlest. 

SAMSUNG CSC

Oppskriftonsdagen utgikk dessverre i går da jeg ikke fikk tid til å lage granolaen jeg planla. Innlegget er ferdigskrevet, og dere skal selvsagt få denne oppskriften en annen dag. Men i går orket jeg verken å gå på butikken og handle resten av ingrediensene, eller å styre noe med å lage noe annet ut av det tomme kjøleskapet vårt. Ikke lenge etter at jeg var ferdig på jobb hentet Eirik meg her hjemme, jeg hadde nemlig lovet å bli med han på shopping. Hele 3 timer trasket vi rundt i byen, og selv om det var veldig koselig ble jeg så sliten at når jeg kom hjem gjorde jeg ikke annet enn å se flere episoder av Younger mens jeg spiste frozen yoghurt! Jeg må jo kose meg litt ekstra når jeg først har fri en kveld midt i uka :-) Okei da, så både ryddet jeg leiligheten og vasket klær først, men ja. Jeg klarer ikke å sette meg ned å kose meg hvis leiligheten ikke ser bra ut. Jeg håper torsdagen din blir fin, bare en dag igjen til helg nå!

#mornings #likethis #inspo #bok #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 27.04.2016, 10:33

SHORTS SEASON


ad.links

HERE/ HERE/ HERE
HERE/ HERE/ HEREHERE/ HERE/ HERE

Selv om det kanskje snødde her og i store deler av landet på mandag liker jeg å innbille meg at vi går mot varmere tider. Vi jo bare gjøre det, det er jo snart sommer for søren! 5 dager til mai og det snør liksom.. Ikke at den kalde vinden her på Vestlandet forsvinner i løpet av sommeren. Jeg tror faktisk ikke jeg gikk uten strømpebukser under kjolene mine en eneste dag i fjor sommer. Uansett. Jeg er en skikkelig shortsjente, og over har jeg funnet mine favoritter for denne sesongen. Jeg har allerede gått til innkjøp av den aller første, og nå er jeg i tenkefasen når det kommer til de to siste. Hvilke likte dere best? Jeg trenger også en av de svarte, men her har jeg allerede funnet favoritten i den første av de tre. Så får vi heller se hvor mange jeg klikker meg hjem før sommeren er over.

Det går i ett med jobb om dagen, og det blir derfor dårlig med bildefotografering. Ikke rekker jeg å planlegge noen bilder før jobb, og så er det alt for seint og mørkt når jeg kommer hjem igjen på kveldstid. Jeg liker som dere vet å prestere på alle plan, og det at jeg ikke får tid til bloggen, som i mine øyne er en stor del av den viktige me- timen jeg hele tiden nevner, blir jeg nok så frustrert. Uten nye bilder blir liksom ikke innleggene mine så gode som jeg ønsker. Nå gleder jeg meg til siste jobbvakt er unnagjort på fredag, og jeg kan senke skuldrene i helgen. Da skal jeg som sagt hjem til Tvedestrand, og da lover jeg mange nye bilder her inne. Jeg har jo blitt så flink til å ta med kameraet rundt i hverdagen, så nå ser jeg frem til å stelle meg litt ekstra samt finne på litt mer interessante ting enn jobb i løpet av helgen. Jeg håper dere alle har det fint! Tusen takk for at dere fortsetter å titte innom her i løpet av dagen!

Follow
 • 26.04.2016, 19:18

TI TIPS TIL ET BEDRE FORHOLD


1. Ikke fortsett noe du ikke er sikker på. Dere vet alle hvor fort tiden går, og plutselig er du fanget i noe du ikke ønsker. Finn ut om du er sammen med drømmemannen, og fortsett hvis svaret er ja. Vi leter jo alle etter den rette, og hvis du allerede vet at det ikke er han du har funnet, start letingen på nytt. Jo før, jo bedre. Alt blir så mye sterkere og bedre når du går all in.

2. Velg deres kamper. Når en er samboere kommer en garantert til å bli irritert over småting den andre gjør, men er det virkelig verdt å skape en krangel utav en mann som ikke har som rutine å reie sengen før jobb hver morgen? Slik som du irriterer deg over at sokkene hans blir liggende på gulvet, irriterer nok han seg over alle de unødvendige skjønnhetsproduktene dine på badet uansett. Og dere vil jo ikke ende opp med å krangle hver eneste dag, vil dere vell? 

3. Bruk kallenavn på hverandre. Er det ikke utrolig koselig å bli kalt for noe bare din kjære kaller deg for? Det synes i allefall jeg, og jeg blir like glad hver eneste gang Omar kaller meg for skatt. Jeg husker enda følelsen jeg kjente første gang han kalte meg dette. Tenk at jeg fortsatt føler på denne etter så lang tid!

4. Send små meldinger til hverandre i hverdagen. Det trenger ikke å være mye, men vis at du tenker på din kjære selv når dere er fra hverandre. En liten "ha en fin dag på jobb", "jeg er glad i deg" eller "jeg gleder meg til å se deg igjen senere" betyr nok mer enn du aner, og det for begge parter. 

5. Ikke engang en hvit løgn er bra i et forhold. Her er det bedre at sannheten svir litt enn at det hele holdes hemmelig. Løgn er aldri greit, men en hvit løgn er nok så vanlig i vår kultur, f.eks. når du prøver å komme deg unna en avtale eller et arrangement du ikke ønsker å gå til. Når det gjelder din partner stemmer jeg for at sannheten alltid blir fortalt uansett. Det er jo bedre å si at noe ved din kjære plager deg selv om det svir litt, i stedet for at det går over til å bli irritasjon som igjen tærer på forholdet deres.

6. Sett pris på hverandre i hverdagen. En liten overraskelse trenger ikke å koste mye, men kan fort glede stort. Tenk å deilig å komme hjem fra jobb til en skinnende leilighet, en ferdig middag og favoritt- serien på TV. Jeg tror vi alle har godt av å bli satt litt ekstra pris på av hverandre, og ekstra deilig er det kanskje i en travel hverdag. 

7. Reis og opplev verden sammen! Dette er faktisk et av mine aller beste tips til et godt forhold. Omar og jeg er nesten som to helt andre personer når vi er ute og reiser. Vi har det helt topp sammen hjemme i Norge, men når vi er på reise er vi som to frie sjeler som ikke ønsker annet enn å se, oppleve, kjenne og å være sammen. Ingenting er mer romantisk enn du og jeg på tur!

8. Selv sier jeg: del alt! Men husk også på å ha et lite liv for deg selv. Alenetid er veldig viktig, og gjør også noe for et forhold. Bare tenk hvor lite dere hadde hatt å fortelle hverandre hvis dere aldri gikk utenfor døren alene. I tillegg er det sunt å kjenne på savnet innimellom (selv om jeg personlig lengter meg halvt i hjel hvis det går for lang tid, haha).

9. Møt hverandre på midten. Kanskje har dere ulike interesser som begge gjerne vil opprettholde, men som den andre ikke er like begeistret over. Da foreslår jeg at dere møter hverandre på midten. Bli med på en action- film mot en romantisk komedie, eller gå og kjør gokart mot å ta en dansetime sammen.

10. Ikke la forholdet bli en vanesak. Og da mener jeg uansett hvor lenge dere har vært sammen. Når det går flere år, er det fort for at forholdet liksom bare er, og at det er det. Prøv å holde forelskelsen oppe, og går det ikke i en hektisk hverdag så sett av tid til å være nyforelsket. Hva med en skikkelig kinodate midt i uka hvis begge har en ledig kveld, eller en liten weekendtur selv om det ikke er ferie enda. Selv om forholdet er sikkert fra begge parter må det likevel jobbes med hvis det skal vare livet ut :-) Lykke til!

SAMSUNG CSC

#titps #bedre #forhold #kjærlighet #inspo #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 25.04.2016, 19:11

I TRAVEL COMFY


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jakke Gina Tricot Nike- tights Junkyard Boots Nelly Solbriller Rayban Genser New Yorker

Hei, og god mandag, fine jenter! Jeg viste dere mange bilder fra hytteturen i dagens første post, men jeg tenkte jeg ville vise dere mitt superbehagelige reiseantrekk i en egen post. Nå var det ikke akkurat den lange reisen det var snakk om i helgen, men siden det var en hyttetur som ventet meg tenkte jeg at jeg ville være så comfy kledd som mulig... og samtidig litt stylish fordi det er da jeg best trives med meg selv. Det er rart med det, men jeg trenger verken en flott frisyre eller sminke for å føle meg vell, så lenge jeg har noen klær jeg føler meg bra i. Om det så er pyntet, moteriktig eller mer laidback slik som her. Flere som føler det slik?

Jeg er på jobb denne mandagen, men fikk klargjort dette innlegget i dag morges. Som jeg elsker muligheten for forhåndspublisering her på blogg.no! Jeg sa jo tidligere i dag at jeg som regel stuper rett i seng når jeg kom hjem fra jobb på kvelden, men i dag starter Game of Thrones igjen og siden jeg har lovet Omar å bli like hekta som han skal jeg ikke gå glipp av en eneste episode nå i vår. Han har fri i dag, noe som betyr at jeg har holdt han på pinebenken i hele dag, så det er best at jeg er opplagt og giret når episoden skal spilles av rundt 22.30 i kveld. Jeg håper sesongstarten leverer! Noen andre som har gledet seg til den nye Game of Thrones- sesongen? Jeg håper mandagskvelden din bli fin!

SAMSUNG CSC

#travel #outfit #antrekk #inspo #mote #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 25.04.2016, 11:17

HELGENS HYTTETUR I BILDER


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Da var nok en ny uke startet og for min del nok en ganske hektisk en. Jeg jobber nonstop frem til fredag, noe som egentlig er ganske vanlig for folk i fulltidsjobb. Forskjellen på meg her er at jeg drar på jobb kl. 12 og kommer hjem igjen 22.30- 23, og stuper rett i seng. Heldigvis er jeg vandt til dette, og i tillegg vengter langfri etter fredagen, noe jeg ser kjempemye frem til. Da skal jeg nemlig hjem å besøke familie og venner ♥ Siden jeg jobber så mye blir det ikke ofte tid til å reise på helgeweekender, eller jeg er i allefall ikke så flink til det siden Omar og jeg jobber så ulikt, men nå blir det jo Tvedestrand førstkommende helg, i midten av mai blir det en liten Oslotur sammen med Omar, og så er det jo snart sommerferie - den skal helt klart tilbringes på Sørlandet! Det er en veldig fin tid vi går mot nå :-) Det er sikkert og visst. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Som sagt har jeg vært på hyttetur i helgen sammen med to vennepar et par timer unna Stavanger. De fire andre dro opp på hytta etter jobb på fredagen, mens Omar og jeg tog toget etter og ble hentet på togstasjonen på lørdagsformiddagen. Vi kom opp til en koselig hytte i steikende sol, og selv om det kanskje snødde litt innimellom gjorde det ingenting da terrassen hadde tak over seg. Nå flyttet vi oss inn og ut annenhver time hele ettermiddagen, men det var egentlig bare morsomt. Dere kan jo se for dere oss der vi sitter med solbriller og ullgensere i sola og ler, og det plutselig begynner å hagle som bare fillern. Vi fikk heldigvis noen fine timer ute i sola, mens vi grillet og koste oss, før vi flyttet oss inn litt senere på kvelden. Det ble veldig kaldt så fort solen forsvant for dagen. Resten av kvelden ble brukt på masse spill, latter, godteri, kos, enda mer mat, drikke og alt som hører en hyttetur med. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg håper dere får en fin mandag, og at starten på uken blir kjempebra! Et par innlegg for uken er klargjort, så selv om noen av dem er forhåndsskrevet snakkes vi som vanlig gjennom hele jobbuken min, og allerede i kveld :-) Har dere noen morsomme planer denne mandagen?

SAMSUNG CSC

#hyttetur #bildedryss #hverdag #blogg #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 24.04.2016, 19:30

UKENS..


SAMSUNG CSC

Riktig god søndag alle sammen, koser dere dere i finværet? Her har vi akkurat kommet hjem fra hyttetur, og vi ligger som to slagt på sofaen. Eller jeg sitter for øyeblikket foran PCen og skriver dette innlegget som dere ser, men dere skjønner hva jeg mener.. Jeg tror ikke vi sovnet ordentlig før klokken 05 i natt, så det er ikke så veldig rart at vi er litt ekstra slitne i dag. Men mer om hytteturen, samt masse bilder, får dere i morgendagens første innlegg. Nå står nemlig en liten ukesoppdatering for tur!

Ukens opptur: Det må helt klart bli hytteturen! Og så er denne søndagens ettermiddag med Omar en veldig fin opptur. Vi har endelig litt alone time sammen, og gikk akkurat til byen for å spise kebab til middag. Shit, vi har blitt så flinke til å spise ute den siste tiden! Haha.. Jeg digger det!

Ukens nedtur: Hmm.. Denne var faktisk litt vanskelig. Noe den faktisk ofte er, men det er jo bare positivt. Jeg tror jeg må si at uken har gått litt i ett, og det har vært lite tid til me time. Jeg setter utrolig stor pris på å ha tid for meg selv, men i det siste har det blitt litt mye jobb, ærender og andre ting noe som har gjort at for eksempel treningen har blitt satt litt til sides, og det liker jeg ikke. Krysser fingrene for at neste uke blir litt bedre på den fronten, og at jeg får litt mer tid til meg selv! 

SAMSUNG CSC

Ukens (årets) første: På fredag hadde Omar og jeg årets første softis i sola, og selv om vinden var helt forferdelig sur smakte det helt himmelsk. Årets andre softis fulgte hyppig etter og ble inntatt på turen på vei hjem fra hytta i dag. Jeg tror nesten jeg i år går over til å bli en team softis ovenfor kuleisen jeg har sverget til så lenge jeg..

Ukens måltid: Aah, det må bli grillmåltidet på hytta i går kveld! Det var så utrolig deilig å sitte ute på terrassen og grille med gode venner, før vi trakk oss inn i den koselige hyttestua når solen forsvant og det ble litt kaldere ute. Nå skal det sies at været byttet mellom skinnende sol og hagl annen hver halvtime, men vi fikk i allefall noen timer ute i sola til sammen. Haha.

SAMSUNG CSC

Ukens innkjøp: På tirsdag dumpet en svær eske med masse herlige produkter fra Forever Living ned i postkassen til Omar og meg. Og hvem liker ikke en eske full av produkter? Jeg gjør i allefall det, og nå gleder jeg meg enormt mye til å teste ut alle disse produktene som jeg har hørt så mye godt om. Aloe Vero er jo kjempebra for både den innvendige og den utvendige meg, så dette kan umulig bli feil. 

Ukens sang: Jeg vet at jeg nevnte en sang av NeYo i forrige ukesoppdatering også, men siden det er han sitt album som går på repeat om dagen får det nesten bli en i dag også. Eller i dag tror jeg faktisk ikke at jeg klarer å velge ut bare en sang, og velger å gå for hele albumet Non- Fiction. Jeg kan høre på alle sangene her om  igjen og om igjen uten å gå lei.

Ukens produkt: Som sagt gikk Omar og jeg til innkjøp av en stoor eske med masse herligheter fra Forever Living denne uken, og i tillegg til vaskemiddelet jeg nevnte i dagens første innlegg (HER) har jeg allerede blitt forelsket i Hand & Face- såpen dere ser på bildet under. For det første er såpen litt kremaktig slik at du ikke blir tørr av å vaske deg på hendene mange ganger i løpet av dagen, og i tillegg blir hendene ekstra reine. Jeg vet sistnevnte høres veldig rart ut, men jeg vasket meg faktisk med en Palmolive- såpe rett før jeg vasket meg med denne fra Forever, og selv om hendene mine var nyvasket gikk enda mer skitt bort etter bruken av sistnevnte. Tommel opp!

SAMSUNG CSC

Ukens klesplagg: Jeg elsker denne hvite skjorten fra Gina Tricot om dagen! Faktisk så har denne hengt ubrukt i skapet mitt siden før jeg reiste til Thailand i starten av februar. Jeg har liksom aldri funnet en anledning til å ta den i bruk... helt til nå hvor jeg stappet den oppi en Levisbukse og slang en skinnjakke over. Selve kragen og ikke minst armene er perfecto. 

SAMSUNG CSC

Jeg håper du får en kjempefin søndagskveld, og at uken din har vært topp :-) Vi skrives igjen i morgen, da venter mange koselige hyttebilder!

#ukens #inspo #hverdag #blogg #opptur #nedtur #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 24.04.2016, 11:07

TI TIPS TIL STUDENTEN


SAMSUNG CSC

Jeg har tidligere skrevet innlegg som dette på den forrige bloggen min, men siden jeg aldri har publisert det her på xplor.blogg.no følte jeg det var på tide i dag. Jeg vet jo hvor godt slike små tips blir tatt i mot! Nå har jeg jo egentlig en fast spalte med ulike "Ti tips" hver eneste tirsdag, men dette innlegget var egentlig ikke ment til å falle under denne kategorien. Jeg hadde planer om å skrive noen tips til studenten, eller til deg som bor alene, men så ble det akkurat ti tips da, og da følte jeg nesten overskriften måtte bli slik. Uansett, jeg håper dere liker tipsene under: 

1. Mitt aller beste tips er jo nettopp dette med sparing. Vær flink med penger, og du vil se at livet blir hakket enklere. Jeg vet at studenter som regel ikke tjener veldig bra, men alt av sparing hjelper, om det så bare er snakk om 10 kr her og 10 kr der som går ned i en sparebøsse. Et tips jeg glemte i "Ti tips til en bedre økonomi" (HER) forrige tirsdag, var dette som kalles morsom sparing. Oppretter du dette trekkes det automatisk 5- 10- 20 kr fra kortet ditt hver gang du bruker det. Du velger selv summen, og kan også velge å runde opp beløpet noe jeg selv har gjort, og pengen går dermed direkte fra brukskonto til sparekonto når du trekker kortet ditt. 

2. Sitron kan brukes til så mangt! Det er billig, supergodt, og bra for både den innvendige og den utvendige deg. Sitron gir deg C- vitaminen du trenger for å holde deg frisk, litt sitron i vannet kan hjelpe mot kvalme, sitron i vannet hjelper mot sure oppstøt, sitron gjør seg godt i hårvasken, sitron i ansiktsvann fjerner uren hud og duften av sitron kan faktisk få deg i bedre humør. I tillegg er jo sitronvann vell så godt som en hvilke som helst juice eller brus? Det synes i allefall jeg.

SAMSUNG CSC

3. Bruk vaskemiddelet dere ser på bildet fra Forever Living! En mer genial løsning har jeg aldri opplevd. For det første er vaskemiddelet drøyt i bruk, så du får veldig mye for pengene, og for det andre kan det brukes til alt! Her snakker vi bad, overflater, oppvask for hånd, gulv og klesvask. Det eneste denne saken ikke fungerer som er i oppvaskmaskinen ettersom den da kan skumme litt for mye. Jeg kjøpte det selv tidligere denne uken, og jeg elsker det allerede! ...dere vet jo hvor mye jeg vasker.. 

4. Leier du leilighet med en sliten do hvor du har brune striper som aldri forsvinner anbefaler jeg Cola. Hell en hel flaske med Cola i toalettet og la det stå en stund før du vasker det ordentlig godt med dobørsten. Voila, et skinnende rent, og mer innbydende, toalett!

5. Zalo fjerner fettflekker, flytende vaskemiddel eller potetmel fjerner rødvinsflekker, Milo fjerner flekker på ull, sola fjerner tomatflekker, surmelk fjerner blåbærflekker, olivenolje fjerne malingsflekker. Kjærringråd er faktisk fantastiske! Og heldigvis så finnes jo alltids Google. 

6. Storhandling! Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen. Det er mye penger å spare på storhandling. Går du på butikken hver enste dag før middag uten mål og mening kommer du deg garantert ikke ut fra butikken uten unødvendige varer og et beløp under 200 kr. Jeg har gått på den smellen så utrolig mange ganger selv. Skriv handleliste og ukesmeny, og gå på butikken en gang i uken hvor du kun handler det du har skrevet ned på listen din. 

SAMSUNG CSC

7. Ta med kaffe og isvann hjemmenifra. Hvem overlever en forelesning uten kaffe og noe kaldt å drikke? I know I don´t. Jeg har brukt så utrolig mye penger på kaffe, iste, pepsi og vann i kantina at jeg ikke har telling lenger. Derfor anbefaler jeg dere som nå er studenter å legge inn en vane i å ta med dere en termos med kaffe og vann du har fryst ned dagen før (slik at det holder seg kaldt lenger) til hver eneste forelesning. Du vet, 1 kr her og 1 kr der.. 

8. Bruk skuremiddel, Jif, i kjøkkenvasken. La det stå litt før du skrubber vasken rein med en stålbørste. Du trodde kanskje vasken din var rein ved hjelp av Zalo og oppvaskbørsten, men gjør du dette med Jif og stål kommer du til å få sjokk over hvor mye skitt som forsvinner. 

9. Et tips jeg gjerne skulle ha fått selv da jeg var student var å holde seg unna sentrum. Studentlivet byr veldig ofte på mye fritid, noe som igjen betyr mye venninnekos og bydater, som igjen betyr mye penger ut av vinduet. Hvem lurer du egentlig ved å gå på vindusshopping med en god venninne? Har dere fri samtidig planlegg heller en treningsøkt, en tur i skog og mark, eller en middag sammen hjemme hos en av dere. Leia du har på leiligheten din er vell verdt litt flere hjemmebesøk uansett? 

10. Dette har jeg vell også nevnt tidligere, men finn din egen studiemåte. Kanskje du trenger å være i hver forelesning for å få med deg pensum, kanskje lærer du best på egenhånd, kanskje trenger du ikke å starte lesingen før noen uker før eksamen, og kanskje må du lese flittig fra dag 1. Prøv deg frem og finn den metoden som fungerer best for deg selv... ikke bare gjør som venninnene dine i klassen gjør :-)

SAMSUNG CSC

#titips #student #inspo #tips #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 23.04.2016, 10:38

SATURDAYS GOT ME LIKE


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

CHILLEKLÆR FRA JUNKYARD

God morgen, og god lørdag! Jeg elskerelsker lørdager, og når det i tillegg er sol ute og jeg snart skal reise på hyttetur elsker jeg dagen om mulig enda litt mer! Jeg sitter her med nylakket negler og venter på at jeg kan gå i dusjen. Det er faktisk mitt beste tips til en hyttetur uten innlagt vann. Er neglene lakket ser hendene mindre skitne ut, haha :-) Jeg må nesten se å vekke Omar også snart. Nå har han sikkert sovet maks 4 timer i natt, men en liten handlings står for tur før toget vårt går, så det er bare å komme seg i hakk. Ikke har han pakket heller.. Heldigvis er det ikke mye for en gutt å pakke når han skal være bort i ett døgn.. Meg derimot! Jeg har pakket både en bag og en sekk, og lurer på om jeg kanskje må ordne til en liten sekk til. Haha. Nå skal det sies at sekken er full av sengetøy da, men en vet aldri hvordan været eller temperaturen er på en hytte så det er viktig å være godt forberedt :-) Kjenner jeg meg selv rett så fryser jeg ofte litt ekstra..

SAMSUNG CSC

Gjengen vi skal på hyttetur med reiste opp til hytta allerede i går, så dere kan tro jeg var en smule misunnelig her jeg satt alene hjemme og så Idol mens jeg mottok Snaps fra de andre. Det så i det minste riktig så koselig ut, så det er ikke rart at jeg gleder meg til i dag! Det er ikke ofte vi får til slike overnattinger sammen ettersom vi er noen arbeidsnarkomaner begge to. Jeg ser til og med frem til togturen bort bare fordi det er en liten "reise" sammen med Omisen min. Og med gøye planer i vente, solbriller på nesen og godteposen i sekken blir det perfect! GOD HELG, mine fine lesere! 

SAMSUNG CSC

#saturday #chill #inspo #hverdag #nike #junkyard #blogg #jannexpor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 22.04.2016, 19:31

SPRING OUTFIT


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Skinnjakke og skjorte Gina Tricot Bukse Levis Solbriller Rayban Sko Converse

Som dere ser påvirket solen meg i dag, og jeg bestemte meg så fort jeg stod opp at jeg ville sette sammen et skikkelig vårantrekk. Vell, lite visste jeg om vinden som ventet meg utenfor leiligheten... Hva skal jeg si? Jeg holdt på å fryse i hjel, og det med steikende sol i tillegg. Stavangers aller største minus er virkelig den kalde vinden her. Det blir liksom aldri mildt uansett hvor fint været er. Uansett. Her har dere alle mine favoritter satt sammen i ett og samme antrekk, og jeg må si jeg elsker det! Dette er skikkelig meg, og et slikt antrekk jeg kunne ha gått i hver eneste dag. En sort skinnjakke, Converse, en kul jeans, hvit skjorte og Raybans. Jeg har brukt formiddagen sammen med Omar, og vi har gått fra det ene ærendet til det andre. Siden begge var veldig sultne på vei fra den ene siden av byen og over til den andre, endte vi opp med å spise lunsj på Mcern. Noe dere kanskje ikke visste om meg er at jeg er en skikkelig McDonalds- jente, jeg elsker cheeseburgere over alt i verden! Hadde det vært litt sunnere hadde jeg gledelig spist lunsj eller middag her hver eneste dag.. Heldigvis har jeg ikke stort behov for å gjøre det så ofte, men det smaker veeldig godt når jeg først gjør det! I utlandet derimot.. Da blir det som regel minst 10 stopp innom Mcern før jeg er fornøyd. Haha. 

SAMSUNG CSC

Det er ikke så lenge siden jeg kom inn dørene, og resten av ettermiddagen har jeg brukt på å rydde her hjemme. Dette skal jeg fortsette med en liten stund til, før jeg planlegger en skikkelig kosefredag med taco, Idol og kanskje litt godis alene hjemme resten av kvelden. Nå skal det jo være en visning her midt i Idol da (typisk) så kvelden blir på en måte utsatt litt. Men jeg skal nok klare å kose meg likevel, jeg har jo alltids tv- serien min å se frem til. Jeg har akkurat startet på Younger, men har nesten sett ferdig sesong 1 allerede. Takk til dere som anbefalte meg den serien her inne, I love it! Jeg håper alle får en kjempefin fredagskveld, og at helgen blir topp! Jeg skal nok rekke en tur innom her før vi reiser på hytta i morgen, så vi skrives i morgen tidlig igjen. Klem!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

#antrekk #fashion #mote #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 22.04.2016, 11:00

MINE RAYBANS


SAMSUNG CSC

Rayban Round Metal HERE (ad.link)

SAMSUNG CSC

Rayban Wayfarer Special edition (London print)

SAMSUNG CSC

Rayban Clubmaster HERE (ad.link)

SAMSUNG CSC

Rayban Original Wayfarer HERE (ad.link)

Jeg tror alle har fått med seg at jeg elsker Rayban- solbriller? Ja, nå er jo faktisk mine ordentlige briller også Rayban, så vi kan vell si at jeg elsker Rayban sånn generelt :-) Jeg føler at disse solbrillene passer til absolutt alt jeg eier av klær, og at ethvert antrekk blir løftet ti hakk med et par Raybans på nesa. Noen som er enige med meg? Øverst på ønskelisten min nå står noen nye av den runde modellen, ettersom den er så stor til meg at jeg egentlig har gitt den bort til Omar, samt det nyeste paret til Rayban - Clubround. De er fine! Som navnet sier en liten blanding mellom Round og Clubmaster. Neste gang jeg skal ut å reise skal disse definitivt få bli med meg hjem, eller så bestiller jeg meg dem nok nærmere sommeren hvis Junkyard får de inn i sin nettbutikk.

Ellers har jeg planer om å jobbe en del med bloggen i dag. Jeg reiser som sagt på hyttetur i morgen tidlig, og blir der frem til søndagskvelden så da blir det ikke mye bloggtid denne helgen. Bilder skal jeg likevel få tatt en hel haug av, så da har jeg jo masse hverdagsbilder til blogguken som kommer. Det er jo stort sett i helgen jeg har tid til ekstra bloggarbeid, så derfor tenkte jeg å ta det i dag når jeg har fri. I kveld skal det også være en liten visning i leiligheten vi bor i nå, så jeg må nesten vaske og rydde litt før den tid. Det har jeg nemlig ikke hatt tid til denne uken da det har gått i ett hver eneste dag. Vi skrives igjen litt senere i dag, må fredagen din bli riktig så fin! Hvilke Raybans er din favoritt? 

SAMSUNG CSC

Før jeg avslutter vil jeg bare sette av et lite avsnitt til en person som trenger det litt ekstra nå. Min kjæreste, bestevenn Anniken, du er fantastisk på alle måter! Husk at jeg er med deg hver eneste dag og hvor enn du går, selv om vi ikke er sammen. Du er ikke alene i sorgen, og er det noe er det bare til å be meg om det. Du er den beste jenta som har skjedd meg ♥ I love you to the moon and back!

#rayban #solbriller #sunglasses #wayfarer #clubmaster #inspo #fashion #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 21.04.2016, 11:08

5 NYE REISEMÅL


WHERE I WANT TO GO

God morgen, alle sammen! I dag følte jeg at det var på tide med en ny reiseoppdatering her inne. Hva synes dere om det? Jeg har jo merket tidligere at flere av dere liker litt reiseidyll i hverdagen, så da tenkte jeg å hjelpe til med det i dag. Det passer egentlig bra for min egen del også, siden det gikk fra sol og strålende vær i går til grått og trist ute i dag. Nå har jeg bare sett ut av stuevinduene mine enda, men kjenner jeg Stavanger rett er himmelen beksvart rett bak huset vårt. Er det først overskyet her på Vestlandet kan jeg garantere deg at det begynner å regne minst 10 ganger i løpet av dagen.. det slår aldri feil. Jeg har ingen andre planer enn jobb denne torsdagen da, så det gråværet får bare være, så lenge solen er tilbake i morgen når jeg har frihelg! Nå har jeg forresten vært på jobb non- stop siden forrige onsdag, pluss hatt mye planer i fritimene mine, så jeg kjenner det skal bli utrolig godt med en hel frihelg før mandagen kommer igjen. Under har jeg satt opp en liten liste med mine nyeste reisemål, jeg håper dere får litt inspirasjon:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

1. USA. Som jeg har lyst på en skikkelig roadtrip gjennom store deler av USA, spiser på mange ulike Diners og ta flotte bilder på endeløse, øde veier mellom delstatene. Jeg vil besøke blant annet California, Florida, Washington DC og New York. I tillegg har jeg veldig lyst å reise til både Hawaii og Bahamas. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

2. Zanzibar. Er det et sted jeg skal besøke i Afrika så er det Zanzibar. Det ser så utrolig idyllisk og vakkert ut her! Jeg vil også ta med meg Omar tilbake til Cape Town, og så vil jeg besøke Victoria Falls.. samt reise på safari! Det må jeg bare..

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

3. Santorini. Ikke trenger du å reise langt, men likevel kommer du til en helt magisk øy.. Ser det i allefall ut som på bildene. Ja, jeg vil definitivt reise på kjærlighetsferie til Santorini eller en annen gresk perle. 

SAMSUNG CSC

5. Paris og Barcelona. En storby slår aldri feil, og vi har så utrolig mange flotte av dem her i Europa. Det elsker jeg, for da går det nemlig an å ta en weekendtur hit uten at flyturen er alt for lang. Storbyer forbinder jeg med shopping, sightseeing, tusenvis av skritt og masse mat. Øverst på reiselisten nå står enten Paris eller Barcelona. Jeg har også lyst til å dra tilbake til London sammen med Omar, så jeg får oppleve den byen enda litt til, denne gangen sammen med min kjære.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

5. Sist, men ikke minst, vil jeg så gjerne tilbake til Mexico. Denne gangen vil jeg også komme meg over havet til Cuba mens jeg er der, så jeg får oppleve et nytt land samtidig som jeg blir gjenforent med mitt kjære Mexico. Jeg blir visst aldri lei den tanken der..

SAMSUNG CSC

Hvis noen av dere har vært på reisemålene over legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet her med deres anbefalinger. Som dere ser stemmer ikke bildene overens med reisemåla, men jeg ville så gjerne bruke egne bilder i stedet for ulike inspirasjonsbilder så da ble det sånn. Det er jo alltid gøyest med personlige bilder her inne, right? Jeg håper torsdagen din blir topp! 

#reise #travel #inspo #reisemål #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #travelsbyjannebodin

Follow
 • 20.04.2016, 17:39

HJEMMELAGET NØTTEBAR


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

- 250 gram valgfri nøtter og store havregryn, 50 g usaltet smør, 100 g Sukrin Gold, 1 ts kanel, litt honning -

Stek havregryn og nøtter gyllent i en stekepanne mens du smelter smør, sukrin gold, honning og kanel i en gryte. Når smørblandingen har kokt litt, og nøttene er ferdig gylnet, blander du det sammen og har det over i en ildfast form med bakepapir. Avkjøles før du skjærer dem opp i ønsket fasong.

SAMSUNG CSC

Hei, og god onsdag dere! Jeg har vært på jobb fra morgen til formiddag, og så har jeg vært ute på ærender med Omar siden. Dagen har med andre ord gått i ett, og om ikke alt for mange minuttene venter jentekveld med mine beste jenter. Vi skal først ut å farte litt sammen i dag, så enda flere ærender står for tur, men så lenge jeg gjør dem sammen med folk jeg er glad i er det bare gøy alt sammen! Og så venter jo en skikkelig kosekveld etterpå, så dette blir en topp onsdag :-) Har dere gjort noe gøy i dag? Siden det er onsdag venter nok en oppskrift her inne på xplor.blogg.no, og i dag har jeg smelt sammen noen nøttebarer mellom slagene. Et perfekt lite mellommåltid på farten, som kos ved siden av kaffen eller kveldskos i ukedagene. Kan også knekkes opp og brukes som müslibiter over Yoghurt og Cottage Cheese - NAM! Enkle å lage var de også, jeg tror ikke jeg brukte mer enn 10 minutter, så her er det bare til å prøve seg ut! Si gjerne i fra hvis dere gjør det, alltid gøy å høre hva andre synes :-) Jeg må nesten legge fra meg Macen slik at jeg er klar til jentene kommer, men vi skrives selvsagt igjen i morgen! Kos dere så lenge ♥ Stor klem fra meg..

#nøttebar #mat #food #inspo #oppskrift #onsdag #hverdag #blogg #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 20.04.2016, 10:45

SMÅ GLEDER I HVERDAGEN


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Selvfølgelig kjenner du samboeren din best av alle, og da jeg kom over denne klokken som liknet på en Omar har snakket om at han ønsker seg, var jeg ikke sein med å bestille den hjem. Omar jobber kjempehardt, og får så mye bra tilbakemelding på jobben han gjør, at jeg følte det var på sin plass å gjøre noe litt ekstra for han en helt vanlig ukedag. Det er viktig å sette pris på hverandre i hverdagen, det er i allefall mitt beste tips for å holde romantikken oppe! Og når jeg så hvor utrolig glad Omar ble for denne lille overraskelsen som han ikke hadde en eneste anelse om, var jeg virkelig glad for at jeg bestemte meg for å gjøre det lille ekstra. Han tok på seg klokken med det samme han fikk den, og har vell brukt den hver eneste dag siden. Små gleder i hverdagen er det aller beste jeg vet om, og jeg synes det er mye gøyere å gi enn å få. Ja, å overraske noen jeg er glad i er faktisk det aller beste jeg vet om. Det er så hyggelig å vise de rundt meg at jeg bryr meg, og så er det så koselig å se hvor glade de blir uansett hvor stor eller liten overraskelsen er! 

SAMSUNG CSC

Klokken fant jeg forresten på Trendhim for de av dere som lurer på det. Selv synes jeg den passer like godt på min hånd som Omar sin, som kanskje ikke er det beste for Omar sin del. Hehe. Jeg vet i allefall at jeg kommer til å stjele denne klokken til mine antrekk innimellom. Jeg går ikke lenger med mye tilbehør, men er det noe jeg liker godt så er det nettopp en maskulin klokke på håndleddet. Du finner den HER. Hva synes dere? Jeg håper onsdagen din blir bra!

SAMSUNG CSC

#klokke #trendhim #hverdag #overraskelse #blogg #inspo #mote #fashion #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 19.04.2016, 19:37

ALL BLACK EVERYTHING


SAMSUNG CSC

ALL BLACK EVERYTHING & some white sneakers

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jakke Nelly T- skjorte Junkyard Bukse Topshop Sko Urban Solbriller Rayban

Det ser ut som om det er flere av dere som er opptatte av å spare penger? Innlegget jeg skrev i dag morges med mine ti beste tips til hvordan du får en bedre økonomi falt i allefall godt i smak hos dere lesere, og statistikken har bare flydd til værs denne tirsdagen. Jeg setter alltid stor pris på positiv tilbakemelding, så det er jo kjempegøy når innleggene mine blir godt tatt imot. Jeg har forresten mange flere, gode tips på lageret, så det er bare å følge med hver tirsdag for mange varierte "Ti tips"- innlegg. Dere kan også sjekke ut kategorien med samme navn i menyen min under headeren. Her finner du enkelt frem til alle mine beste tips.

SAMSUNG CSC

Hei, forresten! Jeg fikk aldri sagt hei eller skrevet noe hverdagslig i dagens første innlegg, ettersom det ble så mye tekst gjennom mine økonomiske tips. Har dere det fint? Jeg er på jobb denne tirsdagen, og i dag står nok en langvakt for tur. Innlegget er derfor forhåndsskrevet, jeg tenkte bare jeg ville titte innom en rask tur selv om jeg jobber og vise dere gårsdagens Sunday Stroll- antrekk. Det kjipe med å finne på noe gøy i solen en formiddag før jobb er at det er iiiskaldt å gå hjem klokken 23 på kvelden. Det ble ikke akkurat bedre når det begynte å pøsregne i det jeg stod på busstoppet i over 10 minutter.. i antrekket dere ser på bildene. Siden jeg nesten må se å komme meg avgårde nå, tror jeg at jeg runder av her, så får dere heller kose dere med bildene. Vi skrives mer i morgen, ha en fin tirsdag så lenge! 

SAMSUNG CSC

#mote #fashion #blogg #antrekk #ootd #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 19.04.2016, 10:38

TI TIPS TIL EN BEDRE ØKONOMI


SAMSUNG CSC

1. Opprett en BSU så fort dette lar seg gjøre. Jeg regner med de fleste vet hva dette er, men for de av dere som ikke har hørt om dette er det altså Boligsparing for unge. Du kan spare maks 25.000 kr i året, og gjør du dette får du faktisk 5000 kr i skattefradrag. I tillegg er rentene på BSU- kontoen høyere enn på sparekontoene. Pengene du setter av her låser seg hvert eneste år, og kan kun brukes den gangen du bestemmer deg for å kjøpe bolig. Dette synes jeg er genialt! For jeg vet selv hvor fristende det kan være å ta ut penger fra en konto beløpet er stort på, men bolig er noe vi alle trenger en gang, og jo flinkere du er til å spare her, jo fortere kan du kjøpe deg egen leilighet. Snart er det forhåpentligvis min tur!

2. Ved siden av BSU- kontoen din trenger du en egen sparekonto. Det beste er å sette opp et beløp som skal overføres til denne sparekontoen fast hver måned, mens du i tillegg kan sette inn litt ekstra penger de gangene lønnen din er høyere enn ellers. F.eks. når ferie- og skattepengene kommer i juni, eller hvis du fikk litt penger til bursdagen din. En sparekonto skal kun brukes til ting som er nødvendig i mine øyne, som når det dukker opp ting du plutselig trenger. Kanskje ryker vaskemaskinen din, kanskje skal du på fjellet og trenger nye vintersko eller kanskje du sårt trenger en ferie.. som mine sparekontopenger ofte går til. Hehe.

3. Selv om du har en sparekonto og en sparebøsse, vil jeg anbefale deg å lage en helt egen sparing til noe du ønsker deg ekstra mye. Dere ser jo på bildene hva jeg sparer til :-) Jeg har lenge ønsket meg en svart klassisk Chanel- veske, og jeg har også lenge hatt råd til det. Likevel er jeg ikke personen som tømmer sparekontoen min for en veske.. Derfor laget jeg meg nylig dette glasset slik at pengene jeg legger her kun skal brukes på vesken. Jeg har nemlig planer om å reise til New York det året jeg fyller 30, og da skal en Chanel få bli med meg hjem i kofferten. På 5 år skal jeg nok klare å spare dette beløpet i kontanter! 

SAMSUNG CSC

4. Er det noe jeg bruker mye penger på hver eneste måned så er det mat, og jeg regner med jeg ikke er den eneste der. Mat må man ha, men hva kan man gjøre for å få det billigst mulig? Du kan jo leve av ting du finner i naturen, men er du ikke typen til det vil jeg anbefale deg å handle en gang i uken. Planlegg frokost, lunsj, middag, kvelds og snacks for en uke, skriv en handleliste og dra på butikken. Hold deg unna ting du ikke hadde planer om å kjøpe, og jeg vil anta at du bruker mye mindre penger enn om du lar være å følge en plan. Det vet jeg i allefall at jeg gjør, da jeg både har vært den som handler før middag hver dag, og den som planlegger uken før jeg drar på butikken. Har du samboer er det jo mulig å opprette en felles matkonto, hvor du setter over et visst antall beløp hver måned og kun bruker denne kontoen på butikken. 

5. Jeg vet at mange er avhengige, og at dette punktet blir umulig for noen, men jeg vil anbefale å kutte snus, tobakk og fest i stor grad. Herregud så mye penger det går på en natt på byen.. Her snakker vi vors, mat/snacks på vors, taxi til byen, drinker ute, inngangspenger, taxi hjem, nattmat.. Selvfølgelig er det lov å ta seg en fest i ny og ne, men er det virkelig verdt det to ganger hver eneste helg? Eller når vi snakker om hvor mye penger det går på å være avhengig av noe. Jeg var selv avhengig av Redbull tidligere (haha), og kjøpte minst en boks om dagen. Da jeg innså at dette var like dyrt som å snuse sluttet jeg fort.. Du klarer kanskje ikke å slutte å snuse eller røyke, men det går alltids an å kutte litt ned. Du vil merke det på økonomien! 

6. Det virker kanskje ikke som om 20 kr her og 50 kr der er så mye i øyeblikket, men over en viss periode blir det penger ut av dette også. Bare prøv å legge vekk den ene 20ingsen du hadde tenkt å bruke på en brus på vei til skolen eller 50- lappen du skulle kjøpe lunsj i kantine for, i over en måned og du vil se at dette utgjør ganske mange kroner til sammen. Et perfekt lite sparebøsse- prosjekt spør du meg!  

SAMSUNG CSC

7. Noe av det mange jenter bruker mest penger på er shopping. Vi kjøper oss nye klær, smykker, sko, sminke, hudprodukter og you name it.. Jeg har lenge vært en av dem selv! Etter at jeg ble mer opptatt av sparing, shopper jeg omtrent ikke lenger. I allefall ikke sammenliknet med før, da jeg omtrent aldri kom hjem med tomme poser etter en liten tur gjennom gågatene. Nå tenker jeg meg heller om to ganger før jeg kjøper noe nytt, og går ikke til innkjøp av klesplagg før jeg har funnet ut at jeg ikke klarer å glemme plagget jeg så i butikken tidligere. 

8. Jeg vet hvor koselig det kan være å dra på bytur med jentene, og jeg vet hvor koselig det er å dra på café sammen. Det negative her er at et cafébesøk ofte blir til 200 kroner mindre penger på kortet, noe som fort merkes hvis dette er hverdagskost. Selvsagt skal det være lov å dra på café sammen med gode venner innimellom, spesielt nå som vi går mot sommeren og det ofte er fint vær, men det finnes så utrolig mange gode alternativer - som er minst like koselige! Hva med å smøre dere en god matpakke hjemmenfra, for så å ta dette med seg ut  i parken sammen? Eller lage dere en stor kanne med kakao hjemme, og gå en lang tur i skog og mark? Dette er mye rimelige, men minst like koselig nå på våren!

SAMSUNG CSC

9. Sett deg mål! Dette kan være alt fra hvor mye du vil spare hver måned, hvor fort du vil fylle opp hele BSUen, eller hvor lenge du skal klare deg uten shopping. Skriver du ned ulike mål i starten av hver måned, er det så mye enklere å holde seg! Du vil vell alltid jobbe hardt for å prøve å nå målene dine? I know I do! 

10. Se på sparing som noe positivt, heller enn et ork! Det er kanskje ikke gøy å se at 5000kr forsvinner fra lønna di før du rekker å blunke, men tenk gleden du ser når sparekontoen din en vakker dag når 100.000 kr! Det er så verdt det.. Både Omar og jeg har blitt så glad i å spare penger at vi får et lite lykkerus av bare å putte kontanter på sparebøssene våre.. Vi vet jo at det til slutt fører til noe som er ti ganger bedre enn nye sko hver eneste måned, alt for mye junkfood eller en våt natt på byen! Er du flink til å spare?

#sparing #tips #økonomi #titips #hverdag #blogg #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
 • 18.04.2016, 17:53

SUNDAY STROLL


SAMSUNG CSC

Hei, dere! Jeg fikk dessverre ikke publisert dette innlegget i dag morges som planlagt, da tiden rant litt i fra meg. Jeg har brukt morgentimene på fagdag med jobb, mens dagen har gått bort til handling med Omar og vasking av bad. Jeg burde vell egentlig ha klart å gjøre enda litt mer fornuftig innen nåtid, men alt går liksom litt i slow motion i dag. Nå sitter jeg her og funderer på om jeg skal orke å starte på stuegulvet eller ikke.. Jeg vet egentlig ikke om det trengs noen vask riktig enda, men jeg vet at om jeg ikke gjør noe mer fornuftig i dag vil timene fly avgårde uten at jeg får gjort noe som helst.. Jeg har forresten fått tatt en del bilder til bloggen i dag da, og det er jo alltids gøy. I tillegg er det genialt å gjøre dette på fridager, når jeg ellers jobber så mye som det jeg gjør.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Selv om det ikke ble noen tur rundt Godalen på meg og Omar i går formiddag, fikk vi virkelig utnyttet fritimene mine før jobb. Vi startet dagen med en hard styrkeøkt på bein, rumpe og armer, og i dag er jeg så støl at jeg ikke riktig vet hvor jeg skal gjøre av meg. Den planlagte treningsøkten min utgår lett for å si det sånn.. Jeg prøvde meg nemlig på markløft igjen i går, noe jeg ikke har gjort siden.. La oss bare si at jeg ikke har gjort det på Fresh Fitness, som jeg nå har trent på i snart 8 måneder. Så selv om jeg ikke trente nakke i går, kan jeg nesten ikke bevege den i dag.

SAMSUNG CSC

Etter trening bestemt vi oss for å gå til byen og spise sushi før jeg startet på jobb, noe som vi begge synes var en fantastisk idé. Det kan fort være lett å bure seg inne foran TV når man først har fri samtidig, men så er det jo så gøy å komme seg ut å gjøre litt andre ting innimellom. Dette er noe Omar og jeg har vært veldig flinke til i det siste, og kjenner jeg oss rett går det bare oppover frem mot sommeren. Alt, og da mener jeg alt, er så mye gøyere når solen skinner! Det været altså.. Vi hadde noen veldig fine timer sammen denne søndagen, og jeg ser allerede frem til neste helg når vi begge har fri samtidig igjen. Da venter hyttetur med gode venner i tillegg, så den kommende helgen tror jeg blir superbra! 

SAMSUNG CSC

Nå tenker jeg faktisk at jeg skal ta med boken min opp i senga og lese litt. Jeg tror gulvvasken utsettes. Forhåpentigvis får jeg meg en liten halvtimes søvn, før jeg våkner litt mer uthvilt enn det jeg føler meg nå. Gjør jeg ikke det, er jeg redd for at jeg sovner før klokken slår 21 i dag, noe jeg ikke har planer om på fridagen min. Jeg elsker nemlig å kose meg hjemme en frikveld med episode etter episode av en skikkelig jenteserie. Resten av uken jobber jeg, så det er viktig å utnytte dagene når jeg først kan. Jeg håper kvelden din blir fin! 

SAMSUNG CSC

#hverdag #søndag #blogg #inspo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin

Follow
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits