• 26.01.2016, 11:06

ME AND YOU AT THE AIRPORT


I går begynte Omar og jeg nok en gang å snakke om Gardermoen, flyturen og dagen før den store reisen begynner. Noen vi har snakket non- stop om de siste ukene. Mens andre gruer seg til ventetiden på flyplassen, den vonde flymaten og den lange reisen er det nettopp dette vi gleder oss mest til om dagen. Andre klager over alle timene de må slå i hjel på alle flyplassene de skal innom, mens vi jubler over et flyplass- stopp på mer enn 1, 5 time. Mindre tid vil si mindre tid til å gjøre ting, og har dere noen gang tenkt over hvor god en kopp kaffe smaker på en flyplass? Mennesker i alle størrelser stresser forbi deg, tempoet er skyhøyt, og plassen er bråkete, mens skuldrene mine er senket, jeg har mye underholdning foran øyene og kaffekoppen smaker sjeldent bedre. Til og med parfyme- lukting blir gøy på en flyplass, nettopp fordi det kun er her jeg tar meg tid til dette, og noe av det jeg forbinder med reise. 

Flyplass- tips nr. 1: Ta med deg en tom vannflaske gjennom sikkerhetskontrollen her i landet, og fyll den på flyplassen så du slipper å kjøpe ny mens du enda er på norsk jord.

Flyplass- tips nr. 2: Forbered det første måltidet på forhånd, prisene på flyplassene i Norge er skyhøye.

Flyplass- tips nr. 3: Det er alltid gratis Wifi på flyplassen, ikke vær redd for å få hjelp til å logge på (det er ikke alltid like lett). 

En annen ting vi stadig klager på på reise er maten. Men når det gjelder denne flymaten, er den virkelig så ille som vi alle skal ha det til? Jeg har gått fra ikke å like denne maten til å elske den. Når du skal bruke ca. en arbeidsdag på et fly gjelder det å finne frem de positive sidene slik at tiden blir kortere. Hos oss har vi funnet maten, tv- underholdningen og ikke minst den endeløse servicen som høydepunkter, tenk at jeg kan be om akkurat det jeg har lyst på til alle døgnet tider - og få det servert! Omar pleier som regel å sovne før vi har lettet, men så fort han bare kjenner lukten av kaffe fra trallene til flyvertinnene er bordet hans i stolryggen foran nede før han rekker å åpne øynene. Akkurat nå gleder vi oss begge altså mest til selve flyturen. Vi gleder oss jo selvfølgelig til å være i Thailand også, men den gleden tar vi etter den andre. Det er viktig å holde fast ved de små gledene her i livet så lenge som mulig ♥ Ha en god dag! 

  • 22.01.2016, 11:55

ME & MY TRAVELS


Siden jeg har startet opp en ny blogg med et helt nytt fokus og tema, tenker jeg også at det følger med en hel del nye lesere. Jeg har derfor valgt å lage et lite "Me & My Travels"- innlegg slik at dere kan bli bedre kjent med meg og min reisehistorie. Dette innlegget legger jeg i en egen kategori "The Traveler", slik at denne kategorien vil fungere som en liten "Om meg"- kategori hvor både gamle og nye lesere kan gå inn å lese litt om meg. Etterhvert kommer det helt sikkert inn flere spørsmål og liknende, som jeg også legger inn i denne kategorien. 

Når fikk du først øynene dine opp for reising? Mamma og pappa har tatt meg med på ulike sydenturer fra jeg var liten jente, så når det kommer til ferier i utlandet har jeg mange gode minner. Det jeg husker aller best er likevel dagen jeg ble fortalt at vi skulle fly over til andre siden av jordkloden og besøke Florida. Jeg tror ikke jeg skjønte så alt for mye av USA og Miami da jeg var 10 år, men jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye som jeg gjorde til å besøke Mikke Mus & Minni i Disney- land eller å se krokodiller på ekte på en båtsafari. Den følelsen sitter enda som støpt i meg, og denne opplever jeg faktisk hver gang jeg har en større reise i vente - den beste følelsen i verden. Jeg har altså reist mye opp gjennom årene, og sett ulike steder, men min ordentlig kjærlighet til verden kom først da jeg ble litt eldre og dro på litt mer spennende reiser. Det hele startet med at bestevenninnen min og jeg dro til Sør- Afrika for å jobbe frivillig med hvithai. En måned senere satt jeg på flyet alene til Mexico... Og så var det i gang!

Hva drømmer du om akkurat nå? Akkurat nå drømmer jeg om å reise verden rundt for å finne kroker og kriker som ingen før har oppdaget. Hehe, neida, jeg regner med de fleste steder allerede er besøkt, men jeg vil så gjerne se dem alle. Til slutt håper jeg at jeg finner det stedet, hvor jeg vil komme tilbake til og aldri forlate. Akkurat nå er det Playa del Carmen jeg har høyest på listen over plasser jeg vil bo over en lengre periode, men det har kanskje noe med at det er her jeg har tilbragt mest tid i utlandet..? Jeg tror nok jeg må se mer før jeg bestemmer meg helt. 

Hvordan fant du din reisepartner? Jeg har jo allerede sagt at jeg har en liten kjærlighet til Mexico og reisene mine dit. Jeg elsker både Cancun, Playa del Carmen, Isla Mujeres, Cozumel og Tulum over alt på jord, men kjærligheten min til disse stedene er nok økt i takt med den virkelig kjærlighetshistorien i livet mitt. Det var nemlig her jeg begynte å date min samboer på ordentlig. Jeg traff Omar for første gang i Kristiansand, men det var da vi begge var i Mexico alene at vi begynte å henge sammen. Han viste meg det beste av det beste på steder han allerede var kjent, og jeg ble like forelsket i alle stedene vi besøkte som det han allerede var. Samtidig som vi hang sammen dag ut og dag inn ble jeg mer og mer glad i gutten, og da vi til slutt var hjemme i Norge igjen begge to, kunne vi ikke annet enn å fortsette der vi slapp da Omar dro med flyet hjem noen dager før meg. Vi hadde nok ingen anelse om at vi skulle bli så close som det vi ble, men ett år senere satt vi altså på flyet tilbake til Mexico igjen - denne gangen sammen. Nå har vi vært samboere i snart 2 år, og vi kunne ikke hatt det bedre. Dette er gutten jeg vil oppleve hele verden sammen med!

Kuleste du har opplevd? Her skulle jeg ønske jeg kunne ramse opp alle mine beste opplevelser fra enhver reise jeg har vært på, men jeg skal være flink å plukke ut en (eller to). Jeg tror jeg da må nevne fallskjermhoppingen over Playa del Carmen i februar 2014. Jeg har hatt mange fantastiske ferieopplevelser, men denne opplevelsen slår alt her i verden. En følelsen som ikke kan beskrives, og som bare andre fallskjermhoppere kan forstå. Og så må jeg nesten nevne dagen hvor jeg så en hvithai inn i øynene for første gang, det var helt uvirkelig. 

Beste ferieminne? Nok en gang skal jeg prøve å plukke ut ett minne å gjenfortelle. Det aller beste? Jeg tror jeg rett og slett må si dagen Omar og jeg satt oss på flyet som skulle ta oss med tilbake til stedet vårt. Så mye kjærlighet som jeg følte akkurat den dagen tror jeg aldri jeg har kjent maken til. Mexico 2013 virket som en fjern drøm på denne tiden, og nå dro vi plutselig tilbake sammen, hånd i hånd, for å gjennoppleve alt jeg hadde savnet. For meg handler det om å se og kjenne på de små, dyrebare øyeblikkene som du ikke finner hvor som helst. 

Hvilke land har du besøkt? Åj, dette blir litt vanskelig å ramse opp ettersom jeg blant annet har vært på roadtrip gjennom Europa da jeg var yngre og ikke husker alle landene vi var innom. But I´ll give it a try! England, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Tsjekkia, Tyrkia, Sverige, Danmark, Polen, Malta, Bulgaria, Sør- Afrika, Mexico, USA, Canada. Jeg tror det var de! Jeg håper jeg kan komme meg innom de fleste kontinentene våre før jeg blir 30.

Hvor går din neste reise? Om bare 10 dager vender Omar og jeg snutene våre mot en ny destinasjon som ingen av oss tidligere har vært - nemlig Thailand! Jeg gleder meg til å oppleve Asia for første gang, og jeg gleder meg til å besøke landet 90 % av alle nordmenn skryter av. Det må da være en grunn til at alle reiser tilbake dit år etter år. Det skal bli så herlig med litt ny ferie- fotografering igjen, litt ny gnist i hverdagen og liv i ansiktet. I tillegg gleder jeg meg veldig til å dele alt med dere her inne på bloggen min. 

Hvilke steder drømmer du om å besøke? Nok en gang må jeg nesten starte med å si alle steder jeg enda ikke har vært. Jeg vil se alt som er å se! Men jeg kan jo nevne Los Angeles, Cuba, Fiji, Costa Rica og Filippinene som for øyeblikket står høyest på must- see- lista mi. 

Hvor ser du deg selv om 10 år? Innen ti år håper jeg at Omar og jeg har tatt motet til oss og flyttet til utlandet for en liten eller lengre periode. Er det noe jeg skal gjennomføre før jeg dør så er det nettopp det å kjøpe en enveisbillett akkurat dit jeg har mest lyst til å dra. Og så vil jeg lære meg spansk! Om ting ikke skulle fungere, og om ikke alt blir slik jeg så for meg, kan jeg i allefall si at jeg prøvde. Norge er jo alltids her og venter på meg. 

#travel #reise #reiseblogg #inspo #photo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels

 

  • 21.01.2016, 17:39

MY FAVORITE ISLAND


Isla Mujeres - Mexico! A little bit of this and a little bit of that. Isla Mujeres er i mine øyne drømmeøya - stedet hvor du får alt jeg beskrev som den beste følelsen i verden i forrige innlegg. Mens jeg venter på at nye minner skal lages, nye strender skal besøkes og nye bilder bli tatt, tenkte jeg å dele litt gamle bilder med dere her inne, slik at også dere kan få feriefølelsen i gang før den virkelige reisen begynner om 11 små dager. Jeg tenkte også at jeg skulle skrive et lite innlegg om meg og min reise, slik at dere nye lesere kan bli litt bedre kjent med meg og min reisehistorie. Som de fleste av dere kanskje har merket allerede har Mexico en veldig stor plass i hjertet mitt. Her fant jeg både kjærligheten, og ble forelsket i verden. Jeg håper dere gleder dere til å følge med videre i dette lille ferieparadiset av en blogg :-) Noen andre som har besøkt denne vakre øya?

#travel #reise #reiseblogg #tmexico #inspo #photo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels

  • 20.01.2016, 10:31

THE BEST FEELING


Lange strender, turkist hav, grønne palmer, kokosnøtt, min reisepartner, sol i lange baner, gyllenbrun hud... Jeg får virkelig ikke nok av disse tingene, og sistnevnte er noe jeg ikke kan få fort nok. Jeg føler meg som et levende lik gjennom vinteren her i Norge, så nå skal det blir ekstra deilig med litt sol på kroppen! Det finnes da ingenting bedre enn et solbrunt ansikt som til og med ser bedre ut enn et sminket ett? Når jeg er ute og reiser bruker jeg omtrent bare maskara ettersom huden alltid ser fresh ut - beste følelsen i verden! Bildene er tatt i Mexico i 2014, på stranden i Cancun. Jeg gleder meg til mange flere, og ikke minst bedre, kjærestebilder i 2016. Kameraskilsa og ikke minst fotointeressen har økt i takt med årene, så nå gleder jeg meg til de perfekte omgivelsene i Thailand. I dag viser nedtellingen på Iphonen bare 12 små dager!

#travel #reise #reiseblogg #mexico #inspo #photo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels

  • 18.01.2016, 08:35

ONLY 2 MORE WEEKS


Her om dagen spurte jeg meg selv hva det er Norges bloggsamfunn trenger. Hva er det jeg selv savner? Det tok ikke lang tid før jeg kom frem til at det vi trenger er en skikkelig reiseblogg. Som den eventyrlystne jenta jeg er, med flere reiseplaner i vente for det nye året, kom jeg fort frem til at jeg selv ville opprette nettopp dette. Jeg har tidligere blogget i flere år, så blogg det kan jeg, i tillegg er jeg veldig god på opplevelser. Det handler om å se mest mulig på kortest tid, samtidig som jeg vil fange ethvert dyrebare øyeblikk i min lille kameralinse. Og selvsagt vil jeg dele alt med dere. Derfor en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - Xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet. NEXT STOP: THAILAND!!

#travel #reise #reiseblogg #mexico #inspo #photo #jannexplor #xplor #xplorbloggno #travelsbyjannebodin #omiandjannetravels

xplor

25 y/o Travel & Fashion blogger from Norway. Contact: janne.lb@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - Xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet. NEXT STOP: THAILAND!!

Search

Bloggdesign

hits