• 20.08.2017, 10:16

OM Å FØLGE DRØMMEN


Her om dagen tok VG kontakt med oss og ville skrive en liten artikkel om valget vi tok om å reise på ubestemt tid i starten av dette året. Etter noen negative tanker fra andre mennesker etter tidligere småartikler på nett var jeg selv litt usikker på om jeg ville stille opp. Men det var da jeg måtte puste ut tre ganger, og tenke meg om nok en gang om hvorfor dette skal ha noen betydning. For akkurat som med den store reisen var dette noe jeg gjorde fordi jeg selv hadde lyst, jeg fulgte min egen drøm, uten å bry meg om hva andre tenkte om dette valget. Og nettopp dette er temaet under dagens artikkel i VG. Å følge sin egen drøm! Gå utenfor boksen uten å tenke på hva andre måtte mene om denne store eller lille drømmen du sitter inne med. Selv om dette er en drøm ikke alle andre har, så er det den du har. Det er dette som gjør deg til deg, og som skiller deg fra alle andre. Vi i Norge er ekstremt flinke til å kritisere andre mennesker. Kan vi ikke heller bli flinkere til å akspetere at ikke alle er like? 

Så er ikke reisen vår på 5 måneder veldig spesiell den dag i dag. Hvem unge har ikke dratt på backpackertur tidligere? Og hvem har ikke vært borte i 5, 6, 7 måneder, 1 eller 2 år? Det er mange det. Så hvorfor skal VG gidde å skrive om oss? Som sagt er det kanskje ikke reisen vår som er så spesiell, og det er nettopp det jeg har prøvd å være tydelig på gjennom denne bloggen. Ja, jeg vil inspirere andre reiseglade sjeler til å gjøre det samme, ingenting er å reise lenge om du liker å reise, men det jeg helst vil inspirere andre til gjennom blogg og ulike avisartikler er å følge drømmen sin. Og nettopp derfor er jeg så glad for at VG tok kontakt. Kanskje kan jeg nå ut til flere, og kanskje forstår kritikerne bedre. Dere som synes alt styret rundt reisen vår ikke er verdt det da vi kom hjem "allerede" etter 5 måneder. Men hvorfor bryr dere dere egentlig? Vi har lykkes i å følge drømmen vår, og vi valgte på eget initiativ og komme hjem igjen. Jeg er glad! Det burde du også være. 

For hva så om du velger å slutte i jobben din fordi kjærligheten venter i en annen by? Det er ditt liv.

Hva så om du vil prøve lykken et helt annet sted? Kom igjen, lykke er viktig.

For hva så om du bruker alle sparepengene dine på en bolig du drømmer om? Det er din drøm, kjør på!

Hva så om du bruker alle sparepengene dine på en lengre (eller kort) reise? Det er dine penger. Det er din drøm.

Og hva så om du bruker alle sparepengene dine på å åpne ditt eget sted? Kanskje mister du pengene dine, men du har i det minste prøvd. Dette er ditt valg, ditt liv og dette er dine penger. Tørr å satse! Og lykkes du ikke, kan du alltids starte på nytt. Penger kommer og går. Drømmer er til for å følges! 

Så ble jeg kanskje ikke borte så lenge, og jeg bosatte meg kanskje ikke i Mexico som jeg aller først hadde lyst til. Og dere kritikere der ute synes kanskje det var dumt å si opp jobben for 5 måneder. Selge alle eiendelene mine når jeg kom tilbake til Norge fortere enn høsten. Men hva så? For meg handlet dette om å være fri, om det så var for en kortere periode, så oppnådde jeg akkurat det jeg ville. For meg handlet dette om å følge den store drømmen jeg så lenge satt inne med. For meg er det viktigste at jeg fulgte min egen drøm. Og nettopp det synes jeg du også skal gjøre, uansett hvor stor eller liten denne drømmen er! <3

#inspo #dreamer #dreamcatcher #travel #blogger #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow

Jeanett Olsen

20.08.2017 kl. 10:40
Så gøy at VG ville skrive om dere ! 😃

Hvor i alle dager kommer de negative tilbakemeldingene fra ? Jeg blir helt sjokkert over hva folk får seg selv til å si/skrive.. Du har helt rett ! Man skal ha mot til å følge drømmen sin, og noen ganger er det ikke alltid like lett. Det at dere har vært så åpne har nok hjulpet mange som har hatt lyst til det samme, men ikke turt. Dere skal være stolte av valget dere tok, og at dere har valgt å dele denne reisen med så mange ! 💛

xplor

20.08.2017 kl. 11:27
Jeanett Olsen: Ja, det var veldig moro :-) Du er vell god, tusen takk for fine ord! <3

Thale Sunniva

20.08.2017 kl. 10:46
Amen 🙌 Drømmer må følges, det er det som gjør en lykkelig, og ferdig med det.

xplor

20.08.2017 kl. 11:27
Thale Sunniva: Det.er.så.sant!! <3

emmadrevvatne

20.08.2017 kl. 11:30
Utrolig fine bilder! :D

xplor

24.08.2017 kl. 09:38
emmadrevvatne: Tusen takk for det! :-D

krist.in

20.08.2017 kl. 12:01
Preach it sister ! <3 Det er kanskje litt typisk oss i norge og bare tenke "åh een dag skal jeg gjøre det" .. men så blir det aldri for vi tør ikke trø ut av komfortsonen og være litt crazy. "man kan jo ikke bare slutte i jobben for å satse!" .. jo man kan jo det, så kan man heller få seg en ny jobb hvis det ikke går!

Jeg så en sånn quote med "one day, or day one?" den traff meg skikkelig! Kanskje på tide at jeg også følger noen drømmer!

<3

Hva skal du gjøre videre nå i høst? :)

xplor

24.08.2017 kl. 09:37
krist.in: Ja, du sier noe der. Heldigvis har vi (noen i allefall) blitt mye flinkere til det den dag i dag! Det er så viktig å følge sine egne drømmer, i stedet for å hele tiden please andre enn seg selv. Quoten din likte jeg veldig godt, og jeg håper at du følger dine egne drømmer <3 Jeg vet egentlig ikke hva høsten bringer enda, men jeg er på jobbjakt nå, så satser på at jeg får noe napp snart :-) Hehe

Hege Kristin

20.08.2017 kl. 12:18
så gøy!

kjempefine bilder <3

xplor

24.08.2017 kl. 09:36
Hege Kristin: Tusen takk <3

elisebr

20.08.2017 kl. 13:23
Er viktig å følge drømmen man har! :) Jeg synes du er utrolig tøff jeg og at du har grunn til å være kjempe stolt over deg selv! :) Jeg bor selv fast på Gran Canaria og har gjort det i 2 år. Jeg jobbet før på samme apotek i 4 år i Norge men følte jeg heller ville følge drømmen min som var å flytte til Gran Canaria! Jeg har ikke angret et sekund! :) <3

xplor

24.08.2017 kl. 09:36
elisebr: Tusen takk for fin melding, Elise <3 Og så fint å høre at du har fulgt din egen drøm, jeg håper livet på Gran Canaria er topp :-) Klem!

Jannicke Elnæs

20.08.2017 kl. 20:54
utrolig fint skrevet <3 Inspirerende!

xplor

24.08.2017 kl. 09:35
Jannicke Elnæs: Tusen takk for det <3

livetmitt93

23.08.2017 kl. 16:04
så søte:)

xplor

24.08.2017 kl. 09:31
livetmitt93: Tusen takk! <3

ICT

09.09.2017 kl. 13:40
Skjønner ikke at noen kan skrive noe negativt om det en gang :O Det er jo ikke annet enn bra! Kanskje ikke så rart når reising er min store drøm også. Jeg er fast bestemt på å reise før jeg får barn i hvert fall :-D Eller bare bo i et annet land for en stund.

xplor

10.09.2017 kl. 09:52
ICT: Det forstår faktisk ikke jeg heller! Men noen mennesker må alltid rakke ned på andre uansett hva det gjelder, så man kommer vell ikke unna uansett. Jeg håper du får til en stor reise når du ønsker, eller å bosette deg i et annet land for en periode :-) Lykke til!
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits