• 29.04.2017, 16:14

QUESTIONS LATELY


Local time, Mexico, 09 am

What  you have been asking me lately!

God morgen, og god lørdag, fine dere! Jeg har fått inn en del spørsmål her på bloggen den siste tiden, og tenkte derfor jeg skulle svare på dem i et eget innlegg slik at alle kan få lese svaret. Noen spørsmål går ofte igjen, så sjekk gjerne om du finner ditt spørsmål under her. Hvis ikke er det alltids bare å legge igjen en ny kommentar her inne, jeg svarer alltid på alle kommentarer :-) Ellers håper jeg dere nyter denne helgen til det fulle <3

Hva jobbet du med i Norge? I Norge jobbet jeg som sosionom, noe jeg har gjort de 3 siste årene. Jeg har en bachelorgrad i Sosionom, og en mastergrad i Sosialt arbeid. Jeg ønsker ikke å skrive så mye om jobben min i Stavanger, men jeg kan si så mye som at jeg jobbet med ungdom med ulike hjelpebehov, og at jeg stortrivdes i jobben!

Jeg synes det er spennende å følge med på reisen deres, men jeg lurer på hvorfor dere ikke drar videre til flere land/kontinenter? Først og fremst, tusen takk for at du følger med oss på reisen, og så gøy at du synes det er spennende! Vi har allerede vært i 9 land på denne reisen, og føler i grunn at det er veldig mange land på 2 måneder. Vi synes det var på høy tid med en liten "pause" her i Mexico, men er nå snart klare for nye land igjen. Yey! Om det betyr nye kontinenter eller ei får dere bare følge med å se på ;-) 

Hvordan møttes du og Omar? Jeg møtte Omar for alle første gang i Kristiansand. Han jobbet som bartender, og jeg var mye ute på byen den perioden. Det var likevel da vi var i Mexico samtidig i 2013 at vi begynte å henge og bli ordentlig kjent. Det tok ikke lang tid før vi begge var forelsket, ikke så rart når det bare var han og meg i Mexico? <3

Så gode bilder! Ka kamera er det du bruker? Så hyggelig å høre, tusen takk! Vi bruker Sony a6300, og er storfornøyde med det kameraet :-)

Reiser du med folk, eller helt alene? :-) Hvordan er det i så fall å reise alene? Heh, jeg reiser sammen med Omisen, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har funnet meg en partner jeg kan reise sammen i lengden uten å gå lei av å bare være oss. Men om du ikke har en partner eller venn å reise med anbefaler jeg deg å reise uansett. Bor du på hostel vil du garantert få deg venner som er i samme posisjon som deg, og som ønsker å finne seg en ny venn eller reisepartner!

Kan jeg spørre hvordan du har muligheten og penger til å reise så mye når du ikke jobber? Det kan du selvsagt gjøre! Jeg har spart opp penger på forhånd som jeg nå bruker av, i tillegg var en del av reisen betalt på forhånd mens jeg enda hadde jobb. Nå merker jeg at pengene sakte, men sikkert, begynner å minke, noe som skremmer meg litt. Jeg vil ikke hjem enda! Men de skal nok dekke reiseutgiftene mine en god stund til :-)

Hva sier familien deres om at dere reiser på ubestemt tid? Familiene våre var som alle andre litt skeptiske i begynnelsen, og spesielt mødrene våre grudde seg. Jeg tror at foreldre som ikke har reist like mye som vår generasjon gjør har et litt skummelt bilde av veldig mange land ute i den store verden. Nå som Mamma har sett at vi overlevde både Brazil og Bolivia uten noe form for trøbbel, tror jeg nok at hun slapper litt mer av. I tillegg ser de at vi kan ha like mye kontakt over internett uansett om jeg befinner meg i Stavanger eller Mexico, så nå er nok det eneste negative med reisen vår det store savnet. Som bare kommer til å bli større jo lengre tid det går før vi ser hverandre igjen. Men siden jeg liker å se det positive i ting, får vi heller glede oss ekstra mye til vi sees igjen! Jeg savner dere, Mamma og Pappa <3

Hvordan bor dere og hvor mye betaler dere i gjennomsnitt per natt? Jeg har skrevet litt mer om bosituasjonen vår HER. Vi bytter altså på å bo på hostel og hotell, alt ettersom hva vi føler for. Vi bor jo uansett på tomannsrom når vi bor på hosteler, så forskjellen er svært liten. Det eneste er at det er litt mer privat å bo på hotell, så vi velger hostel når vi vil være sosiale og hotell når vi vil henge litt mer for oss selv. Gjennomsnitt per natt varierer utrolig mye fra land til land, men her i Mexico betaler vi ca. 200- 400 kr natten (var litt dyrere i påskeferien da de fleste hotellene var fulle). Det billigste alternativet er dorms på hosteler, men ettersom vi der må ha 2 senger skiller ikke prisen seg så mye fra et dobbeltrom hvor vi spleiser på 1 dobbeltseng. 

Hvor er den badedrakten fra? Den var superlekker! Den røde badedrakten min er fra Meloonpro. Tusen takk, jeg elsker den selv!

Hvor lenge skal dere reise rundt? Virker helt fantastisk! Det ER helt fantastisk, og vi har det utrolig fint! Vi reiser på ubestemt tid, så jeg aner virkelig ikke når vi kommer hjem. Dette finner dere et helt innlegg om HER.

Gjør dere noe form for jobb mens dere reiser? Eventuelt tjener du bra nok på bloggen/Instagram til at det kan brukes som levebrød mens dere reiser? Foreløpig har vi ikke gjort noen form for jobbing mens vi har vært ute og reist. Nå jobbet vi jo helt frem til ut januar i år, så vi har bare vært uten jobb i 3 måneder. Vi har heller ikke noen spesielle jobbplaner i vente, men vi får se hva tiden bringer. Plutselig går sparekontoen tom før vi ønsker å reise hjem, så da har vi ikke så mange alternativer lenger ;-) Jeg tjener litt på bloggen, men (dessverre) ikke nok til å leve av det.

Hvor mye har reisen til nå ca kostet? Dette var et utrolig vanskelig spørsmål, jeg har faktisk ikke peiling. Som sagt betalte vi en god del av reisen for en stund tilbake, og hadde planlagte flybilletter frem til Costa Rica. Jeg tror vi betalte rundt 25.000 kr hver for flybilletter og noen forhåndsbestilte turer som Machu Picchu og Saltslettene (uten forsikringer, bosteder osv.). Etter at vi ankom Costa Rica har vi vært på egenhånd, uten noen videre planer. Det er altså etter dette at pengene har begynt å forsvinne fort, nå er ingenting forhåndsbetalt lenger og vi må kjøpe alt av overnattinger og billetter videre her og nå. 

Hvor mye penger bruker dere i gjennomsnitt per dag på mat/aktiviteter/transport? Nok et vanskelig spørsmål ettersom vi har vært i utrolig mange forskjellige land. Her i Mexico er heldigvis ting billig, så her bruker vi rundt 100- 200 kr dagen, når vi ikke gjør noe spesielt. Skal man ut på aktiviteter koster dette veldig masse, og da bruker man fort 1000 kr hver. Nettopp derfor utsetter vi aktivitetene til nye land hvor vi ikke har gjort tingene tidligere. Her i Playa del Carmen har vi seriøst gjort alt av turer og utflukter det går an å være med på tidligere. Haha. Transporten i Mexico er også veldig billig, velg Collectivo eller bybussene der det er mulig, så kommer du deg fra A til B for en veldig billig penge. Å ta bybussen i Cancun og Playa del Carmen koster rundt 3-5 kr en vei uansett hvor du skal. På torsdag var vi f.eks. på kino her i Playa og da betalte vi 25 kr for en kinobillett og 25 kr for en stor popcorn :-)

Blir dere aldri "lei" av varmen og kjenner at dere savner faste rutiner, venner og "normal" varme på dagene? Når det gjelder varmen har vi langt i fra rukket å bli lei, (selv om vi gleder oss til å fokusere på mote hvor man faktisk kan bruke kule jakker uten å svette igjen). Vi har reist gjennom Sør- Amerika den siste tiden, og befant oss da i "kulden" i over 3 uker før vi kom oss til Lima (siste stopp før Costa Rica). Vi kom til stranden igjen rundt 20.mars, så det betyr at vi faktisk bare har hatt dette strandlivet i 1 måned sammenhengende. Faste rutiner lager jeg meg uansett hvor jeg er, så det savner jeg heller ikke, selv om det alltids skal bli godt med egen leilighet med stort kjøkken og egen mat i fremtiden. Jeg savner alltid vennene mine, men jeg har bodd i Stavanger de 3 siste årene, og der har jeg ikke hatt mine nærmeste rundt meg, noe som betyr at jeg ikke pleier å se bestevenninnene mine mer enn 3- 4 ganger i året. Nettopp derfor går det helt fint å være borte fra dem en lengre periode. Jeg vet jo akkurat hvor jeg har dem selv om vi ikke ser hverandre så ofte <3

Bare eit spm, korleis gjer dåke det med telefonabonnement? Du legge jo ut ein del på snapchat, og regner då med at du har nett :) Når det gjelder telefonabonnemt er disse ikke- eksisterende, og mobilen min har vært på flymodus siden jeg forlot Norge 3.februar. Det er en helt fantastisk følelse! Nå forgår all kontakt over FaceTime, og jeg bruker kun mobilen de gangene jeg er koblet til nett. Snapchat tar jeg på forhånd og bare publiserer dem når jeg er på internett igjen. Elsker den funksjonen!

Sparer du opp penger og så reiser du så langt de strekker, eller har du spart opp til en fast rute? :) Som sagt har jeg spart opp penger til reisen på forhånd, og nå kommer vi til å reise helt til de pengene tar slutt. En fast rute er over for lenge siden, så nå kan vi bestemme akkurat hvor vi vil reise, og når vi vil gjøre det... noe som endrer seg sånn ca. hver eneste dag. Haha. Dere finner et lengre innlegg om sparing og økonomi HER. 

#inspo #travel #blogger #questions #lately #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow

krist.in

30.04.2017 kl. 21:25
så gøy at du svarer på så mange spørsmål :) !

xplor

01.05.2017 kl. 16:07
krist.in: :-) :-)
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits