• 20.04.2017, 16:13

SLIK ER LIVET SOM BACKPACKER


Local time, Mexico, 09 am

Slik er backpacker- livet! 

Hei, alle sammen! I dag tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan livet som reiser på fulltid egentlig er. Altså bak fasaden og alle de pene, oppstilte bildene - helt ærlig. Mange tenker ofte på en backpacker som en person som bryr seg lite om mote, sminke og det å pynte seg på tur (over her ser dere at jeg ikke helt faller inn i den kategorien selv om jeg ofte går uten sminke), en vegetarianer som lever på pasta og grønnsaker (faller visst ikke helt inn her heller selv om vi ofte spiser vegetarianske retter) og har et typisk utseende som rastafletter, vide bukser i alle farger og fasonger og bryr seg mye om miljøet, om jeg skal ta det enkelt. En backpacker faller ofte inn i en egen kategori som folk som ikke passer inn i kanskje har lett for å dømme, men den dag i dag ser du alle mulige mennesker i alle aldre og fasonger som backpacker. Det har blitt så vanlig å reise langt og lenge, og en backpacker kan være hvem som helst! Her kommer noen setninger om mitt virkelig liv som backpacker både på godt og vondt, for som dere sikkert allerede vet er ikke backpackerlivet bare glamorøst og fantastisk hele tiden.. og det er svært forskjellig fra person til person ;-)

For å reise lenge må man bo billig, og da kan man ikke forvente mye. Jeg sover ofte i senger med maur, rom jeg har sett kakerlakker i og som ikke har air- condition og jeg bruker dusjer som ikke fungerer. Ofte er badene felles, og derfor ikke veldig reine.. akkurat som de offentlige toalettene. Før ville jeg ha freaket ut, men nå gjør det meg ingenting! Det skal også sies at mange av de billigste stedene er de aller beste å bo på!

De billigste skjønnhetsproduktene blir alltid kjøpt inn, og jeg gjør sjeldent mer enn å pusse tenner ved morgen- og kveldstid. Hjemme kunne jeg bruke opptil 30 minutter bare på kveldsstell med diverse renseprodukter og kremer, men nå er det viktigste å føle seg rein. Som jeg skrev på Instagram i går klarte jeg å ta feil av bodylotion og balsam her om dagen, dere kan jo bare tenke dere hvordan håret mitt så ut dagen etter. Haha

Vi møter utrolig mange ulike mennesker på denne reisen, og omtrent ingen av dem er like som meg. Altså: ingen backpackere er like, og det finnes ikke lenger en typisk backpacker- person. Det er så spennende å snakke med alle mulige mennesker, som jeg garantert ikke ville ha møtt om jeg bare ble hjemme i Norge. Der er det ikke vanlig å slå av en samtale på bussen, men her kan en snakke med hvem som helst. Jeg blir garantert en mester på small talk etter dette eventyret, noe jeg også håper og trenger. Til nå har vi blitt kjent med mennesker i alt fra 18- 40 år, og vi kan fint stoppe i en butikk og bli stående i 1 time og bare snakke med en helt fremmed fordi h*n også var skandinavisk. 

Jeg går sminkefri så og si hver dag, og har gått i de samme antrekkene x antall ganger. Jeg forstår enda ikke hvordan jeg fortsatt kan ta fine antrekksbilder når garderoben er så begrenset. Jeg har virkelig lært at alt går an på denne turen, og at jeg ikke trenger 1000 nesten like jeans i klesskapet mitt. Kreativitet er en veldig fin ting! Og ja, av og til må vi vaske klær i dusjen.

Vi spiser utrolig mye god og ny mat, men siden jeg nå har reist i snart 3 måneder har det ikke så mye å si for meg hva jeg spiser lengre bare jeg blir mett. Nå blir jeg mest fornøyd når vi finner noe godt som i tillegg er superbillig! Eller slik som nå hvor hostellet har gratis tilbehør og vi kun trenger en pastasaus for å lage en god middag. Jeg tror vi har levd på rundt 50-100 kr dagen her i Tulum, og det er så gøy! Jo mindre penger vi bruker, jo lengre kan vi reise. Og vi er ikke de som lar være å gjøre ting for å spare penger, så da er det greit når det nødvendige som mat og opphold er ekstra billig. 

Det er (åpenbart) mye reising, og mye flytting. Vi har til nå bodd på nærmere 40 ulike steder, og på ett sted maks 5 dager. I dag flytter vi oss til Playa del Carmen for hele 17 netter på samme hotell, så det kommer til å bli amazing! Jeg er en smule lei av å pakke opp og ned av sekken min nå. Haha

Jeg kan ta dag for dag og gjøre hva enn jeg vil hver eneste dag, og det tror jeg må være det beste med denne reisen. I tillegg til at jeg endelig får vært sammen med min kjære litt mer enn 1-2 ganger i uken. Hjemme i Norge jobbet vi veldig motsatt av hverandre, når Omar sov gikk jeg på jobb, og når han kom hjem fra jobb sov jeg. Nå har vi hengt sammen hvert sekund i snart 100 dager og vi er fortsatt ikke lei av hverandre. Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter de gangene vi har vært ekstra slitne og leie, men det skulle bare mangle når vi faktisk er sammen hvert sekund hver eneste dag. Slå den! 

I tillegg opplever jeg noe nytt omtrent hver eneste dag, og det er nettopp dette som gir meg glede og inspirasjon, så at jeg har gjort et rett valg i livet er helt sikkert og visst! Jeg er mer lykkelig enn på lenge, og jeg vet at når jeg har opplevd nok for denne gangen vil jeg være mer rustet for hverdagen hjemme i Norge. Jeg begynner å innse at målet med reisen vil være nådd når tiden for å vende snutene hjem er inne! Nei dere, har dere muligheten (og ønsker det), så REIS! Jeg unner alle dette fantastiske eventyret! <3

#inspo #travel #blogger #onewayticket #jannexplor #xplor #xplorbloggno #blogbyjannebodin #xplorbyjannebodin #omiandjannetravels

Follow

dreamofstyle

20.04.2017 kl. 16:31
Så utrolig spennende! Synes dette var et kjempefint innlegg! Sparer du opp penger og så reiser så langt de strekker, eller har du en spart opp til en fast rute? :)

xplor

20.04.2017 kl. 16:32
dreamofstyle: Hei! Og takk for det :-) Jeg jobbet og sparte opp penger før jeg dro, og nå kommer jeg bare til å reise så lenge de rekker :-D

dreamofstyle

20.04.2017 kl. 16:33
Så kult! Du må ha en super reise videre :D

xplor

20.04.2017 kl. 16:43
dreamofstyle: Tusen takk for det :-D

Hanne Elisabeth

20.04.2017 kl. 17:48
Det er utrolig hva man blir vant med når man reiser, og hva man plutselig anser som luksus i hverdagen..de små tingene:)

xplor

21.04.2017 kl. 15:56
Hanne Elisabeth: Haha, ja, du har så rett! Hele hverdagen hjemme i Norge kommer til å bli ren luksus når vi en dag kommer hjem igjen :-)

Ida

21.04.2017 kl. 04:14
Herlig å sjå korleis ein kan/må omstille seg i fra dei heilt vanlige tinga i Norge. Godt mennesker er tilpassningsdyktige :)

Bare eit spm, korleis gjer dåke det med telefonabonnement? Du legge jo ut ein del på snapchat, og regner då med at du har nett :)

xplor

21.04.2017 kl. 15:56
Ida: Ja, vi mennesker er fantastiske sånn :-) Når det gjelder telefonabonnement er dette noe vi avsluttet før vi la ut på reisen. Mobilen min har faktisk vært på flymodus i 3 måneder nå, og det føles helt fantastisk! Nå bruker jeg kun mobilen til sosiale medier når vi har internett, og skal jeg ringe hjem gjør jeg bare dette gjennom Facebook :-) Snapchat bruker jeg de gangene jeg ikke har internett også, det er bare til å publisere bildene så fort man kommer på nett igjen!

Thale Sunniva

21.04.2017 kl. 15:46
Blir så inspirert av livet dere lever :D Etter å ha lest om reisen deres søkte jeg faktisk på en jobb i Spania, og nå flytter vi til Spania (for en kortere periode) allerede om en måned :D! Så takk for skikkelig god reise-inspirasjon!! :D

xplor

21.04.2017 kl. 15:55
Thale Sunniva: Denne kommentaren gjorde meg SÅ glad! Tusen takk for at du deler dette med meg :-D Jeg ønsker jo med bloggen å være til inspirasjon for andre som sitter med en (reise)drøm inni seg, og det at du nå følger drømmen din er helt fantastisk! Masse lykke til på veien, jeg heier på deg <3

Ida

22.04.2017 kl. 00:42
aha, så du bruker kun wifi da :) Greit å vite at det er ein mulighet, sjølv om du reiser til litt øde plasser til tider :)

xplor

22.04.2017 kl. 00:49
Ida: Jepp, det går bare i Wifi her! Så blir det billigst :-) De har som regel internett overalt, vi har kun vært uten sånn ca. 5 dager på denne turen, og så blir det nok slik igjen når vi reiser til Cuba. Ellers er det nett å finne de fleste stedene :-)
xplor

26 y/o Travel & Lifestyle blogger from Norway. Traveling the world with the love of my life <3 Contact: rolpx@hotmail.com Dette er en blogg hvor du og jeg kan drømme oss bort fra kalde Norge, se fristende bilder av hvite strender og store palmer, og lese om hvilke mat jeg anbefaler på de ulike stedene jeg besøker. Er det noe jeg elsker så er det nettopp det å se, føle og oppleve, og er det noe jeg er flink til så er det å utforske - derav navnet xplor. Jeg vet at min store reise så vidt har begynt, og jeg håper dere alle vil følge meg og min kjære ut i den store verden! Det vil bli fristende mat, nydelige strender, spennende byer, eventyrlige utflukter, eksotiske øyer og veldig mye kjærlighet! #onewayticket

Search

Bloggdesign

hits